spura nakon spustanja auta??

spura nakon spustanja auta??

Da li je potrebno raditi spuru (optiku) auta nakon zamjene opruga, odnosno spustanja auta???
Gdje je u sarajevu najbolje i najpovoljnije uraditi spuru??

Član
Naravno da jeste,ali ti se preporučene vrijednosti za ovjes mjenjaju poslje spuštanja.Prije optike naglasi da je auto spuštano.Cijena je oko 30 km

Član
odes kod aldina u autosputu ferhatovic i nemas sta da brines.
moja preporuka

edit:

edoze je napisao(la):
milanelo je napisao(la):

aldinshpura na forumu,obrati se njemu,svi ga hvale:icon_smile:

ja sam radio kod njega spuru nedavno i prezadovoljan sam, a moj buraz
vec drugi ili treci put kod njega radi spuru. imaju najsavremeniju opremu za
spuru u sarajevu i sve jake firme i stranci rade kod njih auta

emirEX_sa je napisao(la):
odes kod aldina u autosputu ferhatovic i nemas sta da brines.
moja preporuka

edit:

edoze je napisao(la):
milanelo je napisao(la):

aldinshpura na forumu,obrati se njemu,svi ga hvale:icon_smile:

ja sam radio kod njega spuru nedavno i prezadovoljan sam, a moj buraz
vec drugi ili treci put kod njega radi spuru. imaju najsavremeniju opremu za
spuru u sarajevu i sve jake firme i stranci rade kod njih auta

hvala na pohvalama,trudimo se
svaka promjena djelova na ovjesu zahtjeva podesavanje istog po fabrickim specifikacijama ...baza podataka iznosi preko 30000 modela,mislim od 1953-2010 pa izvol'te :icon_smile:

Član
Evo da i ja pitam, gdje je u ze najbolje uraditi spuru i montazu opruga... ja samo znam da dobru opremu imaju u skodinom ovlastenom, ali je 50-60KM, mislim....

Član
Limpi je napisao(la):
Evo da i ja pitam, gdje je u ze najbolje uraditi spuru i montazu opruga... ja samo znam da dobru opremu imaju u skodinom ovlastenom, ali je 50-60KM, mislim....

40KM u union komercu,imaju neki "haj-tek" uredjaj,nesto "najmodernije",kako mi rekose:icon_rolleyes:
ja kupovao gume kad su ga montirali...u poslovnoj zoni ispred kapije MIttala,al su se prebacili u drugu halu,prekoputa one;)

Član
ja kad sam mjenjao gume, u union komercu je radila nova e klasa spuru, da vidis uredaja, ko spejs satl :D definitivno moja preporuka tamo, momci imaju sve hi-tech, mnogo skupo i sve je automatizovano..
Aldine, imam ja pitanje: Ako se uzmu gewinde, spusti auto, odradi spura, da li se ponove mora raditi spura nakon dizanja auta?

Astra je napisao(la):
ja kad sam mjenjao gume, u union komercu je radila nova e klasa spuru, da vidis uredaja, ko spejs satl :D definitivno moja preporuka tamo, momci imaju sve hi-tech, mnogo skupo i sve je automatizovano..
Aldine, imam ja pitanje: Ako se uzmu gewinde, spusti auto, odradi spura, da li se ponove mora raditi spura nakon dizanja auta?

Moras raditi ;), i tako svaki put kad mijenjas konfiguraciju...

technoGeek je napisao(la):
Astra je napisao(la):

Moras raditi ;), i tako svaki put kad mijenjas konfiguraciju...

Valja onda ko ima gewinde svako malo na spuru:icon_mad:

Ne treba ako je odradjeno kako treba, tj. samo pri podizanju spustanju radi zamjene obuce, a sad ne znam kako je na duzi period ;)

BHT Ovisnik
ja kako sam mjenjao opruge,tj. spustio jerru ima vec pola godine nisam uopce radio špuru,nemma nikakvih problema,moze li to biti loše