Mansell: "Moja titula vrijednija od Lewisove"
Lewis Hamilton ima solidnu bazu navijača i štovatelja, ali barem podjednako velik je i broj ljubitelja automobilizma kojima samouvjereni Britanac baš "nije sjeo"; začudo, dobar dio takvih stiže upravo iz Vel. Britanije. Neki od Hamiltonovih najglasnijih kritičara poznati su i uglavnom umirovljeni britanski automobilisti. Jedan od njih je i Nigel Mansell, vozač koji je tijekom karijere nakupio repova i kontroverzi, a danas je uvjeren da je "težina" nečije titule uvjetovana brojem bolida na startu svake utrke.
"Bez namjere da omalovažavam Lewisa i njegovo znanje moram reći da je besmisleno imati Prvenstvo u kojem nastupa 18 ili u najboljem slučaju 20 bolida. U moje vrijeme na stazi je bilo 25 drugih vozača i to je bila prava konkurencija. Po toj računici Lewisova je titula 20% manje vrijedna od moje", kaže matematičar Mansell. Zaboravio je očito koliko su izjednačene bile borbe za vrh u protekle dvije sezone te s kolikom je nadmoći on u "svoje vrijeme" dolazio do pobjeda i titule u tada superiornom Williamsovom bolidu.
Rječiti Nigel nadalje se osvrnuo na trenutno stanje u Formuli 1 rekavši kako vjeruje da će F1 preživjeti teška vremena, ali da se više ne može dopustiti daljnji odljev momčadi. Umjesto toga, smatra Mansell, valja raditi na privlačenju novih ulagača i novih ekipa u natjecanje.
Sato ispao iz svih kombinacija
Pregovori između Takuma Sata i Red Bulla definitivno su propali, a japanski vozač polako se približava izlaznim vratima Formule 1. Bivši vozač Honde i Super Agurija ove je zime bio jedan od pretendenata na mjesto drugog vozača u Torro Rossu, no u momčadi su se ipak odlučili za Francuza Sebastiena Bourdaisa. Međutim, pregovori s timovima u vlasništvu Dietricha Mateschitza nastavljeni su i dalje, a Sato je trebao dobiti ulogu rezervnog vozača, i to za obje momčadi - Red Bull i Toro Rosso.
Ipak, cijela je priča na kraju neslavno završila, a Sato je ostao bez angažmana. "Nisam više u pregovorima s Red Bullom i Toro Rossom oko pozicije trećeg vozača. Iznimno sam razočaran što nismo uspjeli postići dogovor, no kao što svi znaju ja se nikad ne predajem i još uvijek ispitujemo opcije za budućnost", poručio je Sato svojim fanovima.
32-godišnji Japanac u svojoj karijeri odvozio je ukupno 93 utrke Formule 1, a prošlogodišnjom propašću Super Agurija čini se da se polako nazire i njegov kraj u F1 društvu.
PRVE FOTOGRAFIJE BGP001 BOLIDA
Brawn GP F1 momčad, do jučer poznata kao Honda Racing, danas je isprobala svoj novi bolid iza zatvorenih vrata na britanskom Silverstoneu.
Bijelo-žuto-crnim bolidom je upravljao Jenson Button, kojemu će i ove godine momčadski kolega biti Rubens Barrichello. Kao što je poznato, BGP001 bolid pokreće isti Mercedesov motor koji se već nalazi u bolidima McLarena i Force Indije.
Prve fotografije bolida Brawn GP momčadi: