savjeti oko kupovine novog-starog auta

savjeti oko kupovine novog-starog auta

Član
dellas je napisao(la):
superman je napisao(la):
ovdje svi svoje auto preporučuju da uzmem :lol:
@andel ne bih fiata pa kad ne bih auto nikad kupio

Ne preporucujemo ti mi svoja auta zato sto su losa!! Ali kad neko ne zna za drugo auto osim golf star 20 godina mi tu ne mozemo pomoci, nek je sa srecom.

potpis..nisam obracao paznju sta drugi pisu...nego sam dao prijedlog na osnovu VLASTITOG ISKUSTVA -ne babskih prica...nedavno sam i ja uzimao auto nakon sto sam ima GOLF 2 u koji sam ulozio blizu 2000KM, nazalost..golfa nisam uzimao vise u obzir osim ako nebi imao vise od 1000-2000km...
dosao sam do zakljucka da je bravo auto koje nudi najvise odnos ulozeno-dobijeno... i tako sam iskuljucio sve ostale vozilice ....u razmatranje sam uzeo 20ak fiat bravo i izabrao najboljeg prema datom odnosu...
i prezadovoljan sam autom (potrosnja oko 7-8 normalne voznje a ide duplo bolje;), klima, elektronika, komfor, udobnost i svasta nesto, da dizajn (koji ne zaostaje puno ni za dosta novijim vozilima) posebno koji me privukao na prvu prije nego sam razmotrio paletu motora)

realno..sta ti nudi golf 2 koji je iz prijeratne ere ? recimo nudi mnogo (dobar auto, malo trosi , jeftini djelovi, DIZEL ima cak 54 ks a ide kao 2,0 turbo:))...zaista mnogo nudi za penzionera koji jos nije izasao iz 80tih :)..no dosta ironije:)
ok je golf 2 da neko ne skonta pogresno ali cijena mu je barem duplo veca od realne...
da je on nekih 1-2k pa ok uzmi njega ...ali drug dati 4000 km za takvu konzervu (nevjerovatno ali istinito je da golf 3 spada na cijenu golfa 2 dok ovaj suvereno drzi cijenu -zasto Bog zna), treba biti dosta ogranicen..prijatelj mi je spletom okolnosti uzeo jednu dvicu za 10 eura u austriji (koliko god bilo smijesno)

al nemoj ti fiata krsa ja sam samo predlozio,
uzmi golfa 2 1,6 D i uzivaj;) (ocito je moja dvica bila toliko uzasna, iako se nije kvarila, da je vise nebih nema teorije prije bi uzeo i vectru , audi 80 , corrado (extra autic), pezo, bmw kockica i sl cak i daewoo nexia...jos predloga:))
joj posta bog te :)

Član
Ja ne pricam nesto jer subjektivno volim svoj auto, nego pricam objektivno jer sam vozio golfa II 1.6. Auto je ekonomican kad ima uredjaj za gas, da se ne kvari nije tacno ali je dosta pouzdan. Delovi jeftini, to stoji, neudoban kao da sedis na klupi u parku, od opreme ima dizalicu, itd itd.... Za malo vece pare, auti koji su 10 godina mladji, 16 puta udobniji i opremljeniji, da ne pricam o lepoti....Ja sad vozim auto za koji postoje predrasude tipa, francuz pa ne valja i sl...veruj mi duplo je pouzdaniji od tog golfa , jer je jednostavno i duplo mladji, isto vazi i za taj bravo, i za lanosa i ne znam sta su sve vec ljudi pominjali. Ali ako je tebi lepse da vozis tog golfa dizela, samo napred;)

Član
superman je napisao(la):
ovdje svi svoje auto preporučuju da uzmem :lol:
@andel ne bih fiata pa kad ne bih auto nikad kupio

Druze ako ocekujes da ti neko pomogne, onda ili objasni barem zasto ne bi neku marku (ne svidja ti se, smrdi, ili se drzis neceg tipa "meni babo rek'o samo svabo")
ili prestani da se sramotis ovakvim odgovorima.

@vwfan, tvoj potpis sve govori....

ne mogu dovoljno puta da napisem, ako je neko ljubitelj automobila valjda treba da voli AUTOMOBILE a ne odredjenu marku istih, al' ne vazi to za bosnje, znamo mi najbolje.....

Član
trizex je upravu,treba biti realan i priznati za nesto da nije ok,koliko god to volio. Ja licno volim VW ali brate gadi mi se u zadnje vrijeme,pogotovo kad vidim cijene recimo golfa II,majketi cijene ga ko da je ferari,stvarno mi je to smijesno,i preglupo u isto vrijeme. Gore su mi budale koje daju 4-5k za takva auta,auta bez ikakve opreme i stara auta na kraju krajeva

Član
Jos malo bit ce cijena golfu 2 ko noki 1100 :D
Mozda ce izmislit pricu kako voznja u njemu produzava zivot i stiti zdravlje, il to mozda i jest tako :) e tek onda trke ko ce prvi kupit ga,bit jeftinija cetvorka hehe

Otac prodo golfa 2 jos 2001 za 4200 KM i sad mu ista cijena,to samo kod nas u Bosni moze bit
+ je za onog ko je kupio prije par godina pa prodaje vozo se i opet dobije skoro iste pare al brate - za kupca,das pare a dobijes tek najobicnije prevozno sredstvo ogoljeno do maximuma!

Ima i boljih VW modela za te pare passat3,corado audi 80,skoro kod nas prodat b4 audi za 5000 93' 2.0 beznin, alu felge imo centralno daljinsko...bas fino auto ...

Član
Drugovi u redu je, mozda sam i pogrijesio sa prethodnim post-om. I zaista se slazem da za auto od 20 god ne vrijedi davati 4000-5000 hiljada KM!

Član
ako nisi nasao dvicu, a jos trazis, drug prodaje dobru pravo, bijela, 4 vrata, 92. god 1.6 benz + plin, ako te zanima javi se na pm da ti dam broj

Član
evo ja sad dodje s auto pijace,,,bio široko GTI 16 ventilcica,,,fabricko stanje,nista nije tunirano osim elegantnih bbs-ica ,,registrovan godinu dana cijena na njemu 3300 KM,,,,,bio jedan golf turbo dizel 91 godina metalik sivi registorvan godinu 4 vrata,alu felge petokrake neke,,registrovan godinu dana,metalik siva boja duboke karambolke,,,sve OK na golfu ali cijena je 5500KM.......i ja priznajem da je svaki skup ne samo ovaj sto sam opisao,,,ali de boze sta cemo,,ne drzimo cijenu na trzistu mi sa bhtuninga

Član
vi koji spominjete G3 za 4-5000 to je krš od auta, te fiate nekakve od 4000 pa u to sve zivo treba izmjenjati , audi jaje isto
meni osobno nije bitno godiste auta ali da je utegnuto kako treba a treba priznati da se taj fucking golf 2 najjeftinije dovede u vozno stanje.
uzmi bmw kocku kako sam napisao iz zajebancije bez 5000eura ti nemas vozljivo auto , corrado isto tako calibra za 2000eura je krš da nemoze biti gori i slicno :)

CURA MOŽE BITI SA SELA ALI AUTO MORA BITI IZ NJEMAČKE :)

Član
nacita se ovdje svega i svacega, al evo ovako. uzmi nesto sto tvoj dzep moze finansirat ili kako bi ljudi rekli koliko se mozes ispruzit, ali naravno gledaj da ti se to auto svidja. sto se tice G2, imam jednog u garazi 1.8 GT (nije na prodaju), trosi kolko ga stisnes :lol:, al po gradu je njegovo 10l naravno moze se to spustit ako pazljivo vozis :D sto se tice odrzavanja i toga, samo nemoj zapustati auto i neces ni sa jednim imati problema

znam da nisu neki bas korisni savjeti, al ovo je manje vise licno iskustvo koje imam sa G2 benzincima. ako ti je sta pomoglo, super, ako nije jbg halali :lol:

Član
bmwscaner je napisao(la):
CURA MOŽE BITI SA SELA ALI AUTO MORA BITI IZ NJEMAČKE :)
:lol: :lol: :lol: :lol:

Evo dosta sam u razmisljanju, zaista...sta kako... Jedno je def. da ne bih starije auto od 90",i vjerovatno dizela-bih, eh sad, mozda je ipak bolje malo stati i ne zalijetati se... Jer sam osoba koja ne mijenja aute cesto. I kad uzmem nesto hocu da imam... Malo treba razgledati, oslusnuti cijene pa valjda izleti povoljno sta...

Član
pa nisi trebao napisat da hoces auto,nego golfa...ljudi ti savjetuju novija,bolja auta,ti navalio na vw...a tek kad vozas nesto drugo,vidis prednosti..golf je dobro auto,al fkt,bez zezancije,pouzdano,al je samo u Bosni golf vrh...svugdje drugo je golf prevozno sredstvo sa srkipavom plastikom,i dizelom koji hoce izvalit instrumentalku kad ga upalis zimi...
toliko ljudi voza drukcija auta,i niko se ne kune u njih kao vlasnici golfova u svoje...