Vase misljenje o zamjeni vozila

Vase misljenje o zamjeni vozila

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Ej drustvo..odlucio sam da mjenjam auto..imam ponudu za golf mk4 tdi 90ks..1999..5mj...reg. do 5 mj..ima 4 airbag ..abs..servo..lavlju kandzu..4 vrata..presao 140000..nov akumulator..trazi mi jos jedno 2000milje..sta vi mislite ..auto je extra odrzavan....jest da malo smeta sto nema klimu i el podizace..al ne treba sve za prvu cvrku..jedino sto me pomalo buni..il je to ..motor je extra..turbina cim das gas cujes se..i sve do jedno 4000i nesto obrtaja..je li to tako treba..il je turbina prosvirala..mada nevjerujem da jest..

Najvjerovatnije da mu je turbo propuho, jer Golf, TDI, 1999 godina i 140000km, u to cisto sumnjam, mislim da taj ima mnogo vise kilometera predjenih nego sto pise...

Član
Odvuci ga kod nekoga strucnog da ga pregleda. To sto se turbo cuje ne mora znaciti da je neispravan, ne cuje se isto na svim autima, na nekim je normalno da se cuje dosta glasno...

Član
kilometraza je sigunra 100% vozala ga doktorica iz mog kraja..pa uzeo od nje ovaj majstor da ga proda..on promjenio akumulator i cetkice repariro..pali na po kljuca..sta vi mislite je li realna doplata..jos sam u dilemi..auto je fino uscuvano..ima dvije male packice..na prednjem braniku spalo malo bojice ...i na blatobranu neko zagrebo a to bi mi on odma napravio

Član
ma ako nema klimu bježi od njega, več sad je to kod večine auta u serijskoj opremi, što znači da ga za par godina nećeš moći nikome prodati,a što se tiče turbine kod 90ke je inače malo glasnija, ali sve se to da provjeriti

Ako pali na '' po' kljuca'', onda je najvjerovatnije nastiman momenat paljenja, mislim i zbog tog moze cuti zujanje prilikom davanja gasa. Ako si 100% siguran u porjeklo auta, onda nije lose ni zamjeniti.
PS. Istina je ovo sto GTI TDI kaze, danas imati auto bez klime je uzas...

Član
pa jest to za klimu..al za ovu cvrku sam sigurna da je regularna ..i da nije divljanja..moze li bit da je pojacan pritisak turba..vjerovatno cu je uzet..a kasnije dok se skupi kesha prodat i uzet bolje i novije...nego mogu li mi ovi koji posjduju cvrke ..reci..na ..sta skrenut paznju..kad je budem kupovo..na sta posebno gledat..

Član
Za cetvorku ces uvijek nac musteriju, slabo gubi na cijeni. Jebo klimu... ako mislis da je sve ok,kupi je i uzivaj...;)

Član
izracunas cijenu svog vozila dodas 2000km i dobijes koliko te izade taj golf4....ako je cjena realna il je tebi u korist mjenjaj,,,,cijenu takvog golfa saznas na netu i uporedis,,,,,za ispravnost naravno posjetis majstora,,,,pozzzzz,,,to je dobar auto ako je stvarno toliko presao

Član
Normalno je da se čuje da turbina zviždi ono pomalo tek da se čuje, a ako na visokim obrtajima ispušta neki zvuk koji zvuči kao da negdje zrak pušta pod pritiskom (kao da je neko crijevo pod pritiskom zraka probijeno) i baš se jako se čuje, onda nije dobro, neće dugo.

Iskustvo iz prve ruke :icon_smile:

Član
i ja bi ti preporucio da mijenjas,slabo cetvorke gube na cijeni,to oko dvije milje mi je realna doplata,ako nisi u trici imao klimu onda ti nece bit posebno tesko sto je nema ni u cetvorci;););)

Član
ni u trici nisam imo klimu..cijena je realna bar ja mislim..on cijeni tu cvrku oko 9000 hiljada..moju ce tricu procjenit oko 7 i nesto..znam kad bi je prodavo da bi dobio malo vise..al necu da se zamaram..o autu je sve sigurno a za kilometrazu sam siguran..vozala ga doktorica..pa ga njemu dala da proda...unutrasnjost je bas ocuvana.osim steka sto su se ogulila ona guma kao u svih..i ona loptica od mjenjaca brojke malo se izbrisale..a to se sve da zamjenit..na autu ima jos mala packica na prednjem braniku ...spala boja..i ima malo udubljnje na blatobranu neko zagrebo..to ce mi on odradit..

ej drustvo..moze li mi neko jos rec na sta da obratim paznju...da pogledam..da se ne bi kajo..cekam samo da me nazove lik..i da fino detaljno pregledam..i kupuje se...akbd

Član
ma ako si siguran onda je ok,vjerovatno znas i dal je auto udarano ili ne,tako da to ne moras gledat,sto se mene tice auto majstoru,podic,pa vidjet,kakvo je stanje s limarijom,kakav je trap i tako to,to ce ti vec sve majstor dalje da prica,,tu se nema sta puno pricat,auto ili valja ili ne,stvarno je malo presla za to godiste,naravno ako je originalna kilometraza,rekao si da je,,tako da...;);););),samo naprijed,ponovio nam se ako Bog da:cool:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.