VW Beetle '70.

VW Beetle '70.

Kolega vidim da se dvoumis u dvobojne kombinacije ju farbati,moj savjet obavezno stavi naljepnicu jer bi ti svremenom moglo dosaditi pa da ne lakiras sve ispocetka vec puknes poliranje i milina,sto se tice white wallova gummipaint ti se zove farba pokusaj ju iskopati negdje ako znas neki ducan sa dijelovima za brodove ili slicno samo i to ti svremenom pozuti pa ces morat nakon svake druge kise ponoviti farbanje.
 
@vwecomakina slažem se u potpunosti za boju i foliju :D a što se tiče white wall-a biće nešto kad bude vrijeme za to :D

S obzirom da imam dva auta a trenutno nigdje ne radim, dijelim sve po pola :D

Došla žuta folija koja će ići na farove, i Cliu na maglenke.
11653287_10153298025071293_1541938586_n.jpg


Također naručeni t10 džekovi za pozicije koji će ići u žmigavce. Hoću da pravim fazon kao kod američkih buba, da svijetli žmigavac kao pozicija.

11647258_10153298024871293_369852206_n.jpg


Kupljene i žute pozicije, pa ćemo vidjeti i to kako ide, ukoliko folija ili one budu suvišne, jedno ćemo skinuti.

11650814_10153298025011293_291142931_n.jpg


Uglavnom buba se polahko rasklapa i uskor će se početi pripremati za farbanje, ne žurim, bitno je da se sve odradi kako treba.

11655119_10153298028166293_1938888200_n.jpg

Kad sam krenuo šlajfati ove slike sa strane crkne mi šlajferica, pa dok ne nabavim novu prinuđen sam gledati ih.

11650701_10153298028631293_958953202_n.jpg

Tu je i moj dobar drug, kolega s foruma pa da ga pohvalim @civic10 .

Auto nema hrđe do sad i stvarno sam zadovoljan. Na par drugih mjesta sam primjetio da ima i tu ću morati uganjati nekog limara pa ako ima neko s foruma da to radi nek se javi da se dogovorimo.
 
Hvala drug, dok je rastavim pa vidim koliko ima posla da ovako na slijepo ne radim.
Problem je što nemam uvijek dostupan alat pa kad imam trudim se što više uraditi ali trebala bi biti rastavljena za sedmicu - dvije.
 
Malo se radilo i u ovoj garaži :D Bio sam u nekoj stisci s vremenom ali evo pokušavam koliko toliko izdvojiti i raditi na bubi.

Izvađena sjedišta i ubačena "rikardo" gajba :D

xnxero.jpg


I onda se polahko počeo skidati tepih, da vidimo kakvo je stanje, koliko se ima za variti i za raditi.
Ne znam da li se to prije praktikovalo ili su koristilo to prije kao izolaciju u autu ali neko je ispod tepiha lijepio lepenku.

Vozačeva strana je u malo boljem stanju nego suvozačeva.
elef00.jpg


Napatio sam se skidajući ovu lepenku, valjda je spekla kroz godine, ali bitno je da se ima šta za raditi.

2hhzmev.jpg

Koje je najbolje sredstvo za premazati nakon što završim s podom, povarim i očistim od hrđe ? Bilo bi super da neko zna cijenu i kolika količina mi je potrebna otprilike.
 
Član
Bitumen namazi i stavi tepih. Nema smrti. Sva stara auta su manje vise katranom radjena...preporuka je da dobro ocistis i citavu odozdo premazes
Mislim da si trebao odvrnuti sasiju sa travezni i krenuti temeljno sve. Na tvom mjestu bi pod odradio od onih aluminijumskih ploca sto se koriste za pod prikolice kamiona. Nema smrti! Travezne dobro odradis i onda lagano dalje. Pod je sve! A ne vjerujem da bi puno kostalo...
 
Ma odvrnuti ću sve i rastaviti ovo je samo početak. Temeljno će se raditi sigurno jer ne volim raditi djelimično.

Te ploče mi se ne sviđaju, bar ne za takve stvari i ne uklapaju se u ono što sam zamislio. Imaju se kupiti gotove ploče ukoliko ove ne budem mogao spasiti tako da se za to ne brinem.

Ima li šta drugo ili je bitumen najbolji?
 
Član
Bitumen je najgori, googlaj malo. Limariju ako ne znaš ili nisi radio najbolje je da nekom pouzdanom odeš da to lijepo odradi...ipak je to možda i najvažniji dio auta.
 
Ma hoću sam sve da radim. Na nečemu se mora početi i učiti. Naravno da ću proguglati prije svega ali eto hoću prvo ovdje da se raspitam i da dobijem neke smjernice.
 
Što se tiče poda najbitnije da sve detaljno očistiš od tih lepenki i ako bi mogao sve do čistog lima da sastružeš i fino sa rotacionom čeličnom četkom koja se stavi na brusilicu i fino do golog lima a ako negdje ima truhlo da se iskruži do zdravog pa da možeš fleke povariti.Što se tiče varova njih treba fino obrusiti i sve detaljno premazati nitro temeljnom bojom pa onda po varovima se stavlja gumirana smjesa body 999 , pa pod iznutra zaštitiš sa masom koja se zove plastobit i preko nje može ići boja auta ,a sa donje strane isto samo mjesto plastobita koristiti kobit i on je predviđen za to i unutrašnje blatobrane iza točkova .To su ti moji savjeti
 
Član
Nek vi njega savjetujete iskusni lakireri i profesionalci da body smece stavlja na auto,govno od materijala ni najvecem dusmanu to ne preporucujem da stavlja na auto,wurth proizvodi majka ! cijena jeste malo skuplja al kad radis radi kako treba !
 
KAD ODvojis sve industrijski fen i spartlu guli sve na nulu
a ako radis kako treba zans sta ti je ciniti pjeskarenje onda rezanje varenje
i ovo sto ti je mirsad objasnio smao sa kvalitetnim materijalima.
 
Top