Hamilton zadovoljan šestim mjestom
Lewis Hamilton je sa 16. mjesta na startu došao do šestog, dok je njegov momčadski kolega Jenson Button utrku završio na osmom mjestu.
McLarenov vozač Lewis Hamilton je izjavio da je zadovoljan šestim mjestom do kojeg je na VN Malezije došao probivši se sa samog začelja startnog poretka.
"Finalni rezultat nije loš za 20. mjesto na startu," izjavio je Hamilton. "Da smo bili bolji na gridu, mislim da bismo imali i bolju utrku. Ali, momčad je napravila odličan posao, a bolid je bio fantastičan. Na sljedeću utrku odlazimo s pozitivnim rezultatom."
"Zadovoljan sam, vrlo sam zadovoljan ovim rezultatom. Ne znam koliko ću bodova dobiti za šesto mjesto, ali rezultat je definitvno dobar."
Sutilova Force Indija bila prebrza na pravcima
Hamilton je u završnici utrke zaglavio iza Force Indijinog vozača Adriana Sutila kojeg nije mogao prestići jer je njegov VJM 03 bio prebrz na pravcima.
"Općenito sam bio puno brži od njega, ali on je bio jako pametan na izlascima iz zavoja, dok je na pravcima bio prebrz," objasnio je Hamilton.
Button zadovoljan bodovima
Njegov momčadski kolega Jenson Button je također imao dobar nastup, a na kraju je uzeo osmo mjesto.
"Imao sam očajan start i mislim da sam napravio grešku što sam odmah išao na opcijsku gumu jer uopće nisam imao gripa na stražnjem kraju. Bilo je grozno u brzim zavojima," opisao je Button svoje dojmove.
"Zbog toga nisam mogao pretjecati. Puno vremena sam izgubio na startu."
"U boks sam otišao u 10 krugu, kad sam se vratio na stazu našao sam se u čistom zraku i dobro sam se osjećao. Ali, problem je bio što sam previše vremena proveo na primarnim gumama, tako da su pretjecanja postala vrlo, vrlo teška," dodao je. "Ali, dobro je što smo osvojili bodove. U prvom zavoju sam se našao s vanjske strane, a to nije bilo baš najbolje mjesto. Tu sam izgubio nekoliko pozicija," zaključio je.
Webber: Vettel je zaslužio pobjedu
Premda je krenuo s najbolje startne pozicije, Red Bull Racingov vozač Mark Webber smatra da je Sebastian Vettel ipak više zaslužio pobjedu od njega.
Vettel bolje startao
Mark Webber je izjavio da je njegov momčadski kolega Sebastian Vettel zaslužio pobjedu na današnjoj Velikoj nagradi Malezije, premda je on startai s najbolje startnepozicije.
"Znamo da je prvi dio utrke krucijalan s današnjom strategijom i načinom razvoja događaja," rekao je Webber. "Kotači su mi malo proklizali na startu, a Seba sam odlično povukao svojom zavjetrinom."
"Nisam znao gdje je Nico, a nisam znao ni hoću li ići na sredinu ili lijevo. Zbog toga sam kasno kočio, imao sam malo bolji izlazak iz zavoja od njega i nastavio sam se boriti do 4. zavoja."
"Na startu smo pričali s Christianom Hornerom i rekao nam je da pazimo na svoje ponašanje, što smo i napravili. Duh i kemija u našoj momčadi su nevjerojatni."
"Uživao sam u borbi danas, ali zaslužio je pobjedu."
Senzacionalan rezultat momčadi
"Prvo i drugo mjesto je senzacionalan rezultat. Prve utrke su bile jako teške za nas i nismo uzeli mjesta koja smo trebali. Bilo bi mi draže da sam na prvoj stepenici pobjedničkog postolja, ali svejedno smo odradili savršeni vikend," zaključio je.