To je tvoje misljenje...sa kojim se ne slazem u sledecem:
-vecina kupuje od 2-3 glavna proizvodjaca (Shell, exxon...), proguglaj ko su najveći proizvođači BAZNIH ULjA, drži se Evrope, jer uglavnom otuda stižu proizvodi koji su kod nas, i vidjećeš da nisi čuo za većinu, a ovi nabrojani pitanje je dal mogu napraviti bazu i za svoje potrebe, u svakom slčaju sve to zavisi od grupa baznog ulja jer je sve u tome...mislim da niko nema sve, nego jedan dio pravi npr. ostalo kupi, da upotpuni asortiman, kao npr. Ulje za kočnice, skoro niko to ne proizvodi samostalno nego svi kupe na 1-2 mjesta u svijetu i spakuju u svoju ambalažu,
-aditive zaista kupuju mnogi od BASF-a, mislim niko od proizvođača ulja nema njihovu proizvodnju, sa BASF-om rade oni koji drže do sebe i kvaliteta jer su skupi, a da su to "jednostavni spojevi" jeste za BASF, a za nas i slične zemlje nama, je to nučna fantastika, koja uzgred je extremno skupa, i proizvod naravno,
-"vrhunsko ulje na nivou jednog Castrola recimo "...Castrol je samo marketing, nemaju rafineriju-nepostoji punjenje, nego ga puni ko ponudi najbolju cijenu, trenutno BP, tako da mišljenje da je to vrhunsko ulje i neki kvalitet meni ne "pije vode" al im je marketing broj 1 u svijetu ulja i maziva,
Eto, to je moje mišljenje, sa kojim ti naravno ne moraš se slagati. Uglavnom, nastavi sa testovima, podržavam to, jer takvi kakvi su, i dalje se bolja opcija nego, ono "PRIČAO MI JEDAN...DA MU JE AUTO TROŠILO, I TAKO TO...".
Motorno ili neko drugo ulje je ustvari = Bazno ulje + Aditiv.
P.S. smijem se kladiti, da je bar 1 i više testiranih ulja kod tebe na testu ČISTO BAZNO ULJE određene grupe, jer ono je usvariu gradaciji SAE 30, kad se preradi.