Sta mislite o voznji GRAS ovih vozaca ?

Sta mislite o voznji GRAS ovih vozaca ?

Član
Jassmin je napisao(la):
Onu naljepnicu postujem u potpunosti ako kreten na vrijeme da zmigavac, ili ga ne drzi i dok ljudi iz busa izlaze...

Znači frajer staje na stanicu i odmah izbacuje lijevi zmigavac, sta trebam cekati 2-3 minute dok on pregleda karte...

Vidio sam na autoputu u Blazuju umalo covjeka nije ubio, uletio covjeku bez zmigavca sa stanice pravo na lijevu traku prema Ilidzi...

Soson :icon_rolleyes:

a gdje je to bgt bilo tacno ??? i kada ???

Član
bzvz pravite frku radi gluposti zapita li se iko od vas koliko je puta mogao izazvati sudar ili neku nezgodnu situaciju a da nije ni primjetio ili namjerno to uradio, ufatili ste se glupih autobusa i trolejbusa, ja prvi obilazim i ne pustam ih jer mi se neda peglati ali sam svjestan da ako napravim sranje u toj situaciji i da cu odgovarati tako da fakat nidje veze, imaju prvenstvo prolaza i pored sveg sranja na nasim cestama... da mi je Bogdom gras najveci problem u zivotu!

Član
Ja se i necudim tim ljudima koji dnevno voze 8h autobus i to u gradskim uslovima da pogrijese nekad. Svakom od nas se desilo da nekad nepogledamo retrovizor i izletimo nekome ;)

Početnik
ja im se divim, jednom u 5 dana moram proci kroz guzvu u gradu, i iznerviram se samo tako, bas znam biti bezobrazan...ti ljudi imaju celicne zivce, ne zamjerim im nista ;)

Član
Oggy je napisao(la):
ja im se divim, jednom u 5 dana moram proci kroz guzvu u gradu, i iznerviram se samo tako, bas znam biti bezobrazan...ti ljudi imaju celicne zivce, ne zamjerim im nista ;)

itekako ja zaglavim nekad po 20min i kroz glavu mi prodje da imam kakvog monstertruck-a sve bi pregazio a i pored sve te gradske guzve sta pretrpe sa putnicima(pacijentima)

Član
technoGeek je napisao(la):
Meni onda samo nije jasno zašto mi nije rekao ništa kada ga nisam propustio sa stanice, niti mi je ubrojao kao gresku. Ok, propustam kada vec krene izlaziti, jer nemam gdje zuriti. Ovo ni u testovima nisam imao, a izgleda da je drzava sjebanija nego sto sam mislio, pa svaki grad sebi kroji testove i pravila ;)

hahahaha da mi je samo znai gdje si ti polago..nebi ti ni ja nista reko da si mi platio da dobijes vozacku...druze uzmi malo pregledaj testove i pravila pa ces vidjeti da li ima....

187

Član
s1ck je napisao(la):
Oggy je napisao(la):

itekako ja zaglavim nekad po 20min i kroz glavu mi prodje da imam kakvog monstertruck-a sve bi pregazio a i pored sve te gradske guzve sta pretrpe sa putnicima(pacijentima)

bravo, a oni konstantno tako iz dana u dan jos mora voziti 8-9 tura tj krugova i gotov je sa smjenom dok to ne zavrsi nema kuci.. Svima se desi neki propust, pa ljudi smo nismo savrseni... znam par vozaca i revizora gras-a znaci duznost vozaca je da trazi kartu jer mora radi te neke njihove inspekcije tako da kazem, ako ufati nekog da nema kartu moze peglati vozaca.. Direktori kad to saznaju onda zna se sta slijedi (plate kasne, kaznjavaju se vozaci ovako onako)..Onda vozaci strajkuju jer nemaju para na sta im oni govore sto ne naplacujete karte nego pustate da se vozikaju "džabe"... itd.. ne opravdavam ih, al i ne napadam ima svega u bozijoj basti..

U ostalom ljudi rade svoj posao, zaradjuje svoj hljeb da se razumijemo...