trizex je napisao(la):
@Kenan ima smisla to sto govoris, al' u pogresnoj si zemlji za tu filozofiju. Serem se ja na drzavu gdje policija sluzi za punjenje budzeta, oni treba da SPRIJECE krsenje zakona, a ja ih nesto najmanje vidjam na cistim dionicama gdje se moze ici i 150+, al' su zato redovno "zastekani" 20 metara nakon ogranicenja 50. Skoro me skinuo radar, tabla 80, u pola krivine tabla 50, a lole stoje 50m iza krivine i samo nisane, skinuo me na 75 i haj se ti sad s njim ubjedjuj, jos mi pokazuje udaljenost na kojoj me skinuo da mi dokaze da sam kriv, znaci svjestan je situacije da samo kupi pare.
a blicanje da "vidite kako koce" necu ni komentarisati, solidarnost do jaja
Stoji to drug i ja se slazem da su i oni hinje i da cuce tamo gdje ce uzeti pare zbog prekoracenja od 20 km/h, slazem se da je i drzava pogresna za moju "filozofiju" ali neces vjerovati mene je upravo kazna od tih 20 km/h prekoracenja naucila pameti.
Davno je to bilo, tek ja polozio i krenuo sa rajom na more preko vikenda, dosli na granicu i tamo vide sve mudonje pa nas uzeli trkeljati, na kraju to sve dobro prodje i kad smo krenuli dok vozim dijelim pasose, i ono svi otpuhujemo kao jesu nas ispeglali... uglavnom poslije granice u Metkovicima odmah ima znak ogranicenja od 50km/h, dok sam dodavao pasose skroz ga fulim i uhvati me radar na 70 km/h. Taman ono para sto sam mislio potrositi za 2 dana u Makarskoj sam dao policiji, raja mi uletila sa po 5-10 KM cisto da imam i ja koju pivu popiti
Naravno vratio sam im cim smo dosli u Sarajevo jer sam ja preuzeo odgovornost, ja sam vozio a ne oni.
Od tada strogo po propisima, hvala Bogu nikad nikakvih problema evo vec 11 godina, tako da ja iz svog licnog primjera smatram da svako treba voditi racuna o svojoj brzini, zato i ne blicam.
Nego haj da ne peglam vise, vidim jedini ja ne blicam, postat cu jos crna ovca na forumu