Planiram se možda doseliti u BiH iz Austrije i imam auto Opel Corsa B 1.5TD koje
mi je prvo auto i "ljubimac", previše u njega uloženo, Philips LED svjetla, skoro sve
ostalo isto već na LED, novo kvačilo, novi anlaser, uskoro novi zupčasti remen,
dobro očuvan, nema hrđa, 4 ključa, OPCOM imam za njega, itd... - i eto naviko
sam se...
Jeli je ikako moguće legalno registrovati ako se uveze kao lično vozilo pri doseljenja
u BiH? Ili postoji neka "caka", makar i treba dati nešto, za uvoz Euro-2 vozila, npr. da mi
se izda potvrda da je u stvari Euro-5 ili da se unese u bazu podataka kao da je već
oduvijek bilo BH vozilo ?
Mislio sam ako ništa nemoze da pronađem isti model na BH tržištu i da prebacim
onu metalnu tablicu sa brojem šasije na moj pa tako da registrujem, no problem je što
Corsa B 1.5TD sa 5 vrata nema kod vas nikako da se nađe, na OLX-u dizelaša nema
baš previše...
Ima li iko iskustva sa ili savjeta pri uvozom polovnih starijih vozila u BiH nakon ovih
zabrana za stare euronorme?
Pozdrav (još) iz Beča.
mi je prvo auto i "ljubimac", previše u njega uloženo, Philips LED svjetla, skoro sve
ostalo isto već na LED, novo kvačilo, novi anlaser, uskoro novi zupčasti remen,
dobro očuvan, nema hrđa, 4 ključa, OPCOM imam za njega, itd... - i eto naviko
sam se...
Jeli je ikako moguće legalno registrovati ako se uveze kao lično vozilo pri doseljenja
u BiH? Ili postoji neka "caka", makar i treba dati nešto, za uvoz Euro-2 vozila, npr. da mi
se izda potvrda da je u stvari Euro-5 ili da se unese u bazu podataka kao da je već
oduvijek bilo BH vozilo ?
Mislio sam ako ništa nemoze da pronađem isti model na BH tržištu i da prebacim
onu metalnu tablicu sa brojem šasije na moj pa tako da registrujem, no problem je što
Corsa B 1.5TD sa 5 vrata nema kod vas nikako da se nađe, na OLX-u dizelaša nema
baš previše...
Ima li iko iskustva sa ili savjeta pri uvozom polovnih starijih vozila u BiH nakon ovih
zabrana za stare euronorme?
Pozdrav (još) iz Beča.