RE: VW Passat B7 2.0 TDI Bluemotion pale rege str.8
Vozih danas ovakvog Passata, ista boja, isti motor samo 4Motion. Jako fin autic, vozi se kao mnogo laksi auto, ne osjecas mnogo tu njegovu tezinu. Nije Saxo, al opet je okretan sasvim zadovoljavajuce. Motor super vuce od dna, nisam ga puno gazio, do 4000 o/min, jer auto nema jos ni 150 km na satu. Snaga mu je iznad 4000, al rek'o da ipak suosjecam sa novim autom. Start-stop sistem super radi, fakat je brz, 2 stvari mi se bas nisu svidjele na autu. Prva mjenjac, malo je bucniji, kod brzog saltanja uradi ono TUP kad prebacis brzinu - kao kod nove Skode Fabie-Octavie. Sam od sebe je jako brz, super precizan. Druga stvar, zbog cega nikako ne volim nove VW-e, pa ni sportske, onaj neiskljucivi ESP. Mozes samo ASR iskljuciti, ESP neda (drzao sam ja dugme i duze, nece). To mi se ne svidja, probao uletiti u krivinu, kad ga vozis po nekoj idealnoj putanji ok ide, al kad malo brze priletis krivini pa ga pokusas trznuti da ga malo zabacis (sto sam htio zbog 4Motiona da se ispucam iz krivine) to neda, jednostavno cim sam trznuo volanom, iako sam pritisnuo full gas, on mi je oduzeo snagu motora. Sve u svemu, generalno jako fin auto, dobar ovjes ima, al ko je auto fan i uziva u brzoj voznji krivinama i to, ovdje nece biti bas sasvim zadovoljan, mada ni potpuno razocaran. Mnogo bolje bi bilo da su dopustili da ugasis ESP i dozvoliti time vise slobode vozacu. I iako je 4Motion Haldex, ovaj je 4-e generacije, pa radi drama dobro...