Savjetu vezi kupovine peugeota 307?

Savjetu vezi kupovine peugeota 307?

Član
saledoboj je napisao(la):
Ko god kaze da je G4 bolji od 307 bjezi od njega ko djavo od krsta taj veze sa zivotom nema (golf 5 po nekim stvarima ne moze parirat 307 a ne 4), znam ja jednog lika odavde dobri smo ono pravo sa njim kad stanes pricat reko bi taj izmislio automobilizam Selbi za njega ku*ac a lik veze sa zivotom nema, neke od njegovih izjava su da je g4 u rangu sa cjenom i kvalitetom sa 407 ili c5, da su italijani govna od auta jer im motori crkaju a ko je naso crknut motor na fiatu il alfi limarija i elektronika im nisu jaca strana al motor ubija itd itd.
Jbg u nas znaju samo za golfa i sl to trgovci koriste i deru cijenu, imam u raji lika vozi 307 znam svaki saraf kad je na njoj mjenjo auto je ko zmaj, ovaj drugi dusu mu izvadio i opet ga prodo za dobre pare. U sustini sve ti je do onog ko vozi auto i kako ga odrzava, nema to veze sa markom. Nije sad sto ja vozim pezoa i sl, vozio sam se u dosta auta i sve al treba bit realan ono sto ne valja ne valja da ga jebes, nit su francuzi toliko losi pogotovo psa nit je vw toliko dobar...
Ista stvar sa japancima ne valjaju vako nako seru po njima a nikad se duze u njemu od sat vozili nisu, od starog Mazda 626 zadnja serija lik svaki dan ide na posao sa njom kisa snijeg zima (ko je bio u tirolu zna o cemu govorim) nikad ga izdala nije, zamjenio na njoj diskove, amortizere i veliki servis uradio a vozi je vec 6 godina, ovamo kad dodje vozim i ja i on na selo i dje vec treba. Ja se na njoj i primeri naucio auto vozit, jest da nemaju bord kompijuter da ne cita mp3 i sl, jbg ima klimu stakla na dugme i sl al auta su zmajevi...

Ma ja samo to :lol::lol:
Pa covjece ti pricas o elektronici kao da je steka da se na pijaci kupi i zamjeni ;)

Član
Lik nije reko ne valja elektronika nego ne valja motor......znam ja da nije steka i to sve al nije ni tolko govno kolko se prica......niko nikom nije kriv sto je nezainteresovan po pitanju zivota sad bar ima net moze se svega naci, ja znam likove koji sijalicu na autu ne znaju zamjenit, znam par likova zavrsili su za mehanicara jedan ne zna dje se ulje sipa drugi ne zna dje je karburator i onda deru ne valja ovo ne valja ono....ne valja narod niko se nije rodjen naucio, da svako sjedne pa malo prelista elementarne stvari drugacije bi bilo nmg ja sad srat o avionima kad nzm o njima nista znam par modela i to je sve, tako i za ovo raja generalizuje fazon ne valja jedna stvar ma ne valja nista.....koje to auto danas nema manu, limarija u skoro svih kurcu ne valja vise plastike nego lima, elektronika isto skoro na svim se nesto kvari, jedino motori sto su razliciti jer se kolko tolko individualno razvijaju, ove druge sve komponente skoro pa univerzalne samo malo prepakovane....

Član
Evo moga iskustva.Peugeota sam kupio krajem 2007.godine 2,0 hdi 79 kw (2004.god) sa plivajucim (dvomasenim) zamajcem i FAP filterom ,sa 124 000 km na satu.Kupio sam ga od jako dobrog prijatelju koji je bio prvi vlasnik.Prije nego sto cu ga ja kupiti na njemu je uradjeno sve sto spada pod veliki servis :svi diskovi i pločice ,reparacija ili kako vec FAP-a,set zupcastog remenja,mikro remenja filteri itd...
A plivajuci zamajc i komplet set kvacila su promijenjeni na 80 000 km.Znaci uzeo sam tip top auto.E nakon dvije godine (2009) sam osjetio neke vibracije prilikom kretanja i na servisu su posumnjali na zamajc.Pa su mi preporucili da ga zamjenim jednomasenim to sam i napravio.Kompletan set me kostao 750 KM plus ruke.Od tad nikakvih problema sa kvacilom i mjenjacem (skoro tri godine).U ovih nepunih pet godina koliko je auto kod mene nekoliko puta mi se upalila greska za fap filter(FAP probijen ili zapusen je ocitavalo gresku) i opet u servis gdje su ustanovili da senzor na izlazu FAP-a daje laznu informaciju.I on je zamijenjen uz cijenu od 180 KM plus ruke.I evo vec dvije godine sa njim nemam problema niti mi se upalila ikakva greska sto se njega tice.Ja sam do sada jos zamijenio set zupcastog 260 KM plus ruke,kugle,krajnice,spone volana,stabilizatore i zadnje disk pločice,mimo redovnog servisa.Od kako je auto kod mene presao sam sa njim skoro 100.000km.Pa sad mislim da neke 2000 KM koliko sam ja ulozio nije puno.Ali ipak to je moje iskustvo i nemora biti da su svi ovako dobro ili loše prosli sa istim.