:lol::lol::lol::lol:
al ima izjava :lol::lol:
nisam sve ni procitao a vec sam se ismijao
a sto se tice sojinih proteina i slicno... ne znam drug koliko si ih uopste platio i gdje si ih nabavio al prave stvari vecinom dolaze iz amerike (mada i njemci znaju smixat)
sad zavisi u kakvu svrhu ti planiras koristiti ono sto kupis, recimo ako si to uzeo da se malo 'vratis' u zivot bez da pucas neki trening i slicno, mozda ti je po meni bolje bilo da nabavis jaja prepelice il pak obicna kokosija, da pijes bjelance, redovno uzimas kvalitetan med ili jos bolje, matičnu mliječ i od tog ce ti se obrazi zarumeniti
(tj vratit ce ti se imunitet na razne prehladice i slicno i opcenito, bio bi zdraviji il bi se tako bar osjecao jbg)
a sto se tice ovih koji su 'culi' :lol:
svaki protein ima svoju svrhu i ako znate kako, onda cete izvuci maximum iz njega, takodje ista stvar sa aminokiselinama, znaci postoje i proteini (zpr tako se nazivaju jer su u prahu jbg) koji imaju potpuno istu funkciju kao i neke aminokiseline, takodje i neke aminokiseline imaju istu funkciju kao neki nazovimo ih proteini
ako zelite kvalitetan (pravi) proizvod onda ga morate i platiti ALI budite sigurni znaci, da od boljih proizvoda tesko da ce doci do bilo kakvih nus pojava kao recimo od onih jeftinih madjarskih i slicno, ko ne razumije da pojasnim, covjek sa slabijim imunim sistemom ili genetskim naslijedjem moze da ima neobicne reakcije tijela na odredjene proizvode (jeftine i nekvalitetne), isti taj covjek ako kupi recimo nesto za sto se 'culo' (skup, kvalitetan i originalan proizvod) ili ce imati minimalne nus pojave ili ih nikako nece ni biti jer to su proizvodi koje koristi 90% IFBBPro populacije tako da imate koliko toliko garancije
malo sam 'kajmacarski' pisao u postu al valjda cete lakse razumjeti tako jbg
EDIT: Schumi je napisao fin post