sojini proteini

sojini proteini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
ja sam to trpa u sebe 2 god.pijes ih 2 puta dnevno.3 dl mlijeka i u to 2 kasike proteina.jednom za dorucak i jednom prije spavanja.cudo kako zasite.od toga ces prdit,podrigivat,napuvat se al eto.ako ces ih pit onda ne uzimaj nista osim weight proteina ili biotech.to ostalo ti je bacanje para

Član
CoL3-99 je napisao(la):
sa aminokiselinama koliko sam upucen bi gubio masu,dok s proteinima dobivao

sa aminokiselinama dobijas odredjen procenat snage,dakle uzimaju se prije treninga,ne uticu na masu vec na snagu,ali su manje stetne od proteina,ja sam razmisljao da ih pocnem uzimati neko vrijeme ali jos nisam poceo......

Član
sve je u hrani zastupljene! pa su meni te sve stvari glupoost!:D

sve je u hrani zastupljeno! pa su meni te sve stvari glupoost!:D

Član
moze se to regulisati i unosenjem visokoproteinske hrane ali tesko je unijeti dovoljnu kolicinu proteina kroz samu ishranu.......

Član
Sta se svega covijek nece nacuti ovdje hehehehehe jbt
Proteini =amino kisleine to da vam bude jasno
Proteini su isto sto i amino kiseline to da se zna,jer se proteini razlazu na amino kiseline u oragnizumu,bilo da su esencijalne ili neesencijalne,Razlog za sta se koriste poslije treninga kako bi doslo do brze apsorpcije u organizmu jer proteini treba dosta da se apsorbuju dok amino kisleline odmah preko tankhi crijeva u krvotok.
Mani te se toga CUJ amino kiseline za snagu ehehhehe AMINOKISELINE=DEFINICIJA
CREATINE=SNAGA
:123:

Član
Ja ću samo reći nešto pa nek protumači ko kako hoće :D
Tijelo je kuća,znači prvo udariš dobre temelje,onda ti trebaju dobri radnici koji zidaju tu kuću,ciglom (proteinima) i malterom (kreatinom),provjerena formula :D
Konkretno o sojinim proteinima ne znam puno,nisam nikad uzimao niti su me zanimali..
Inače su ljudi (neznalice) isprepadani proteinima,kreatinom itd.. a to su smiješni preparati,naravno i njih treba uzimati pravilno,i vodu čovjek ako pije puno više nego što treba naravno da će sj*at bubrege a da ne govorim o nekim preparatima..Tek kad se odlučiš za naposim,plava srcad,testu decu itd onda se dobro posavjetuj :D

Član
ja koliko sam cuo da proteini skracuju zivt nista od tih sranje ne uzimam samo priroda dok sam iso u teretanu svi me pitaju koje proteine koristim sto majka priroda moze napraiviti to vjestackim putem nemos

Član
www.bodybuilding.com
A protein se preporucuje svakom sportisti jer nije samo protein imas i amino kiseline vitamine kreatin i jos mnogo toga u ostalom procitaj

Član
Murinho je napisao(la):
ja koliko sam cuo da proteini skracuju zivt nista od tih sranje ne uzimam samo priroda dok sam iso u teretanu svi me pitaju koje proteine koristim sto majka priroda moze napraiviti to vjestackim putem nemos

ja studiram tehnoloski fax prehrambena tehnologija samo steroidi skracuju zivot kao sto neko rece proteini se razlazu na aminokiseline tako da je to isto.Ne vjerujte mi puno prva sam god.:lol:

Član
:lol::lol::lol::lol:

al ima izjava :lol::lol:

nisam sve ni procitao a vec sam se ismijao :cool:

a sto se tice sojinih proteina i slicno... ne znam drug koliko si ih uopste platio i gdje si ih nabavio al prave stvari vecinom dolaze iz amerike (mada i njemci znaju smixat) :D sad zavisi u kakvu svrhu ti planiras koristiti ono sto kupis, recimo ako si to uzeo da se malo 'vratis' u zivot bez da pucas neki trening i slicno, mozda ti je po meni bolje bilo da nabavis jaja prepelice il pak obicna kokosija, da pijes bjelance, redovno uzimas kvalitetan med ili jos bolje, matičnu mliječ i od tog ce ti se obrazi zarumeniti :D (tj vratit ce ti se imunitet na razne prehladice i slicno i opcenito, bio bi zdraviji il bi se tako bar osjecao jbg) :D

a sto se tice ovih koji su 'culi' :lol:

svaki protein ima svoju svrhu i ako znate kako, onda cete izvuci maximum iz njega, takodje ista stvar sa aminokiselinama, znaci postoje i proteini (zpr tako se nazivaju jer su u prahu jbg) koji imaju potpuno istu funkciju kao i neke aminokiseline, takodje i neke aminokiseline imaju istu funkciju kao neki nazovimo ih proteini :D

ako zelite kvalitetan (pravi) proizvod onda ga morate i platiti ALI budite sigurni znaci, da od boljih proizvoda tesko da ce doci do bilo kakvih nus pojava kao recimo od onih jeftinih madjarskih i slicno, ko ne razumije da pojasnim, covjek sa slabijim imunim sistemom ili genetskim naslijedjem moze da ima neobicne reakcije tijela na odredjene proizvode (jeftine i nekvalitetne), isti taj covjek ako kupi recimo nesto za sto se 'culo' (skup, kvalitetan i originalan proizvod) ili ce imati minimalne nus pojave ili ih nikako nece ni biti jer to su proizvodi koje koristi 90% IFBBPro populacije tako da imate koliko toliko garancije

malo sam 'kajmacarski' pisao u postu al valjda cete lakse razumjeti tako jbg :D

EDIT: Schumi je napisao fin post :D ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.