Legend
Kao sto naslov kaze, potpuna reparacija EA farova za Astru G...
Na zahtjev vlasnika je odradjeno:
- rastavljanje farova
- ciscenje farova
- zamjena sjenila na projektoru
- postavljanje novih led dioda (na zahtjev vlasnika)
- poliranje plastika farova
- zatvaranje farova...
Posla preko glave, a evo i slika...
Farove rastavljam industriskim fenom, da kazem provjereno i drzim se toga...
Nisam se bas trudio da to slikam, al bude jos projekata pa necu ostati duzan...
Vlasnik se zalio na jako los snop svijetla, pa sam rastavio komplet projektor,
da bi dosao do sjenila istog i opravdao sumnje da je sjenilo izgorilo...
Znaci operacija uspjela, pacijent ne daje znakove zivota... pocinje ozivljavanje...
Dogovor je bio da se promjene sjenila projektora i posto nismo mogli da nadjemo polovne da da nisu u slicnom stanju,
uzeli smo nove za nastavak projekta...
radi samog polozaja i prostora za projektor isao sam na varijantu da sve ostane OEM,
sem sjenila koje smo u svakom slucaju morali mjenjati...
Novo je ipak novo...
Malo sam ovo ono i uspio da prolagodim, tj napravim nove nosace da bi se sve to moglo
vratiti na mjesta i opet funkcionisati...
To je bilo spremno nakon sat, dva... pa je doslo na red osvijetljenje prstenova koje nija radilo kako treba...
e tu nisam imao prostora za manevar jer je vlasnik donio smd led trakice na kojima je bilo
po 3 diode koje je trebalo poredati u prsten umjesto standardnih sijalica... u procesu sam morao odrezati
nosace prstenova jer vise nije bilo prostora za njih...
Dobri stari duplofan je zamjenio nosace i ujedno malo anulirao tacku koju prave diode jer su preblizu prstena, al sta je tu je...
Onda sam vratio sve na svoje mjesto... pa lagano trljanje od 800 do 3000 graulaze vodobrusnog pa pasta i to je to...
Mala usporedba poslije poliranja... slike su lose pa se i ne vidi, al vlasnik je prezadovoljan...
Farovi su vec na autu, al nismo stigli slikati pa cu to ostati duzan... :icon_smile:
NAPOMENA!
Nije pravilo da se ovako radi, mozda neko zna bolje, losije, brze i sl...
Na zahtjev vlasnika je odradjeno:
- rastavljanje farova
- ciscenje farova
- zamjena sjenila na projektoru
- postavljanje novih led dioda (na zahtjev vlasnika)
- poliranje plastika farova
- zatvaranje farova...
Posla preko glave, a evo i slika...
Farove rastavljam industriskim fenom, da kazem provjereno i drzim se toga...
Nisam se bas trudio da to slikam, al bude jos projekata pa necu ostati duzan...
Vlasnik se zalio na jako los snop svijetla, pa sam rastavio komplet projektor,
da bi dosao do sjenila istog i opravdao sumnje da je sjenilo izgorilo...
Znaci operacija uspjela, pacijent ne daje znakove zivota... pocinje ozivljavanje...
Dogovor je bio da se promjene sjenila projektora i posto nismo mogli da nadjemo polovne da da nisu u slicnom stanju,
uzeli smo nove za nastavak projekta...
radi samog polozaja i prostora za projektor isao sam na varijantu da sve ostane OEM,
sem sjenila koje smo u svakom slucaju morali mjenjati...
Novo je ipak novo...
Malo sam ovo ono i uspio da prolagodim, tj napravim nove nosace da bi se sve to moglo
vratiti na mjesta i opet funkcionisati...
To je bilo spremno nakon sat, dva... pa je doslo na red osvijetljenje prstenova koje nija radilo kako treba...
e tu nisam imao prostora za manevar jer je vlasnik donio smd led trakice na kojima je bilo
po 3 diode koje je trebalo poredati u prsten umjesto standardnih sijalica... u procesu sam morao odrezati
nosace prstenova jer vise nije bilo prostora za njih...
Dobri stari duplofan je zamjenio nosace i ujedno malo anulirao tacku koju prave diode jer su preblizu prstena, al sta je tu je...
Onda sam vratio sve na svoje mjesto... pa lagano trljanje od 800 do 3000 graulaze vodobrusnog pa pasta i to je to...
Mala usporedba poslije poliranja... slike su lose pa se i ne vidi, al vlasnik je prezadovoljan...
Farovi su vec na autu, al nismo stigli slikati pa cu to ostati duzan... :icon_smile:
NAPOMENA!
Nije pravilo da se ovako radi, mozda neko zna bolje, losije, brze i sl...