Trke ubrzanja Sarajevo 6-7.07.2013

Trke ubrzanja Sarajevo 6-7.07.2013

RE: Trke ubrzanja Sarajevo 2013

Nismo odavno pisali, sto ne znaci da nismo radili ;)

ove sedmice idemo u kampanju za trku..
koliko vidim, svi sa nevjericom ocekuju trku, ali jos jednom, datum je rijesen (6 . i 7.7.2013); lokacija je zavrsena i potrebne dozvole su rijesene vezano za stazu (potpisan i ugovor ! )

U subotu 6.7. Sampionat BiH; Otvoreno Prvenstvo BiH; Supercar Challenge; Csaba Erdos Stunt Show i obaranje rekorda na 402 ikada u BiH sa Dragsterom od preko 1500 KS; Live koncert na stazi u toku takmičenja; sexy car wash; razne egzibicije itd...
ocekujemo oko 50-60 licenciranih takmičara iz BiH i regije plus takmičare u amaterskim klasama A1 i A2..

U nedjelju 7.7. street race takmičenje na sekunde; ne boduje se; ne trebaju licence; ,moze svako voziti; zabavni program; Csaba Erdos Stunt i dragster show; sexy car wash; itd....
ocekujemo do kraja popunjen park vozaca (cca.120 mjesta).. ko zakasni u nedjelju i ne bude vise mjesta ... (bolje poranite ;) )

uz sve to profesionalni razglas, tribine, video zidovi, pracenje trke putem kamera na stazi; izvjestavanje uzivo sa staze; dovoljan broj eko-wc-a muskih i zenskih; ogroman ugostiteljski prostor sa profesionalnim catering-om i povoljnim cijenama; nagradne igre u saradnji sa partnerima manifestacije; ogroman broj medija koji ce pratiti manifestaciju itd.. itd...

posjetitie facebook event za koji je link objavljen u prvom postu i pratite 402.ba za najave i satnice..

ovaj vikend ne smijete propustiti ;)
vidimo se !!
:123: :123:
 
Član
RE: Trke ubrzanja Sarajevo 2013

Ades svaka cast:cool:

KOme bude trebao parking nek se javi meni:)
Ja sam 500m od staze:123:
 
RE: Trke ubrzanja Sarajevo 2013

VAZNA NAPOMENA
parking za takmicare (prateca vozila/prikolice/kamioni) obezbijedjen na prostoru manifestacije, na mjestu koje ce biti cuvano; U parku vozaca nema prostora za iste, ali ce takmicarima biti ostavljeno dovoljno prostora za svu opremu koju trebaju uz auto..

publika ce moci parkirati na obezbijedjenom parkingu unutar stocne pijace, pored koje ce i biti ulaz prema prostoru manifestacije. Na stocnoj pijaci moze stati preko 2000 automobila, tako da niko ne mora brinuti za parking...

pozz
 
Član
Pošto kod nas u Hr nije zaživjelo ovo sa licencama i dosta nas ih nemamo dali to znaci da ne možemo voziti u subotu? Radi se o neregistriranim vozilima klase 11 i 10 u mom slucaju?
Hvala na odgovoru.
 
Član
honda vti je napisao(la):
Pošto kod nas u Hr nije zaživjelo ovo sa licencama i dosta nas ih nemamo dali to znaci da ne možemo voziti u subotu? Radi se o neregistriranim vozilima klase 11 i 10 u mom slucaju?
Hvala na odgovoru.

Ako su to vozila sa tim vremenskim indeksom ona spadaju u Pro klase. U pro klasama se MORA imati zaštitni kavez (roll bar) , od vozačke opreme kaciga , pojasevi, sic, kombinezon po FIA homologaciji (može biti i istekla)


Zvanični pravilnik prve ovogodišnje trke Šampoinata BiH u diciplini A10

http://bihamk.ba/dokumenti/sport/Pravilnik%20A10%20Sarajevo%20SRCS.pdf
 
svakodnevno najave idu putem fb eventa..

https://www.facebook.com/events/642605562431826/?fref=ts
(ne mora se biti logovan na fb da se vidi sadrzaj) ..

mi se spremamo maksimalno i cinimo sve da ova trka bude zapamcena samo po najpozitivnijim stvarima ;)
izvinite sto ne pisem svakodnevno.. jednostavno se ne stize na sve strane, ali koga interesuje vrlo lako moze doci do svih informacija..

podrzite nas u tome da Sarajevo dobije event kakav zasluzuje ;), dugo godina posjecujemo razne manifestacije a sada konacno imamo priliku ugostiti najbrze u nasem gradu !
 
Član
Hocel biti kakva kolona koja ide preko Jajca za Sarajevo imal zainteresoivanih da se organizujemo ? :cool:
 
za one koji ne prate najave na fb eventu evo jedne zanimljive...

prvi put ikada u ovakvom obliku na trkama, ne samo u BiH vec i u cijeloj regiji !

SUPERCAR CHALLENGE:
serijski superautomobili sa 300+ KS (po odluci organizatora moguce i manje / npr. Lotus koji je ultra lagan ali ima 'samo' 220 KS itd..), nije dozvoljen nitro, gume moraju biti D.O.T., full interijer itd..
SUPERCAR je automobil sa coupe sasijom, 2 ili 4-verosjed, moze biti targa ili cabrio..
od limuzina samo AMG Serija -svi modeli osim S-Klase, M serija BMW, Audi RS, EVO Mitsubishi, IMPREZA WRX, Porsche Panamera, Masserati itd..
Serijski automobili koji imaju vise od 300 KS a ne spadaju u gore navedene karakteristike ne mogu se takmiciti na SUPERCAR CHALLENGE-u !
Dzipovi sa vise od 300 KS ne mogu se takmiciti na SC !

Dakle, samo istinski sportski automobili !

Prijave moguce samo uz najavu! Na dan trke nije se moguce prijaviti za ovu revijalnu kategoriju! Max. 16 auta ove godine !
Prijava se za ovo takmicenje ne placa ! Nagrada je Pehar visok skoro metar !
(slika uskoro ;) ) , nastup anoniman (takmicari poznati organizatoru, ali ih necemo javno imenovati ;) ) ...
MEGA SHOW ZA PUBLIKU !

Evo za sada najavljenih ;)
- Porsche 911 Turbo
- Porsche Carrera 4S
- Porsche Carrera
- Porsche Gemballa 911
- Dodge Viper
- Lotus Elise
- Audi R8
- BMW 1M
- Nissan Skyline GTR R35
... ocekujemo potvrdu za 2 Ferrarija, 1 Lamborghinija, 1 Mercedesa SLS AMG, 1 Chevy Corvette i jos neka vrlo zanimljiva auta ;)
 
Top