Član
svako auto ima svoju budalu...
bilosto je napisao(la):ne zelim nikoga uvrijediti, niti uvrijediti niciji osjecaj za novac, vrijednost, itd... ali, ako se zanemare ove mega-ekskluzivne (da ne kazem skupe) stvar(cice) i pogleda se oko sebe, uvidjet cete da nema puno razlike ni medju "obicnim" ljudima... neko je kupio iPhone cim je izasao, platio ga 600-700 eura, a neko koristi nokia od prije 4 godine... neko vozi corsa iz 1987, a neko najnovijeg audija... isto je to... to su statusni simboli... to se ne kupuje da bi se koristilo, nego da bi se imalo... iskreno, ne vidim poentu u tome, ali i sama cu uvijek kupiti ono za sta smatram da je mog drustvenog statusa (tj. namijenjeno tome) nego nesto sto je nize ili vise... razlika izmedju onih koji ce kupiti automobil od .5 mil$ ili tasnu od 1,4 mil$ ili whatever i onih koji su medju nama, a rade iste takve stvari (doduse, ne u tim ciframa, ali u omjerima), nije u nicemu drugom do u tome da ce ovi medju nama to odvojiti od usta (citaj = nek' me raja vidi u autu, pa ne moram jest 2 dana), a oni drugima to dodje kao 100 maraka! bolesno je kad skupe "igracke" ljudi kupuju samo da bi impresionirali druge... ja sam konformista, volim da mi je ugodno... ako imam para, to ugodno ce kostati vise, ako nemam, kostat ce manje - ali uvijek ce biti ugodno i to nece dovesti do toga da nemam za nesto drugo! i love my life!