Trazim dzipa moze mala pomoc

Trazim dzipa moze mala pomoc

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
zlajaaa je napisao(la):
nov chevrolet 4x4 oko 50000 ja mislim sila auto, vozio sam se u njemu!;)

Vjerovatno mislis na Captivu, jeste dobro auto pravo ;)

http://www.chevrolet.ba/captiva/captiva-tehnicki-podaci-captiva-technical-data-file.html

Član
OggyBoy je napisao(la):
Najiskrenije, da ja imam te pare (60000)

ja bi kupio garsonjeru :D

mada se moze uhvatit i solidan stan s obzirom da dosta raje prodaje ''hitno'' im :D

a sto se tice dzipa..... hmmm..... hummer? :icon_biggrin:

Član
Ja i dalje tipam na Toyotu, vala nije ni ruzna kao sto govorite, a boljeg terenca za ove pare necete naci, ali bas terenca, ne SUV-a za sminkicu ;)

http://www.pik.ba/artikal/80950/toyota-land-cruiser/

MTR

Član
Brate mrsko mi bilo sve postove procitat al :
ako hoces PRAVOG terenca onda uzimas : Land Cruiser , Nissan Patrol GR , Pajero , Discovery ili G-klasu .
ako hoces qrcenje : ML , X5 , Cheroki
ako hoces soft klasu , 99% asfalt , 1 % livada bez blata onda : Tiguan , Raverka , nake Skode itd

Prije svega moras biti spreman na troskove odrzavanja , vecu potrosnju , manju brzinu itd. Prednosti su velika prohodnost , ogroman prostor ( ja u Pajeru prevezem trosjed bez problema ) , bolji pregled na cesti .....

Jbg , samo trebas skontat definitivno za sta ce ti terenac

BHT Ovisnik
ma ja sam odmah rekao Land Cruiser,strasan na terenu,a bome i na cesti masivan bas mocan izgleda,jede tiguana i male suvove(barem meni) ,a i grand Cherokee mi ne izgleda bas za kurcenje,mislim da je i on prohgodan

Član
kad si ti vozio neka od tih auta, kad si ti svojim ocima vidio da su oni stali? nikad.. vidio sam i ja na Tv-u land cruiser zapeo, pajero, cayen turbo,nisan patrol,x5 sve ih ismijavali na DSF motor vision pa dodje land rover stari i izvuce ih, ali to je bio mrtvi seljacki teren, a ne vjerujem da ce ijedan covjek tuda auto vozit, ja znam da ja nikad nebi..

BHT Ovisnik
da sam vozio nisam,al da sam se vozio u land cruiseru jesam,po nepristupacnoom terenu,auto cupa,u rav jesam,x5 jesam,u pajeru jesam,al on je vec stariji pa nije uracunljiv,land cruisera mogu samo poredit sa pinzzom;)

Član
pincnov3.jpg

Član
sta znaci po tebi nepristupacan teren, put do vikendice? To je sve subjektivno, i mi kao laici to ne mozemo testirati, jer u bih ne postoji teren za takve voznje da se sad moze ocjenjivat, ali bezze idemo u offtopic, on svakako taj auto i nece vozit dalje od vikendice i nekih normalnih brdskih predjela a tu svaki auto prolazi, ili najbolja solucija sto je edo postavio :d pozz

Član
svaka cast astra na komentaru... a sto se tice teme konkretno, kao sto je neko vec napisao, prvo ti sam treba da skontas sta ocekujes od tog "dzipa", pa tek onda mozes traziti savjet i donijeti neku odluku...

Član
Nisam rekao, ali sam vidio na Top Gear-u, sto mi je dovoljno, i sto ne mora znaciti da ce svaki SUV zapeti na istom mjestu, gume igraju veliku ulogu na svakom ;), eto primjer, bas ako ti do vikendice ima jedna takva veca bara, morat ces stati pa pjeske, ili zaglaviti. Covjek nije rekao za kakve ce uslove koristiti terenca/SUV-a, i on zna gdje ce ici. Terenac za sve, SUV za grada, makadama, i na putu do kakve planine ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.