savjeti oko kupovine novog-starog auta

savjeti oko kupovine novog-starog auta

Član
Vasi prijedlozi slobodno....

Malo se sada razmisljam kad bih naletio na tricu 4vrata jeftinu al da nije skroz fus- to bi mi odgovaralo. Et

A molim vas razumite me, u frci sam bio,sve se iznenada desilo, pa zato bez suvisnih komentara molio bih...samo konstruktivni

Edit: mozda i nekom drugom pomogne ova tema.. no da ne idemo u off

edoze je napisao(la):
pa nisi trebao napisat da hoces auto,nego golfa...

Kako da ti kazem, trazim auto mozda ne bih ono ovih dana odmah uzimao, ali uskoro. Kada kazem trazim znaci nisu iskljucena i ostala auta, mada mi je vw prirastao srcu :lol: :lol: :lol:. Znaci ne bjezim ni od ostalih ako ispadne sta da valja. Nadam se da si razumio.

Član
bmwscaner je napisao(la):
vi koji spominjete G3 za 4-5000 to je krš od auta, te fiate nekakve od 4000 pa u to sve zivo treba izmjenjati , audi jaje isto
meni osobno nije bitno godiste auta ali da je utegnuto kako treba a treba priznati da se taj fucking golf 2 najjeftinije dovede u vozno stanje.
uzmi bmw kocku kako sam napisao iz zajebancije bez 5000eura ti nemas vozljivo auto , corrado isto tako calibra za 2000eura je krš da nemoze biti gori i slicno :)

CURA MOŽE BITI SA SELA ALI AUTO MORA BITI IZ NJEMAČKE :)

Jedini komentar koji je na mjestu.... U potpunosti se slazem sa tobom, đaba mu sto je i 2000 god, ako u tih 10 god nije vidio servisa, i ako nije opce odrzavan od strane vlasnika, ima auta starih preko 20 godina, koja su u boljem stanju od ovih sa 10, tako da godina nije presudna! Nego stanje! Al dobro to ne znaju pocetnici, kojima je bitn osamo da je auto mlado, onda kad kupe mlado auto, pa odu na servis pa ih servis odere jos 2 milje, onda skontaju sta su kupili, tako da se u potpunosti slazem sa skenerom!

A sto se tice teme, ako te zanima golf 2 bivsi GTI, sad je 1.3 sve ostalo od GTI-a, 91god, stanje tip-top javi mi se....
A ako te zanima imam i Astru F GSI....Ako placas kesom, platit ces je malo skuplje od solidne golf 2-dvice, a dobit ces 3x bolje auto!

Član
ja prvenstveno mislim na prednosti koje novije auto nudi u smislu opreme, elektronike i sl., da se razumijemo...
ne pricam o stanju auta to svako neka za sebe gleda, naravno ko se ne konta nimalo u to moze platiti 4-5k golfa a da bude los, isto tako i obratno dobrog a malo para...kao i ostala auta, najbolje da naletis na nekog ko hitno prodaje auto tako i cijena lako spada..
kad odlucis sta ces ili ides s nekim ko se kuzi u to ili na tehnicki pregled barem...a o opcim karakteristikama se raspitas online :)...

Član
da se javis pravim ljudima nasli bi ti pravo auto za pare koje imas,mislim da ti je mozda najpametnije da skupis jos nesto para,hiljadu dvije i kupi sebi golfaIII. Daleko je iznad dvice,,opet sam predlozio tricu jer mi se cini da neces ici sa VW-a,mada ti to mozda i ne bi bila losa ideja. Vidio sam da si rekao da ne mijenjas cesto auto,e pa brate nemoj se onda zalijetat,polako,naletit ces na nesto sto ce ti se svidjet a sto ces naravno moci da odrzavas. Jebo G2 i onog ko ga izmisli...cijene su mu ko da je zadnje auto na svijetu:icon_mad::icon_mad::icon_mad:

Član
ArminM je napisao(la):
da se javis pravim ljudima nasli bi ti pravo auto za pare koje imas,mislim da ti je mozda najpametnije da skupis jos nesto para,hiljadu dvije i kupi sebi golfaIII. Daleko je iznad dvice,,opet sam predlozio tricu jer mi se cini da neces ici sa VW-a,mada ti to mozda i ne bi bila losa ideja. Vidio sam da si rekao da ne mijenjas cesto auto,e pa brate nemoj se onda zalijetat,polako,naletit ces na nesto sto ce ti se svidjet a sto ces naravno moci da odrzavas. Jebo G2 i onog ko ga izmisli...cijene su mu ko da je zadnje auto na svijetu:icon_mad::icon_mad::icon_mad:

potpis
Ici ce trica aBd cim mogne, odlucio sam. Iz mnogo razloga. Al cu sacekat jos malo ( mjesec-dva) da se para sakupi. HVala svima na komentarima. Tebi armine takodjer.

Legend
evo pogledaj moju trojku ;) dogovoricemo se za cijenu :)
http://www.pik.ba/artikal/284151/golf-3-96-god-/#sta=slike

stefan je napisao(la):
evo pogledaj moju trojku ;) dogovoricemo se za cijenu :)
http://www.pik.ba/artikal/284151/golf-3-96-god-/#sta=slike
I od mene prijedlog da uzme tvoju trojku.

Nije sad da nesto branim golfa tricu i znam da vecinom ovakvi prijedlozi zavrsavaju sa diskusijama koje vode u pametovanje.

Kao sto ArminM rece kupi trojku dosta toga se razlikuje u unutrasnjosti udobnosti i motora za razliku od golfa dvojke. Imao sam ja dvojku pa kad sam kupio trojku to je bio sasvim drugi pogled na auto koji samo nosi ime golf. Sacekaj malo skupi para i kad si vec zagrijan za vw kupi golf tricu. To sto sto su cijene visoke za dvojku dizel je bosanski mentalitet ljudi i oni to precjenju. Vecina dvojki se ne odrzava a i ljudi tako to tretiraju kod golfa dvojke i pricaju golf dvica jesamo sipaj vozi, izuzetci su samo gti-jevi a to su oni koji znaju sta imaju i cuvaju i nece da prodaju.Trojku je lahko odrazavat sto se tice dijelova i cijene a nije potrebno sigurno kao dvojku jer su mladje a vecinom su slicne cijene dijelova. <i jos nesto bilokoji motor da kupis od benzinca neces imati problema kao sa dvojkinim.