Član
namjeravam kupiti navedeno auto, pa me interesuju vaša mišljenja? dizel/benzin, kakva je limarija i to )
šta kažeš na onu 2.0 selespeed sa šaltanjem na volanu?1.9 jtd se najbolje pokazao. Auto je odlican, ima malo osetljiviji prednji trap i to mu je jedina mana koliko znam. Ovo ostalo kao i kod svih drugih kola, zamajac i turbina mogu biti neki skuplji kvarovi. Na jtd 16 kazu da umeju bregaste da odu, to nisam siguran, ali znam da ide jako dobro. Ja bih licno izbegao benzinca kod ovog auta, jer twin spark i nije neka sreca, slabo idu, a cesto imaju problem sa radilicama.
uzimao bi benzinca 2.0 selespeed valja li?ja bi alfu samo dizel, a sto se tice benzinca samo V6 i TBi
trebas pazit od koga je kupujes i kako je odrzavana. ako kupujes jtdm 16v trebas dobro provjeriti dizne i ne bi bilo lose izmjeriti kompresiju auta
trebas paziti na trapove i tako to kao i kod drugih auta
budžet do 8000 km, gledao sam , crvena, ne izgleda lošeodma pripremi jos para da joj stavis plin jer sigurno je neces moci sipati. cito sam da kod tih motora ljudi zbog sebe mijenjaju lezajeve na radilici, jer kad povuku onda je ''kasno''
koliki ti je budzet? bila je jedna jako dobra na piku 2.0 selespeed
zbog čega?Najgori izbor ti je 2.0 selespeed, barem po meni. Nju bih prvo zaobisao...
Dalje, ulje u ovom mjenjaču se mjenja na svakih 50.000 km pređenih i kosristi se CS Speed 5o Km sam plaćao po litri a ide 2,3 lit u potpuno prazan sistem, jeste da je poskupo ali upravo ono djeluje na dugovječnost ovog mjenjača, i dokaz tome da sam u Bihaću kad sam je vozio na servis ljudi prvi put naručili ovakvo ulje, što govori o alfistima!
ECU savrešno funkcioniše jer ima safe mode ukoliko primjeti da na motoru ne štima nešto ograniči brzinu na 100 km/h odnosno 20 Km/h po brzini, ovo je bio slučaj u mene, jer je otišao senzor okretaja radilice.