Stilo JTD Vs. Golf IV TDI

Stilo JTD Vs. Golf IV TDI

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
RE: Stilo JTD Vs. Golg IV TDI

mislim da su jtd motori bolji iako ne znam od ova dva modela koji je brzi .... samo znam da alfa romeo 1.9 jtd mjet sa 140 konja ide pravo fino i jos kad se digne na 170 .....leti
i jos nesto nikad ALI NIKAD NIKAD NIKAD NIKAD mi nece u glavu ici to kako sada neko kupi golfa 4 za nekih 10,11,12 hiljada a moze uzeli alfu 147 ... to nikada necu shvatiti ...

Član

Konkretno, GOLF 4 vs. STILO
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/jsx4grsXvfk&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/jsx4grsXvfk&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

STILO vs AUDI A3
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/v3W0TjlqKdE&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/v3W0TjlqKdE&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Samo da napomenem da je Stilo u klasi sa Golf 5 a ne sa 4...

Član

Po medju godistu jeste ali generacijski nije jer wolksvagen izbaci par godina prije golfa nego fiat svoj model.
Znaci sigurno su generaciji stilo i cetvorka, bravo i trojka i novi bravo i petica.

Jbg, nas napaceni narod ne smije da rizikuje, ostao mu golf u ratu iz tasa, pa ga vozao i eksplatisao, pokazao se dobar pa ne bi da rizikuje sa nekim drugim autim i tako to, ima komso moram i ja, jeftin bolan za odrzavanje, ne kalira PUNO...
Naslusao sam se raznih seljackih izgovora kojima bih se samo :lol:

Član

djogi86 je napisao(la):
TDI Sa chipom cirka nekih 70hp viska...

uh sto ga nafali djaba... ima viska ali ni izbliza toliko.... al mislim opet je to JTD moras imati malo viska :D:D:D

Član
Od viska glava ne boli :icon_smile:
Treba biti posten pa izaci na crtu sa jednakim autom....
Lako je sa 200 konjica pocjepati 100... bas je to neko umjece.
Ali nacicemo mi i za tebe neko rijesenje.
Imam u planu u brava nabaciti 2.4 JTD samo jos moram naci neki sto bolji 2.4 iz alfe 156 redizajn onaj 20v
mada mi je preskup pa cu izgleda morati ici na obicni unijet od 140
Malo electronike i novi turbak i mjenjac pa cemo se nositi, posto sam cuo da ima neka cvrkica TDI mnogo jaka, ne znam jeli to tvoja!!!

Član
djogi86 je napisao(la):
Od viska glava ne boli :icon_smile:
Treba biti posten pa izaci na crtu sa jednakim autom....
Lako je sa 200 konjica pocjepati 100... bas je to neko umjece.
Ali nacicemo mi i za tebe neko rijesenje.
Imam u planu u brava nabaciti 2.4 JTD samo jos moram naci neki sto bolji 2.4 iz alfe 156 redizajn onaj 20v
mada mi je preskup pa cu izgleda morati ici na obicni unijet od 140
Malo electronike i novi turbak i mjenjac pa cemo se nositi, posto sam cuo da ima neka cvrkica TDI mnogo jaka, ne znam jeli to tvoja!!!

ima mnogo cvrkica na forumu... koje su jake... i dobre.. :D

Član
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/cQbKqUettfE&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/cQbKqUettfE&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Član
Ko ti na ovom klipu garantuje da stilo nije čipovan???Fabrički podaci govore a neznam baš da bi fiat stavio 10,7 i išao na svoju štetu a ne 10,4 da bude ko golf...Ili manje.A ovi klipovi mogu dokazati da li je neko bolji vozač a ne i koje auto je brže jer su male razlike...Ipak je te podatke analizirao tim inžinjera!!!Pa pogledajte samo temu gdje ljudi pišu o max brzina kojim su vozili i onaj sa g4 1,4 i 1,9 i gti-om svi su vozili preko 200 lovačke priče ili laže km/h.Čast izuzetcima koji su uslikali snimili klip ili mjerili gps-om...Kao što rekoh izlazak na crtu može dokazati ko je bolji vozač a ne i koje je auto brže jer fabrika je svoje rekla...I smješno je ovo osporavanje fabričkih podataka.Malo više realnosti a malo manje subjektivnosti,nije sve crno bjelo ima nešto i sivo realno obadva auta imaju prednosti i mana i ništa nije totalno loše ili totalno dobro_Ode ova tema u totlnu besmislenost a i sam početakje takav...

Član
darko13 je napisao(la):
Ko ti na ovom klipu garantuje da stilo nije čipovan???Fabrički podaci govore a neznam baš da bi fiat stavio 10,7 i išao na svoju štetu a ne 10,4 da bude ko golf...Ili manje.A ovi klipovi mogu dokazati da li je neko bolji vozač a ne i koje auto je brže jer su male razlike...Ipak je te podatke analizirao tim inžinjera!!!Pa pogledajte samo temu gdje ljudi pišu o max brzina kojim su vozili i onaj sa g4 1,4 i 1,9 i gti-om svi su vozili preko 200 lovačke priče ili laže km/h.Čast izuzetcima koji su uslikali snimili klip ili mjerili gps-om...Kao što rekoh izlazak na crtu može dokazati ko je bolji vozač a ne i koje je auto brže jer fabrika je svoje rekla...I smješno je ovo osporavanje fabričkih podataka.Malo više realnosti a malo manje subjektivnosti,nije sve crno bjelo ima nešto i sivo realno obadva auta imaju prednosti i mana i ništa nije totalno loše ili totalno dobro_Ode ova tema u totlnu besmislenost a i sam početakje takav...
;)

Član
Ne treba nam glas razuma, jer je on uvijek u pravu, ovo je samo malo zeze da se malo vise druzimo, zezamo cija je makina bolj i to, jos kad bi stvarno izasla ova dva auta na crtu da se pokidaju bilo bi super.Meni je svaka trka super pa makar to bili i auti koji nisu blizu jedan drugom, a kamoli ove dvije vozilice koje su bas tu negdje.

Član

normala je napisao(la):
mislim da su jtd motori bolji iako ne znam od ova dva modela koji je brzi .... samo znam da alfa romeo 1.9 jtd mjet sa 140 konja ide pravo fino i jos kad se digne na 170 .....leti
i jos nesto nikad ALI NIKAD NIKAD NIKAD NIKAD mi nece u glavu ici to kako sada neko kupi golfa 4 za nekih 10,11,12 hiljada a moze uzeli alfu 147 ... to nikada necu shvatiti ...

ni meni nikad nece biti jasno da za ovolike godine ljudi ne skontaju sta je sta

Član
Treba napomenuti da mnoge auto revije, ili vam ga testovi, nekada nisu uspjeli dostici ono fabricki deklarisano ubraznje od 0 do 100, ili maximalnu fabricku brzinu. Jer fabrika je sve te testove vrsila na idealnim uslovima, a tesko da ce ko od vas imati te idualne uslove na crti ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.