Dolazi Papa Benedikt u posjet Hrvatskoj i na aerodromu ga ceka vozac. Utovare oni prtljagu, udu u ogromni Mercedes sa zatamnjenim staklima, a Papa šapne vozacu:
- Slušajte prijatelju, u Vatikanu mi ne daju da vozim, ni po Europi ni u Americi, ni igdje drugdje. A ja bih rado malo sjeo za volan, pogotovo tu kod vas gdje su lijepe nove ceste, pa ako nije problem...
Vozac se sablazni: te nemoguce, te pravilo službe, te ostat ce bez posla. Ali ga Papa opet zamoli, tutne mu zlatnu medaljicu i nešto eura i na koncu se nekako dogovore. Papa se prebaci za volan, a vozac, sav u strahu, sjedne otraga.
Krenu oni, a Papa za cas nagari na stotku, pa na stodvadeset, pa stopedeset, pa još brže. Na koncu ih presretne policijac na motoru i zaustavi uz rub ceste. Papa spusti staklo, policajac pozdravi, pogleda kroz prozor i otrci brzo do radio stanice na motociklu.
- Alo šefe, evo sam zaustavio jednog, vozio preko stopedeset, al ne znam šta da radim.
- Kako ne znaš, oderi!
- Ama, nejde šefe, previsoka neka faca.
- Da nije gradonacelnik?
- Ma, jok - viši.
- Ministar?
- Ma viši.
- Da nije predsjednik?
- Ma još viši!
- Pa nije valjda Bush, jebo ga ti?
- Ma još viši!
- Pa koji je onda!?
- Šefe, ja mislim da je to glavom Bog.
- Ma kako Bog?
- Pa ko bi drugi uzeo papu za vozaca?
_______________________________________________________________________________________
11 ljudi visi na sajli helikoptera: 10 žena i 1 muškarac.
Pošto sajla nije dovoljno jaka da izdrži 11 ljudi - jedna osoba mora da odustane i da skoči, jer će u suprotnom svi da stradaju.
Niko nije želio da se žrtvuje, sve dok muskarac nije održao potresan govor i dobrovoljno se prijavio, jer su muškarci naviknuti na žrtvu, sve za ženu i djecu, žrtvuju se cijeli život i ne dobijaju ništa zauzvrat ...
Kada je završio sa govorom, sve žene počeše da aplaudiraju…
_______________________________________________________________________________________
Idu tri žene kroz veliku šumu i naiđu na divlju rijeku. Kako će na drugu stranu?
Prva žena klekne i stane da se moli Bogu:”Molim te, Bože, daj mi snage da pređem ovu rijeku!"
*pppppuuuuffffffff !!!*
Bog joj da duge i snažne noge i ona pregazi reku.
Druga žena vidi postupak prve i isto se pomoli: ”Dragi Bože, daj mi snagu i alat da mogu da pređem rijeku!"
*pppppuuuuffffffff !!!*
Bog joj da uže i ona pređe reku.
Treća žena, koja sve to posmatra, klekne i pomoli se: " Dragi Bože, daj mi snage i pameti da uspijem da savladam rijeku!"
*pppppuuuuffffffff !!!*
Bog pretvori ženu u muškarca, on baci pogled na kartu, krene uzvodno 100 metara i pređe preko mosta.
Doveo covjek kravu pod vola. Kaze domacin njemu da oni idu na kahvu, a da ostave malog da prati situaciju i da ih izvjesti. A tu sa volom bila stara krava. Trci u neka doba mali i vice:
"Babo, babo, jeb'o vo staru kravu"
"Nemoj tako sine da se vulgarno izrazavas", kaze babo.
"Pa jakako cu babo", kaze mali.
"Mog'o si rec iznenadio vo staru kravu, i mi bismo znali sta je"
"Dobro", kaze malac.
"Idi sad i opet prati", kaze covjek.
Domalo, trci opet malac.
"Babo, babo, iznenadio vo mladuu kravu".
"Kako, moj sine".
"Ma jeb'o opet staru kravu".
Prodaje Cigo sa zenom raznu robu na standu. Kad odjednom dolazi frajer na motoru, pa kao nesto malo gleda, a onda zgrabi jednu koznu jaknu, gas do daske i pobjegne. Vice Cigo zeni: "Zeno, eto ode jedna kozna jakna!" "Stvarno", pita zena, "a po kojoj cijeni?" "Po kojoj cijeni? Pa po nabavnoj.