Savjetu vezi kupovine peugeota 307?

Savjetu vezi kupovine peugeota 307?

Član
Kakva su vasa isjustva svi majstori govore da ova auta su losa i da se dosta kvare a da su i mdobri motori ovi 2.0 i da su golf4 100 puta bolje,ali tesko je naci cetvorku ove godine za ove pare :icon_rolleyes: http://www.pik.ba/artikal/3573723/peugeot-307-2-0-hdi/

eto pogledajte pa recite iskustva i to ;) :cool:

Član
S ovim se sigurno hoćeš zeznuti. Ti prvi su imali najviše problema zbog Siemens dizna. Kasnije je pređeno na Bosch što je mnogo bolje. Zapravo, bolje da tražiš VIN da provjeriš, jer su iste godine prešli na Bosch. Ja bih preporučio facelift model, jer su mnogo tu poboljšani. A ako nećeš facelift, onda barem 2004 god, jer su tu ispravili većinu problema. 2.0 90ks nema fap ni plutajući zamajac i to je bolje zbog jeftinijeg održavanja. Facelift modeli od 1.6 90 ks isto ih tako nemaju, dok od 110ks se mogu naći da nemaju FAP ali imaju plutajući.

Član
nisam neki poznavaoc pezoa ali cini mi se da ovaj model tj ovaj sa 66kw nema fap filter sto je veliki plus, jer je taj fap najveca boljka ovih auta.vrijedi ovih para definitivno, ne bih ni trazio cetvorku golfa pored ovoga

Član
mara- je napisao(la):
S ovim se sigurno hoćeš zeznuti. Ti prvi su imali najviše problema zbog Siemens dizna. Kasnije je pređeno na Bosch što je mnogo bolje. Zapravo, bolje da tražiš VIN da provjeriš, jer su iste godine prešli na Bosch. Ja bih preporučio facelift model, jer su mnogo tu poboljšani. A ako nećeš facelift, onda barem 2004 god, jer su tu ispravili većinu problema. 2.0 90ks nema fap ni plutajući zamajac i to je bolje zbog jeftinijeg održavanja. Facelift modeli od 1.6 90 ks isto ih tako nemaju, dok od 110ks se mogu naći da nemaju FAP ali imaju plutajući.

jbga akd je budzet max 8000km a ovaj ce se uzeti za 7700 mozda i 7500 ;)
Sada znaci sam osu dizne mane ovog modela a auto ne ide meni nego drugu za koj idan ce ga uzeti vjerovatno,vec sm oga gledali ali eto da vidim neke mane i na sta treba obratiti paznju ;)

ArminM je napisao(la):
nisam neki poznavaoc pezoa ali cini mi se da ovaj model tj ovaj sa 66kw nema fap filter sto je veliki plus, jer je taj fap najveca boljka ovih auta.vrijedi ovih para definitivno, ne bih ni trazio cetvorku golfa pored ovoga

ma ja,ali kazu da su peugeoti losi skroz po kvaliteti i izdrzljivosti,fora je sto ovaj moj drug nema para da svaki mjesec radi nesto na autu,pa bi neko uzeo do ovih para 8000km a da se sto manje kvari.Uslov je 4vrata,klima i diesel ;)

Član
Moj prijatelj ima Peugeota 307, kaže da je zadovoljan sa njim,a prešao je sa Golfa 4 na njega. To ko kaže da je Golf 4 100 puta bolji, bježi od njega... te mahalske priče su mi na vrh glave.

Provjeri kakav je, je li održavan, limarija motor itd itd... Svaki auto zahtjeva održavanje.;)
Inače ti HDI motori sa BOSCH diznama pokazali su se kao jako dobri i mali potrošači... i da udobni su dosta. Prijatelj pravi rute od 2.000km sa njim i kaže nikakav problem.

Član
Uglavnom su ti vec sve rekli, samo bi dodao da ne gledas modele starije od 2004. godine proizvodnje, imali su prilicno problema sa svim i svacim...gledaj samo ove 2.0 HDI 66kw sto se tice dizela, vec su spomenuli prije mene da taj motor nema ni FAP ni plivajuci zamajac...

Član
uzmes nekog seata (ibiza,toledo 2000god) koji je u rangu sa 4kom i dobit ces auto koje je izdrzljivo a jeftiniji je od golfa 4 iako su isto godiste

BHT Ovisnik
neznam koliko je spreman dati,al u mene kolega jucer prodao 307,2008 god. ,1.6HDI 110ks,auto stvarno fino ide,jaaako mal potrosac sto sam se iznenadio,prodao ga za oko 11000km i manje vjerujem,bijela boja,al je stvarno lijep,nek ode tamo do plazza auto,stvarno su povoljni,to mi i drzi od prijatelja stric nek vidi moze li se sta naci jeftinije jer mozes i naruciti u njih,prodaju auta ko carape:cool:

Član
Skrabo je napisao(la):
svi majstori govore da ova auta su losa i da se dosta kvare a da su i mdobri motori ovi 2.0 i da su golf4 100 puta bolje,ali tesko je naci cetvorku ove godine za ove pare

:icon_eek:

:smajli10:

Nego, auto k'o i svaki auto, zavisi u kakvom je stanju kad ga kupiš i kako je održavan prije toga. Iskreno, ne znam zašto svi lete na taj dizel, uštediti neće ništa, još će biti na gubitku kad počnu kvarovi i ozbiljniji servisi kojih rijetko koji benzinac ima. Iskreno, ako već hoće 307, za te pare, bolje od ovog ne može:

http://www.pik.ba/artikal/3562028/peugeot-307-sw-2-0-plin-benzin-registrovan-do-decembra-2012-bh-registracije/#detaljno

Član
onako na oko dobro stanje a kakav je motor i to trebao bi pogledati al cijena je i vise neg prihvatljiva...

http://hobbycar.ba/index.php?sel=1&vozilo=0&page=0&view=993

http://hobbycar.ba/index.php?sel=1&vozilo=0&page=0&view=1004

Član
OggyBoy je napisao(la):
Skrabo je napisao(la):
svi majstori govore da ova auta su losa i da se dosta kvare a da su i mdobri motori ovi 2.0 i da su golf4 100 puta bolje,ali tesko je naci cetvorku ove godine za ove pare

:icon_eek:

:smajli10:

Nego, auto k'o i svaki auto, zavisi u kakvom je stanju kad ga kupiš i kako je održavan prije toga. Iskreno, ne znam zašto svi lete na taj dizel, uštediti neće ništa, još će biti na gubitku kad počnu kvarovi i ozbiljniji servisi kojih rijetko koji benzinac ima. Iskreno, ako već hoće 307, za te pare, bolje od ovog ne može:

http://www.pik.ba/artikal/3562028/peugeot-307-sw-2-0-plin-benzin-registrovan-do-decembra-2012-bh-registracije/#detaljno

Ma dzaba drug tako je to,Svak misli da se to nece kvariti gdje svi grijese al ista ces,neka mu rikne turbina koliko ce trebati preci kilometara da izjednaci taj gubitak sa benzincom i milion nekih stvari jos,ali sta ces tako je to :cool:

ja sam prije 5 mjeseci razmisljao izmedju 307 i golf 4 i na kraju se odlucio za golf 4...
reci cu ti moje misljenje i ono sto sam cuo...a vozio sam oba prije kupovine...
peugeot 307 mozes uzeti ali 90 PS a ovi veci imaju tekucinu koja je skupa i fap filter...da te ne gusim bla bla bla
znaci moj savjet ako ce peugeot onda samo 90 PS i dobri su motori...
a 99% peugeota 307 ces sresti u putu da ne radi sijalica...ja sam pitao mnoge ljude kazu ja zamijenim sijalicu krenem 10 metara crkla i to im je kao neka mana koja ajmo reci jebes sijalicu marka sijalica ali ajd ti mijenjaj to stalno..e sad kod nekog nikako ne crkaje ali kako sam ja primijetio kad idu u susret 99% ne radi sijalica...
moras malo gledati i druge stvari...moj stari takodjer ima golf 4 i skoro imao udes i nasao polovne dijelove...far 30 KM kao nov...a ti za svog peugeota bi tesko nasao far za te pare...pogledaj na piku milion stvari za golfa a za peugeot ako ne nadjes nesto moras iz ovlastenog naruciti i onda far nije 30 nego 200 KM...peugeot je ljepsi i udobniji e sad ne znam kolko ti je jacina auta bitna...ja sam uzeo od 115 PS imao sam nekih sitnica ali opet kad sve pogledam prezadovoljan sam...
moj savjet ti je golf 4 jer i cijena manje opada nego peugeotu i lakse ti je naci dijelove,servisera itd....
ako se odlucis za golfa onda samo pumpa dizna i nista manje od 130 PS to je moj savjet jer kod starog je 130 PS a kod mene 115 PS i kajem se sto nisam i ja uzeo 130 PS jer 130 i 150 PS su bas posebni modeli...auta malo trose a lete na asvaltu...naravno turbina i sve ostalo mora biti tip top....

Član
jarane iskreno da ti kazem,peugeot 307 je bolji u svakom pogledu,golf 4 je precjenjen,50% ih ima problem sa turbinom jer to nikad niko nije radio a presli su 200 000 i kusur,pogotovo ova auta iz uvoza to je sve skoro krs,komsija mi ima 307 nije nikad marke dao samo redovan servis,udobniji od golfa,ljepsi po izgledu ima vise opreme a ima ih na piku jeftinih,sretno:cool:

Član
Ma neces ti ovdje dobit nikakav odgovor, kao i u svakoj temi tipa koje auto da kupim.
Znaci tko god kaze da je sa pezoom, renolom i sl zna na cemu je taj laze. Moze se potrefit da valja, a i da ce vise biti na servisu sto je veca mogucnost ;)
S druge strane cetvorke, uvozne nevaljaju kurcu, puno presle, nemaju opreme, krcene 10+ godina, dovezene u Bih i ispolirane i sad ih tuse po 10-11 tisuca.

Član
Ko god kaze da je G4 bolji od 307 bjezi od njega ko djavo od krsta taj veze sa zivotom nema (golf 5 po nekim stvarima ne moze parirat 307 a ne 4), znam ja jednog lika odavde dobri smo ono pravo sa njim kad stanes pricat reko bi taj izmislio automobilizam Selbi za njega ***** a lik veze sa zivotom nema, neke od njegovih izjava su da je g4 u rangu sa cjenom i kvalitetom sa 407 ili c5, da su italijani govna od auta jer im motori crkaju a ko je naso crknut motor na fiatu il alfi limarija i elektronika im nisu jaca strana al motor ubija itd itd.
Jbg u nas znaju samo za golfa i sl to trgovci koriste i deru cijenu, imam u raji lika vozi 307 znam svaki saraf kad je na njoj mjenjo auto je ko zmaj, ovaj drugi dusu mu izvadio i opet ga prodo za dobre pare. U sustini sve ti je do onog ko vozi auto i kako ga odrzava, nema to veze sa markom. Nije sad sto ja vozim pezoa i sl, vozio sam se u dosta auta i sve al treba bit realan ono sto ne valja ne valja da ga jebes, nit su francuzi toliko losi pogotovo psa nit je vw toliko dobar...
Ista stvar sa japancima ne valjaju vako nako seru po njima a nikad se duze u njemu od sat vozili nisu, od starog Mazda 626 zadnja serija lik svaki dan ide na posao sa njom kisa snijeg zima (ko je bio u tirolu zna o cemu govorim) nikad ga izdala nije, zamjenio na njoj diskove, amortizere i veliki servis uradio a vozi je vec 6 godina, ovamo kad dodje vozim i ja i on na selo i dje vec treba. Ja se na njoj i primeri naucio auto vozit, jest da nemaju bord kompijuter da ne cita mp3 i sl, jbg ima klimu stakla na dugme i sl al auta su zmajevi...