SPAJANJE BOČNOG ŽMIGAVCA NA ŽMIGAVAC NA RETROVIZORU

SPAJANJE BOČNOG ŽMIGAVCA NA ŽMIGAVAC NA RETROVIZORU

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Naime radi se o Passatu 3bg. Kupio sam retrovizore sa žmigama, eh sad trebam još spojiti te žmige da rade, a eliminisati onaj žmigavac sa blatobrana.
Svaka pomoć mi je dobro došla.:icon_rolleyes:

Početnik
Merrro je napisao(la):
Naime radi se o Passatu 3bg. Kupio sam retrovizore sa žmigama, eh sad trebam još spojiti te žmige da rade, a eliminisati onaj žmigavac sa blatobrana.

da bi ga eliminisao treba ti blatobran od novije serije tj zadnje serije 3bg ili svoje odvezi limaru pa nek ti ih uradi,a sto se tice instalacije ja msm da je moguce samo produziti kabal od blatobrana do vrata i provuci i prikopcati na retrovizore i da ce biti sve ok

Član
Sarajlic je napisao(la):
Merrro je napisao(la):

da bi ga eliminisao treba ti blatobran od novije serije tj zadnje serije 3bg ili svoje odvezi limaru pa nek ti ih uradi,a sto se tice instalacije ja msm da je moguce samo produziti kabal od blatobrana do vrata i provuci i prikopcati na retrovizore i da ce biti sve ok

za blatobrane nabavi cepove kao sto ima saran predzadnje generacije, koji ima retrovizore kao golf V, ili jednostavno izvadi sijalice, a onda onaj zmigavac oblijepi folijom

Član
Danas sam malo gledao dok sam postavljao ove nove retrovizore. Ovi sto nemaju žmige imaju četiri žice, a ovi koji su sa žmigama imaju 5. A ovaj bočni ima ja mislim 2 (+ i -), moja pretpostavka je da vjerovatno bi trebao taj plus sa bočnog da dovedem na tu petu žicu, al jel to to nisam siguran? A što se tiče zatvaranja bočnog, razmišljao sam možda da ga crnim sprejem prelakiram, auto je ionako crno, pa možda kasnije da to limar odradi ako ne bude lijepo.

mario05 je napisao(la):
Sarajlic je napisao(la):
Merrro je napisao(la):

za blatobrane nabavi cepove kao sto ima saran predzadnje generacije, koji ima retrovizore kao golf V, ili jednostavno izvadi sijalice, a onda onaj zmigavac oblijepi folijom

Nije ovo lose kod sarana ;)
Samo ne vidim sta pise na ovim cepovima:icon_rolleyes:

Član
puno ti je posla zatvarat rupe od zmigavaca, najlakse ti je te zmigavce lakirati u crno, ili uraditi folijom. a na sharanovim cepovima pise: Sharan :D

a tih 5 zica mozda su el.retrovizori, jesu li u tebe stari na struju? ili rucni?

Član
Jesu, stari su bili elektricni isto sa grijacima i imali su 4 zice na onom dzeku, a ovi plus jos zmigavce imaju i plus jednu zicu vise na dzeku.
Imal neko ko mi moze objasniti kako da stavim u funkciju sad ovaj zmigavac na retrovizoru?

Član
http://www.passatplus.de/umbauten/aussenspiegel/blinkerspiegel.htm
Evo nasao sam sta i kako, pa cu sutra nesto pokusati. Evo nek stoji link mozda jos nekome bude od pomoci. BTW hvala svima na pomoci.
Moze lock;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.