Dao bi ga za 6000 KM garant, ako ne bi, onda je lud
Ako ti se bas svidja toliko, zaleti se pa uzmi, sta drugo da ti kaze neko. To sto ga mozes rucno saltati ne znaci da i dalje nije automatik. Nemas glavnu stvar u tom autu, kvacila, a ako ne naucis sa kvacilom voziti, posebno u pocetku vozacke karijere, kasnije ce ti biti teze. Plus pocetnica si, Smartova je malo, a kao pocetnica garant ces tu i tamo udariti, ili bar ogrebati auto. Kontaj da dijelova za ovo cudo nema mnogo. Vidim uz ovaj lik daje i ljetne i zimske gume, sto je dobro, jer taj Smart ima neku svemirsku dimenziju guma, koju je jako tesko naci za kupiti. Moras pola drzave obici da gume za Smarta nadjes. Dalje, turbo tog auta je velicine jabuke, zbog cega crkava svako malo, a turbo nije jeftin popravak. Automatski mjenjac zimi zaglavljuje te ne mozes ni upaliti auto, jer je automatik a zaglavi. Negdje sam citao da taj auto uopste nije prosao tvornicke zimske testove. Opruge strasno hrdjaju te pucaju i tako dalje. Najveci problem je sto je taj auto radio Mercedes i cijene dijelova su u skladu sa tim, rijetki su pa ih nema mnogo po otpadima, a stvari koje odlaze cesto na tom autu nisu neke sitnice, nego skupe komponente. Mada istina je da taj auto ima neki poseban "sarm", vozio sam se u par Smartova i pri 60 km/h imas osjecaj da ides 100, motor je iza tebe pa kao da sjedis na motoru, sve to daje poseban dojam.
Mozes ti uzeti i najpouzdaniji auto na svijetu pa da imas problema, tako mozes uzeti i Smarta koji ce te super slusati. Mozda budes imala srece, mada samo zbog mjenjaca, ja to ne bi uzimao na tvom mjestu. Nauci voziti prvo, bar 1-2 godine neki auto sa kvacilom, pa onda uzimaj kojekakve automatike...