Vijesti iz F1

Vijesti iz F1

Početnik
ma ne znam sta da ti kazem,moze lako bit da je neka navlakusa,ali po svim onim testiranjima nisu puno tog pokazali,ali velike su se promjene dogodili da nece nikom bit lako i mislim da niko i neznam na cemu je dok ne izadju na stazu i sezona zvanicno ne pocne,

od svih timova mislim da bi BMW mogao bit iznenadjenje ove sezone,

a jos je za mene sve to jos neizvjesno.cekat nam je utrku pa ce mo vidjet ko je sta napravijo,hendikep jest to sto nema vise testiranja tokom sezone...
 
Član
slažem se BMW bi mogao iznenaditi a trebaće jedno prve 3-4 utrke proći onda sezna ko je najači i kao uobičajeno na poluzezoni se sve mjenja
 
Početnik
CAVALINO je napisao(la):
Opa danas Barikelo najbolji na stazi , ovaj Brawn ufatio furseta , al cekacemo da sezona pocne.

drug cekamo je svi,bar nas trojica jer smo mi jedini izgleda oni pravi navijaci F1,:)
 
Član
procitao sam na vise mjesta da mclaren krije svoje prave performanse od ostalih timova, znate li vi sto o tome?????
 
Član
galebu2 je napisao(la):
procitao sam na vise mjesta da mclaren krije svoje prave performanse od ostalih timova, znate li vi sto o tome?????

ma može se desiti šta su sve bili spremni da urade može se i to desiti


Razveli se Slavica i Bernie Eccelstone

Iako se proteklih mjeseci nagađalo da su Slavica i Bernie Eccelstone razriješili svoje bračne nesuglasice, iz suda u Londonu pristigla je obavijest da su od jučer službeno razvedeni.

Nakon nedavnih objava fotografija, sada već bivšeg bračnog para, na kojima su zagrljeni i dobro raspoloženi pretpostavljalo se da su se pomirili, no priča je ipak potpuno drugačija.

Sud u Londonu ekspresno je za nepunu minutu donio odluku o poništenju braka između 50-godišnje Slavice i 28 godina starijeg Bernija. U sudskim spisima stoji da je bivša gospođa Ecclestone optužila Bernija za nerazumno ponašanje koje joj je uzrokovalo stres i tjeskobu, a sud je donio odluku o poništenju braka obrazlažući da se Bernie "ponašao na način da se od osobe koja je podnijela zahtjev za poništenje braka ne može očekivati daljnji zajednički život s njim".

Tako su se nakon pune 24 godine braka i službeno razveli Slavica i Bernie, a kako stvari stoje ove ih godine nećemo vidjeti na zajedničkom ljetovanju po Jadranu.


FRANCUSKA SE NADA POVRATKU U KALENDAR


Danas je otkriven plan o izgradnji nove staze nedaleko od Pariza s kojom se Francuska nada povratku u kalendar utrka Formule 1.

Nakon mnogo nagađanja oko lokacije nove staze, danas je potvrđeno kako je zeleno svijetlo dobio Flins-Les Mureaux koji se nalazi sjeveroistočno od Pariza. Prema procjenama, izgradnja 4.5 kilometara duge staze, sa startno-ciljnom ravninom od 1 kilometra, trebala bi stajati 112 milijuna eura.

Izgradnju staze predvodit će francuski arhitekt Jean-Michel Wilmotte u suradnji s britanskim Apex Circuit Designom.

Očekuje se kako će staza biti izgrađena na vrijeme za sezonu 2011., no odluka o povratku u kalendar će, kao i uvijek, ovisiti o Bernieju Ecclestoneu.
 
Početnik
galebu2 je napisao(la):
procitao sam na vise mjesta da mclaren krije svoje prave performanse od ostalih timova, znate li vi sto o tome?????

ma to meze bit istina al i nemora,moze bit da bacaju dezinformacije iz straha jer niko nezna koliko je ko napredovao ili nenapredovao,bar po mom misljenju ovo ce biti velika prekretnica u F1,


a ko zna mozda mercedes opet se dokopa kakvi papira pa opet uspije napravit tudji bolid a ne svoj pa ga onda samo ofarba u svoje boje.
 
Član
Senzacionalni Button i Barrichello

Svi pričaju o Brawn GP-u! Prvo je Button ljestvicu spustio na fenomenalnih 1:19.127 da bi potom Barrichello projurio sa super brzih 1:18.926. Što se to događa sa Brawn GP-em? Ili, što se događa sa McLarenom, Ferraijem, BMW-om? Gdje su? Momčad koja do prije desetak dana uopće nije bila sigurna da će se pojaviti u Barceloni, na posljednjim testiranjima prije početka sezone, sada se izgovara s osobitim poštovanjem – Brawn GP. Dapače, mnogi od suparnika spominju ih drhtavim glasom. Nakon što je Kimi Raikkonen odvezao najbolje vrijeme testiranja (1:20.314) za bolid Ferrarija sjeo je Massom. I mogao je samo, kao i ostatak vozača na testiranju, zbunjeno promatrati jureće bijelo-žute bolide. Prvo ga je Button «oderao» za cijelu sekundu, postavivši apsolutno najbolje vrijeme (1:19.127), a onda je u bolid sjeo Rubens Barrichello koji je ljestvicu spustio ispod jedne minute i 19 sekundi (1:18.926). «Oni su od nas brži za jednu sekundu. To jednostavno nije moguće», nervozno su komentirali inženjeri Ferrraija. Brawnov rezultat šokirao je i Flavija Briatorea, šefa Renaulta: «Kada sam stigao ovdje, bio sam optimističan. Sada više nisam». Sam Michael iz Williamsa je čak ponudio i slijedeću teoriju: «Ako će u Melbourneu biti ovako brzi, onda će Button i Barrichello pobijediti s jednim krugom ispred svih». Prema inicijalnim analizama tajna uspjeha krije se u difuzoru, za kojeg dio konkurencije smatra kako je podešen suprotno pravilima. Uz to, Norbert Haug iz McLaren-Mercedesa tvrdi kako je Brawnova ekipa imala puno vremena za pripremu bolida i kako to utječe na brzinu. Podsjetimo, u Brawn GP bolidu je upravo Mercedesov motor.



Zaključak je sasvim jasan - bolji uvod u sezonu nismo niti mogli zamisliti.

A EVO I VREMENA:


F1 test Barcelona, 12.ožujak 2009.



Vozač Momčad Najbolje vrijeme Broj krugova



1. Rubens Barrichello Brawn GP 1:18.926 Min. 110

2. Nico Rosberg Williams 1:19.774 Min. + 0.848 120

3. Timo Glock Toyota 1:20.091 Min. + 1.165 128

4. Sebastian Vettel Red Bull 1:20.576 Min. + 1.650 83

5. Fernando Alonso Renault 1:20.664 Min. + 1.738 64

6. Felipe Massa Ferrari 1:20.677 Min. + 1.751 92

7. Robert Kubica BMW-Sauber 1:20.740 Min. + 1.814 134

8. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:20.896 Min. + 1.943 70

9. Sebastien Buemi Toro Rosso 1:21.013 Min. + 2.087 62

10. Giancarlo Fisichella Force India 1:21.045 Min. + 2.119 138
 
Član
Da vam samo objasnim neke stvari ni Ferrari ni McLaren nikad pokazuju prave adute, a sto se tice Brawna najbrzi su al na testiranju. Po meni situacija ce biti napeta samo sto ce glavnu bitku vodit ko drugi Ferrari i McLaren.
 
Član
evo na vijestima na njemačom RTL Nobert Haug izjavio da imaju probleme
sa aerodynamikom da ternutno punom parom rade na obnovi a ta obnova će se tak nakon trećine sezone pokazati ako krene u prvom smijeru
ako je ovo istina onda prve utrke MCLaren nevozi za pobjedu samo što nepodnosim ovoga Hauga jer nekad zna unaprijed lupati i javno ignoriše ostale

a svi su u Barceloni iznenadeni koja vremena Button i Baricelo postižu
 
Član
Ja bi volio da je tako , al ko ce vjerovat onom Lazovu -Haugu, cinjenica je da su na treninzima imali dosta losa vremena i Hamilto i Haiki.
 
Član
al testni period nije nikad ni blizu stvarnoj formi neke ekipe.... kad krene sezona tad ce se znat dal mercedes ima problema ili ne. Ja iskreno bi volio da da nemaju nikakvih problema, jer danas sutra kad ferrari ih odere bice price et imali smo problema bla bla...
 
Početnik
to im je sve sto je i ostalo nego da pricaju,pa neka pricaju.

oni me ne brinu,bitno je da Ferrari i BMW naprave dobre bolide :)
 
Top