visak ulja

visak ulja

Član
a da nemjeris ulje ko moja komsinica ako ima ulja na onoj sipci njoj je to visak :)
A i mozda ti je ona sipka u ofsajdu
Jl ti se pokazuje kolicina ulja na onom izrezbarenom dijelu sipke il gdje

Član
rs6 je napisao(la):
motor nakon gasenja, mora odstojat izvjesno vrijeme ( zavisi od gustoce ulja ) da svo ulje iz magistralnih uljnih kanala "sidje" u karter, pa tek onda da ga ispustas .....

Mislim da je ovo baš pogrešno. Meni je rečeno što ima i smisla, da ulje treba ispuštati iz auta kada je motor vruć, tj. na radnoj temperaturi, jer tako će najbolje ulje izaći. Čekanjem se motor hladi.

Član
ZELA GTI je napisao(la):
Nemaš ti višak ulja jer motor višak jako brzo izbaci vani;)

ujutro izvadim mjerac i bude iznad maximalnog ok moze biti tako 5 dana ali zasto taj visak neizbaci nakon 2 mjeseca,a odvuc cu auto u ovlasteni servis pa cemo vidjet sta je

sema911 je napisao(la):
a da nemjeris ulje ko moja komsinica ako ima ulja na onoj sipci njoj je to visak :)
A i mozda ti je ona sipka u ofsajdu
Jl ti se pokazuje kolicina ulja na onom izrezbarenom dijelu sipke il gdje

heh nadam se da nisam ko komsinica..znaci iznad izrezbarenog mi pokazuje to znaci da je viska mislim pise sve na mjeracu

Član
pa na to sam mislio,kad se motor "ocijedi" tj kad je hladan,ima "visak",tj preko maximuma...moguce da je do toga,dok ugasis auto,ispustis ulje i zavrnes cep na karteru,a u motoru ostane jos malo ulja...i kad naspes novo,pokaze da je ok,a ustvari,kad se slegne,ima vise nego sto treba....

rs6

Član
mara- je napisao(la):
rs6 je napisao(la):
motor nakon gasenja, mora odstojat izvjesno vrijeme ( zavisi od gustoce ulja ) da svo ulje iz magistralnih uljnih kanala "sidje" u karter, pa tek onda da ga ispustas .....

Mislim da je ovo baš pogrešno. Meni je rečeno što ima i smisla, da ulje treba ispuštati iz auta kada je motor vruć, tj. na radnoj temperaturi, jer tako će najbolje ulje izaći. Čekanjem se motor hladi.

pa neces ga ostavit 24 sata da stoji ... ostavit ces ga cca nekih 15 - 20 minuta, ulje jos uvijek bude vruce naravno i brze sidje u karter

Član
edoze je napisao(la):
pa na to sam mislio,kad se motor "ocijedi" tj kad je hladan,ima "visak",tj preko maximuma...moguce da je do toga,dok ugasis auto,ispustis ulje i zavrnes cep na karteru,a u motoru ostane jos malo ulja...i kad naspes novo,pokaze da je ok,a ustvari,kad se slegne,ima vise nego sto treba....

a nevjerujem da bi bila tolika slucajnost da kod 2 razlicita majstora znaci kod obadva sam mijenjao ulje i da uvijek bude viska,jedan bi trebao zamijenit ulje ispravno,ipak nije bas neka matematika

Član
edoze je napisao(la):
pa ispusti taj "visak"...i prati...ako se opet desi,nesto ti ulazi u karter a nije ulje:D

a neda mi se to radit,jer ako svaki put nakon mjenjanja ulja bude viska odmah nakon par dana bit ce i nakon ispustanja viska,a meni dosad najlogicnije je to da je problem u diznama da pusta gorivo,mislim da je ovo ipak problem za servisa,u svakom slucaju zahvaljujem na pomoci

Član
edoze je napisao(la):
na forumu ti niko ne moze popravit auto...

a ja sve konto ovdje ga popravit :lol: valjda sam mislio neke stvari doznat pa da sam sebi popravim ako je moguce tj. iz tudjih iskustava ali nazalost niko ga nije imo zato cemo ic siguricu,pare cine cuda pozz

Član
e jeb nemoze sam proizvodit ulje to je sigurno, nesto od navedenog mora bit..
sretno

Član
sakobhf je napisao(la):
edoze je napisao(la):
pa ispusti taj "visak"...i prati...ako se opet desi,nesto ti ulazi u karter a nije ulje:D

a neda mi se to radit,jer ako svaki put nakon mjenjanja ulja bude viska odmah nakon par dana bit ce i nakon ispustanja viska,a meni dosad najlogicnije je to da je problem u diznama da pusta gorivo,mislim da je ovo ipak problem za servisa,u svakom slucaju zahvaljujem na pomoci
Da tebi buraz ili stari ne nadoliva ulja hehe ja sebi ovako radim nalijem 4l kad mjenjam to mi je na minimumu i onda kasnije kad dojdem kuci nalijem jos onih 0.6 i gledaj da je na ravnom kad mjeris;)

Član
Grga je napisao(la):
e jeb nemoze sam proizvodit ulje to je sigurno, nesto od navedenog mora bit..
sretno

znam druze ali do cega je boga pitaj,a vidjet cemo sta kazu u servisu pozz

raymo je napisao(la):
sakobhf je napisao(la):
edoze je napisao(la):

Da tebi buraz ili stari ne nadoliva ulja hehe ja sebi ovako radim nalijem 4l kad mjenjam to mi je na minimumu i onda kasnije kad dojdem kuci nalijem jos onih 0.6 i gledaj da je na ravnom kad mjeris;)

ma nece niko da se petlja oko ovog auta sto je i dobro heh,a cuj ta 4 litra samo i naspe i to je to,poslije nista nedolijevam a bude viska,a et ti naspes 4.6 i bude normalno i skontaj jel u mene ovo auto normalno :icon_rolleyes: