Član
pioneer_09 je napisao(la):Organizatori bojkota preporučuju onima kojima je neophodno da "tankaju" svoja vozila dan ranije.
Jao preporuke za bojkot.Zato ce dan ranije biti takva guzva da ce poslovati za 2 normalna dana :lol:
pioneer_09 je napisao(la):Organizatori bojkota preporučuju onima kojima je neophodno da "tankaju" svoja vozila dan ranije.
GTI FAN je napisao(la):pioneer_09 je napisao(la):Organizatori bojkota preporučuju onima kojima je neophodno da "tankaju" svoja vozila dan ranije.
Jao preporuke za bojkot.Zato ce dan ranije biti takva guzva da ce poslovati za 2 normalna dana :lol:
Damir i Amel je napisao(la):Za mene je ovo glupost ,bojkotovanje 1 dan , svi znamo da moras tankati a jedan dan niko nece ni primjetiti , ako su napravili poso prije na dan onda sutradan nije problem !!
pioneer_09 je napisao(la):^ ispade da je upravo tako.
Kad je poskupljenje goriva, svi govore joj skupo, joj gdje će dalje... Možda oni baš time nešto postignu, možda ne od prvog pokušaja, već od drugog ili trećeg.
Ne znam koliko vas razmišlja o tome, da poskupljenjem goriva, poskupljuju i ostale životne namirnice, javni prevoz i td:icon_confused:
Ja ipak mislim da bi se kod nas to moglo organizovat, ako bi se određen period prije toga promovisalo na svim sajtovima, fb-u i td.
electroboy je napisao(la):Đubrad korporacijaska.... koliko će još cijene otić kad nastupi Embargo na uvoz Iranske nafte???
Mislim da je doslo vrijeme da se pomalo okreće el.automobilima...:icon_mad::icon_mad:
bmwscaner je napisao(la):gorivo kao i sve ostalo je skupo radi usranog poreza koji drzava non stop povecava.... Da bi proizveo neku sirovinu npr. pšenicu za kruh placas porez na gorivu , gnojivu itd. Da bi proizveo brasno od psenice placas mlin i porez na uslugu, pa onda porez na germu i uslugu pecenja kruha i na kraju opet porez na kupljeni krug i dok dodje roba do krajnjeg potrosaca vise poreza nego vrijednosti robe. Malo ugrubo je ovo ali otprilike to tako nekako ide.
Drzava mora naci novac za mirovine, place drzavnim sluzbenicima i slicno a jbg najlakse je udariti po onome bez cega nemozes GORIVO,STRUJA,VODA... Evo svi za gorivo govore a sto je struja 50% poskupila to malo tko spomene....
Dakle tovare se na bitnim stvarima bez kojih nemozes zivjeti i funkcionirati i prisiljen si to placati... Iako ima drugih nacina da se blagajna puni ali jbg, lakse je ovako. I nikakav kratkotrajni bunt i bojkot nece pomoci , a za dugotrajni nema mogucnosti ni izbora jer nemozes ici strajkati ako nisi gorivo nalio
Limpi je napisao(la):kod nas tesko... u ze se stalno kuka o zagadenje, dodju protesti 23 covjeka, od toga 20 prolaznika/penzinoera sto stanu da ubiju vrijeme...