Savjet oko kupovine bicikla.

Savjet oko kupovine bicikla.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Svi prijedlozi dobro došli,
Budžet je oko 500KM,
http://www.ciklocentar.com/?jezik=bos&kategorija=GT&proizvod=617,
http://www.ciklocentar.com/?jezik=bos&kategorija=GT&proizvod=619,
našao sam ova modela, ali nisu dostupni.
Gdje se još mogu naći ova dva modela, ili nešto slično do te cijene, Sarajevo i okolina??

Hvala svima.
 
Član
nisam ništa našao u toj radnji što mi odg.
čuo sam da ima neka radnja na željezničkoj, pa ću ići sutra pogledati.
 
Član
ima capriolo (c.vili malta) kod vila parka ja se vozikam na njemu nekih godinu i kusur neki znaju koliki sam majmun i kako ga vozim vjeruj samo sam uspjeo naljepnicu i gumu nekoliko puta probusit,. jes da nema one amortizere i da trebas imat umjesto mu... orahe al se naviknes brzo ,.,, naziv bicikla je kobra i dobijes garanciju od godinu dana,., a sva ostala oprema je nako jeftina, (meksi cic je 15 km prepoucujem uzmi):lol:
 
Član
imam ja capriolo gila,za prodat :D mat crna;)

EDIT: cijena je ispod 500KM,poprilicno,ako si zainteresovan,dogovoricemo se ;)
 
Član
Hmm... Kad bi proširio budžet mogao bi uzeti Trek 3700 Series. Definitivno Trek-a kao proizvođača bih svrstao ispred GT-a. Dalje, možda da razmisliš o kupovini nekog polovnog bicikla? Ako se iole razumiješ, na licu mjesta možeš sve provjeriti a recimo cijena polovnog u odnosu na novi je drastična tako da bi neko biciklo cca 900 KM (novo) mogao nabaviti za tih 500 KM (polovno). Cijeli servis odraditi (sam ako znaš) ili pak u nekom od servisa i super prođeš :).
 
Član
Gledao sam nešto i po piku čisto radi orijentacije, uglavnom su manje veličine.
Meni treba XL veličina, visina oko 197cm.
 
Član
Neki dan sam malo razgledao bicikla po Sa, jaran trazi nesto da uzme, samo je njemu budzet dupli od tvog. Pregledali smo skoro sve prodavnice koje znam po Sa, osim Ciklo-centra, ovaj lik je bas prodao GT-a prije par dana, jako je nezadovoljan njihovim odnosom, i drugi jaran se opekao sa GT-om kupljenim kod njih, tako smo njih preskocili. Sad od prodavnica, ona prodavnica kod Vannia u gradu nisu imali nista, Unis isto rupa imaju 2 bicikla u prodavnici, Capriolo ima par zanimljivih jeftinijih bajkova - istoimenog brenda, ako hoces neki drugi brendic onda su cijene malo jace. Dobijaju uskoro i CUBE bicikle, to je pravo dobar brend, al tu je najeftiniji oko 900 KM. Ima i ona prodavnica tamo kod Atile, oni imaju par solidnih bajkova, imas na 2 sprata izlozene bicikle. Al gdje bi ti prvo trebao otici, na M. Dvor, u onu zgradu gdje se snimala viza za buducnost. Znaci raskrsnica prije zeljeznicke stanice, pa ima ona velika bijela zgrada na cosku, tu ima prodavnica sportske opreme i bicikala. Imaju brend Centurion, jako fini bajkovi za te pare, ne znam kakvu garanciju daju. Fol je da su im tamo skoro svi ramovi 55-ice i vecinu bicikala nemaju u manjoj dimenziji, tebi bi to odgovaralo uz tu visinu. Ovaj model sto je jaran gledao bio je 800 i sitno KM, al uz hidraulicne disk kocnice i jako finu ostalu opremu. Imaju i modele sa obicnim kocnicama, koji su 500-600 KM, pa vidi tamo, mozda nadjes nesto da ti se uklopi u cijenu. Mislim da ti je to najbolja ponuda za te pare trenutno. Ti Centurion bajkovi su znali imati probleme sa losim prednjim viljuskama, al kaze lik da su ovi novi dobili i neke nove viljuske, koje su nadati se nesto bolje. Znaci obidji ovu radnju, Capriolo i onu radnjicu kod Atile, ostale prodavnice ne moras ni obilaziti, neces naci nista zanimljivo tamo.
 
Član
jaran mi je kupio neki bajk od 5-6 stoja, capriolo, znaci stvarno izdrzljivo biciklo, bavi9o se on brdskim biciklizmom, u par navrata sam gledao kakve gluposti izvodi sa njim, npr skace sa pozida itd... po tome se vidi da je jako, jbg kad bi skocio sa pozide od pola metra metar sa nekim kinezom zavrsio bi sa felgom u ustima... ako hoces mogu ga pitati gdje je kupio i koji je model kupio
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top