Član
Pozdrav,
Molim vas ako neko ima iskustva sa ovim.
U pitanju je skoda octavia 2010 god 150.000 na satu.
imam je godinu dana,za tih godinu 3-4 puta mi se desilo da turbina ide u safe mode i auto izgubi snagu,od 60 do 80 se vuce kod prebijena macka.
Ugasim-odma upalim auto...sve normalno ,auto i dalje vuce kao normalno.
Na dijagnostici izbacuje error: P0234 overboost.
Kad se prvi put desilo odem maistoru,on zamjeni senzor pritiska turbine,odem na more i vratim se nista-sve normalno.
Posle nekog vremena opet se desi ja u ovlasten servis kazu turbina zaprljana ociste je "bez skidanja" bilo je OK-preko zime nisam imao problema.
Kad evo opet prije par dana isto.
Opet kod maistora gdje sam prvi put isao kaze nema se sta cistiti turbina to se reparira ovo ono itd.Ocisti žicu na senzoru sto je zamjenio prvi put i to je to.
Da li je neko imao problema sa ovim..ako jeste molilm za savjet.
PS ne znam u kakvom je stanju egr ventil niti dpf
Unaprijed hvala na savjetu
Molim vas ako neko ima iskustva sa ovim.
U pitanju je skoda octavia 2010 god 150.000 na satu.
imam je godinu dana,za tih godinu 3-4 puta mi se desilo da turbina ide u safe mode i auto izgubi snagu,od 60 do 80 se vuce kod prebijena macka.
Ugasim-odma upalim auto...sve normalno ,auto i dalje vuce kao normalno.
Na dijagnostici izbacuje error: P0234 overboost.
Kad se prvi put desilo odem maistoru,on zamjeni senzor pritiska turbine,odem na more i vratim se nista-sve normalno.
Posle nekog vremena opet se desi ja u ovlasten servis kazu turbina zaprljana ociste je "bez skidanja" bilo je OK-preko zime nisam imao problema.
Kad evo opet prije par dana isto.
Opet kod maistora gdje sam prvi put isao kaze nema se sta cistiti turbina to se reparira ovo ono itd.Ocisti žicu na senzoru sto je zamjenio prvi put i to je to.
Da li je neko imao problema sa ovim..ako jeste molilm za savjet.
PS ne znam u kakvom je stanju egr ventil niti dpf
Unaprijed hvala na savjetu