RE: vw golf mk2 gtd+i >project
evo jos jedna usputna..
Uploaded with
ImageShack.us
u medjuvremenu golf konacno ide up to 59kW, narucio sam se kod bosch majstora, preko vikenda bi to trebalo biti gotovo, krajem mjeseca se pocinje radit na limariji, prije svega prosirivanje blatobrana kako bi mogao ici jos u pod, pa cemo onda redom, vjerovatno unutrasnjost, gepek, farbanje..
jucer montirane centre, fino izgleda :icon_smile:
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
eh sad ono bitnije

nakon sto je auto u zadnje vrijeme poprilicno dosta dimio u toku voznje, pogotovo pri niskim obrtajima, predpostavio sam da ima viska goriva u smjesi, i onda fino odem u bosch servis i regliram pumpu na 59kW, po fabrickim specifikacijama, konacno..
momak je posao odradio za 10, jos mi je i motor oprao :icon_biggrin:
Uploaded with
ImageShack.us
dok sam cekao da majstor to odradi, odem do otpada i konacno nadjem ovaj poklopac motora i ventilatora tj hladnjaka vode..
ugrubo, ovako izgleda
Uploaded with
ImageShack.us
eh onda sam skinuo i onu furacku oznaku, i stavio neku malo prikladniju :icon_smile:
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
stigla je i prednja balan stanga, uzeo sam i nove stabilizatore i gumice, fale mi jos ove metalne zakacke, ako neko ima nek mi javi
Uploaded with
ImageShack.us
opet se malo radilo oko motora, poklopac je malo bolje upasovan, i uzeo sam cep od mk4, pa sad ljepse izgleda ovaj dio oko rupe gdje dodje cep za ulje
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
evo rodjendansko iznenadjenje od strane mog ljubimca.. juce parkiram auto u garazu, pogledam kad iza auta vidim da je kapalo ulje, sagnem se ispod kad imam sta vidjeti, ulje kaplje iz motornog prostora
prva pomisao naravno.. da je otisla turbina (ispod poklopca motora vidim fleka ulja na zastiti izduvne grane..) zovi ovog, onog, svi kazu turbina.. i ja se tako pomirim sa tim, i vec se bacim u nabavku iste, samo sa vodenim hladjenjem 59kW, al sve vrijeme mi neki predosjecaj da nije otisla turbina vec nesto drugo, i danas odem do majstora i poskidamo sve, i ispostavi se da je za sada puklo crijevo koje napaja turbinu napaja uljem, majstor ce skinut turbinu da pogleda jel ostecena, nadam se da nije
eo slika
Uploaded with
ImageShack.us
mjesto gdje je puklo crijevo (metalno)
Uploaded with
ImageShack.us
vjerovatno uslijed nepravilnog postavljanja na pocetku.. tj kad je radjena reparacija turbine
.. i tako ostalo auto kod majstora, dok ne nadjem ovo crijevo
Uploaded with
ImageShack.us
Ne napisah nista ovdje, u vezi ovog kvara
znaci kvar je otklonjen, auto je sada sasvim u redu, i vec se naziru neki novi planovi u vezi turbine,intercoolera itd itd.. al otom potom
hvala hasanu oko pomoci u vezi balans stange, i to smo napravili :<
nego..
danas sam imao "malo" vise slobodnog vremena, pa sam to iskoristio da odradim ove cepove, bili su poprilicno izgrebani..
prije :
Uploaded with
ImageShack.us
poslije
Uploaded with
ImageShack.us
i usput probam novu boju :icon_biggrin:
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
tako da ce vjerovatno i srce ici u istu :icon_smile:
Dok je auto bilo u servisu, skinuo sam ovaj "limiter" iz kucista filtera, auto je sada malo "glasnije" i mooozda osjetljivije na gas.. ugl nije losa stvar..
Uploaded with
ImageShack.us
poslije toga sam bio malo kod druga hasana i odradili smo ovu prednju balan stangu
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
pa sam danas stigao i da odradim stvar koja je davno bila zapoceta..
stanje ispod poklopca..
Uploaded with
ImageShack.us
pa onda malo po malo..
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
crijeva dizni sam svjesno ofarbao jer su pri kraju, mjenjat ce se ubrzo..
sutra bi trebao odradit i ove gewinde od mk4 konacno, vidjet cemo kako ce to ispasti..