Član
Dzeniii je napisao(la):mora pisat euro3 pa odma pored D3 il D4
tako kod mene na svim autima pise,uvozim isto iz njemacke
Samo pise EURO 3 i nista vise!!
Dzeniii je napisao(la):mora pisat euro3 pa odma pored D3 il D4
tako kod mene na svim autima pise,uvozim isto iz njemacke
ernadhusic je napisao(la):Pozz vidim imas problema daj mi slovnu oznaku koja ti stoji na prednjem lijevom blatobranu da provjerim dali je ta serija Golfa EURO 3
br. sasije pocinje s 1J a tamo pored broja imas samo 3 slova posebno npr. AVU ili BVE tak treba da pise daj ta 3 slova i ja cu ti reci jeli ili nije euro 3 pozzz
EEEEEE ovako taj motor sto ti imas mora imati slovnu oznaku ( A L H ) to vazi samo za ovaj motor tj. 1.9 TDI 66KW s 5 brzinskim rucnim mjenjacem i 4 brzinskim automatskim mjenjacem
ako ti ova 3 slova ovako pisu onda je Golf 100% EURO 3 ako nisu ova tri slova onda jarane ako ti se isplati vracaj u Njemacku ili prodaj ga u dijelove
daki je napisao(la):Postoji nekoliiko slucajeva gdje kočnice nisu euro 3 norma kod Ford Focusa prve generacije i onda ima isti problem kao tvoj, iako je motor euro 3, zbog kočnica nemože proci.
ernadhusic je napisao(la):pa drug po tim sloima se zna dali je euro 3 ili nije ako nije oznaka ALH za ovaj motor onda nije ni euro 3 a evo ti stranica na kojoj su poredane slovne oznake koje podrazumjevaju euro 3 motore
http://euro3lista.blogspot.com/2011/01/volkswagen.html
a evo ti i savjet napisi sebi broj sasije i slovnu oznaku onda nazovi terminal za homologaciju slozis im pricu da trebas kupit auto i uvesti ga i da tek trebas ici po njega oni ce od tebe traziti broj sasije i slovnu oznaku motora i to je to i oni ce provjeriti dali je vozilo euro 3 ako ti kazu da jest onda sutra njima na homologaciju ako ti kazu da nije euro 3 onda ti na njih napadni jer su ti oni rekli da je auto euro 3
proba tako pa vidi sretno
MeBeSad je napisao(la):daki je napisao(la):Postoji nekoliiko slucajeva gdje kočnice nisu euro 3 norma kod Ford Focusa prve generacije i onda ima isti problem kao tvoj, iako je motor euro 3, zbog kočnica nemože proci.
Sa istim se slucajem susreo...zadnje kocinice nisu zadovoljavala...mercedes a klasa bio u pitanju...medjutim lik rekao moze se zavrsiti sa "kovertom" na koju sam pristao al je bio jos gladan pa rekao nemoze eto zbog godina u prevodu htjeo jos para i ja ga poslao u pm i vratio auto u njemacku. U saobracajnoj ovoj nije pislao uopce euro 3 neg je pisalo samo d3.
Zatvoren EGR ne utice toliko na kvalitet izduvnog gasa, jer vecinski recirkulira NOx gasove, a to ti ne mjere. Tako da nije tolika razlika da mozes ispast iz norme. Prije ce biti da je tebi motor propuhaoZeran je napisao(la):Znas sta jos moze biti:
Motor jeste mozda Euro3, i sve ostalo.
ALI: Ako ode katalizator, ili Auspuh, svijecice nisu OK, AGR zacepljen itd.. onda na Tehničkom na testu izduvnih gasova daje rezultate koje ne udovoljavaju Euro 3 Normu!
Znaci Motor mora biti Euro 3 (po papirima), i mora naravno to da opravda.
tako kod mene bilo na Lupu. Agr zatvoren, motor Eu3, tako i pise svuda, ali zadnji put na tehnickom mi kaze covjek: nije ovo EU3 motor, NEISPUNJAVA EU3 normu... Ali nije znao da je AGR zatvoren :icon_smile:
pozz