s1ck je napisao(la):technoGeek je napisao(la):Ta naljepnica vazi samo ako staje na pola ceste, u traku, a ako ima svoje stajaliste tj. stanicu na koju skrene i koja je odvejena od ceste, onda ga nije duzan niko propustiti
jesi ti siguran da si polozio testove?
technoGeek je napisao(la):s1ck je napisao(la):technoGeek je napisao(la):Ta naljepnica vazi samo ako staje na pola ceste, u traku, a ako ima svoje stajaliste tj. stanicu na koju skrene i koja je odvejena od ceste, onda ga nije duzan niko propustiti
Jok ti si siguran. Hajde nadi mi gdje pise da moras stati i propustiti ?
(1) Voza~ vozila koje se kre}e pored vozila javnog prijevoza putnika ili po-
red autobusa kojim se obavlja prijevoz putnika, zaustavljenog na stajali{tu, mo-
ra se kretati smanjenom brzinom tako da ne ugro`ava lica/osobe koja ulaze ili
izlaze iz tog vozila.
(2) Lica/osobe iz stava/stavka (1) ovog ~lana/~lanka, kad radi ulaska u vo-
zilo ili po izlasku iz vozila moraju pre}i preko kolovoza/kolnika, du`na su to
u~initi na na~in propisan u ~l. 108, 109. i 110.
(3) Voza~ mora zaustaviti vozilo iza vozila iz stava/stavka (1) ovog ~la-
na/~lanka kada lica/osobe, ulaze}i ili izlaze}i iz tog vozila, moraju pre}i preko
prometne trake i biciklisti~ke staze ili trake kojom se vozilo kre}e.
(4) Voza~ vozila koje se kre}e iza vozila kojim se prevoze djeca, kao i vo-
za~ vozila koji tom vozilu dolazi u susret na putu/cesti s dvije prometne trake,
du`an se zaustaviti kad je vozilo kojim se prevoze djeca zaustavljeno na kolo-
vozu/kolniku, dok djeca ulaze ili izlaze iz vozila.
(5) Ako se vozilom obavlja organiziran prijevoz djece, vozilo mora biti obi-
lje`eno posebnim znakom.
Znaci ti ces propustiti autobus sa stanice, iako on moze cekati da ovima iza bude crveno pa da onda izadje ? Gle cuda, polozio sam vozacki, nisam propustio autobus koji je stojao na stanici, nego sam nastavio, i gle cuda, polozio iz prve i greska mi je bila sto nisam na jednom mjestu dao zmigavac. Kako nisam pao jer nisam propustio autobus koji je stojao na stanici, ni dan danas mi nije jasno :icon_rolleyes:, mozda sam trebao stati i cekati ga kao budala ?
Jedino ako je Sarajevo drzava, pa su tamo drugaciji zakoni :lol:
prijatelju nisi upravu, moje strucno misljenje......technoGeek je napisao(la):s1ck je napisao(la):technoGeek je napisao(la):Ta naljepnica vazi samo ako staje na pola ceste, u traku, a ako ima svoje stajaliste tj. stanicu na koju skrene i koja je odvejena od ceste, onda ga nije duzan niko propustiti
Jok ti si siguran. Hajde nadi mi gdje pise da moras stati i propustiti ?
(1) Voza~ vozila koje se kre}e pored vozila javnog prijevoza putnika ili po-
red autobusa kojim se obavlja prijevoz putnika, zaustavljenog na stajali{tu, mo-
ra se kretati smanjenom brzinom tako da ne ugro`ava lica/osobe koja ulaze ili
izlaze iz tog vozila.
(2) Lica/osobe iz stava/stavka (1) ovog ~lana/~lanka, kad radi ulaska u vo-
zilo ili po izlasku iz vozila moraju pre}i preko kolovoza/kolnika, du`na su to
u~initi na na~in propisan u ~l. 108, 109. i 110.
(3) Voza~ mora zaustaviti vozilo iza vozila iz stava/stavka (1) ovog ~la-
na/~lanka kada lica/osobe, ulaze}i ili izlaze}i iz tog vozila, moraju pre}i preko
prometne trake i biciklisti~ke staze ili trake kojom se vozilo kre}e.
(4) Voza~ vozila koje se kre}e iza vozila kojim se prevoze djeca, kao i vo-
za~ vozila koji tom vozilu dolazi u susret na putu/cesti s dvije prometne trake,
du`an se zaustaviti kad je vozilo kojim se prevoze djeca zaustavljeno na kolo-
vozu/kolniku, dok djeca ulaze ili izlaze iz vozila.
(5) Ako se vozilom obavlja organiziran prijevoz djece, vozilo mora biti obi-
lje`eno posebnim znakom.
Znaci ti ces propustiti autobus sa stanice, iako on moze cekati da ovima iza bude crveno pa da onda izadje ? Gle cuda, polozio sam vozacki, nisam propustio autobus koji je stojao na stanici, nego sam nastavio, i gle cuda, polozio iz prve i greska mi je bila sto nisam na jednom mjestu dao zmigavac. Kako nisam pao jer nisam propustio autobus koji je stojao na stanici, ni dan danas mi nije jasno :icon_rolleyes:, mozda sam trebao stati i cekati ga kao budala ?
Jedino ako je Sarajevo drzava, pa su tamo drugaciji zakoni :lol: