Riknule sijalice!

Riknule sijalice!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
E, ovako! Izgleda da je riknjavela sijalica lijevog fara, kratko svjetlo! Sutra cu da uzmem u Veranu drugu, ali me interesuje samo da li je moguce da ako se stavi neka obicna rezervna sijalica, a da nije neki kvalitet, da moze da zezne elektroniku sto se tice osvjetljenja auta! To sam skoro cuo da je neko lupio, pa sad nisam bas raspolozen da stavim veceras odmah onu kinesku iz kompleta za muriju protiv kazne!

Član
RE: Riknula sijalica!!!

edo_16v je napisao(la):
Stavi slobodno, samo nemoj one od 100W ;)

Ma jok! U auto samo dijelovi iz Verana! Interesuje me samo ako budem nekad na putu nekom, ne daj Boze, ako rikne, pa budem morao mjenjat, da li bi bilo problema?! Stvarno sam cuo da moze nesto da se poremeti, bas cu sutra pitati ove u Veranu!

Član

Ma sta ce ti poj*ati cuti, stavi h1, h7 koje ti vec idu, nemas brige to ti nece nista pokvariti.To je elektrika a ne elektronika!!!

Član

Zna se desiti kod novijih auta koji imaju signalizaciju za pregorjele sijalice da kada se stavi ova neka kineska nekvalitetna da elektronika i dalje prijavljuje da je sijalica pregorjela. Obicno gori neka lampica na instrument tabli.

Član

stavi sijalicu bilo kog proizvodzaca nema veze nece se paliti nista od lampica
a to za lampice i elektroniku elektronici je bitno da je
strujni krug zatvoren tj da ima odredzeni otpor

Član

Vrlo zanimljiva stvar!!! U roku od par dana riknula i druga!!! Da li je moguce da imaju svoj vijek trajanja i da je skoro u isto vrijeme istekao!!!??? Kupio sam obe, ali me interesuje ima li neko da prodaje H7 u plavoj boji?!:icon_question:

Član
RE: Riknula sijalica!!! Vrlo interesantno!!!

stvarno ima svakakvih BISERA na ovom forumu

hahahahah

Član

ersan_sa je napisao(la):

hahahahah

BISERU, pojasni!!! Meni je cudno, kao i drugima! Ako te interesuju detalji, poslacu ti PM, pa mozda neces misliti tako!!!

Član

OggyBoy je napisao(la):
ersan_sa je napisao(la):

hahahahah

BISERU, pojasni!!! Meni je cudno, kao i drugima! Ako te interesuju detalji, poslacu ti PM, pa mozda neces misliti tako!!!

buraz nemoj se nervirat,moze se desit svakome da stradaju sijalice,i ja sam jednom cuo da se ne moze stavit sijalica bilo kojeg proizvodjaca,al sam se samo nasmijao na to,jer to bas nije istina,nemas to veze,dobro je gore neko napisao,bit je da je zatvoren strujni krug,da pruza otpor,i odma ti nema sta prijavljivat na inst tabli,nit ti moze sta poremetit,

Član

ArminM je napisao(la):
OggyBoy je napisao(la):
ersan_sa je napisao(la):

hahahahah

buraz nemoj se nervirat,moze se desit svakome da stradaju sijalice,i ja sam jednom cuo da se ne moze stavit sijalica bilo kojeg proizvodjaca,al sam se samo nasmijao na to,jer to bas nije istina,nemas to veze,dobro je gore neko napisao,bit je da je zatvoren strujni krug,da pruza otpor,i odma ti nema sta prijavljivat na inst tabli,nit ti moze sta poremetit,

Daleko bilo da se nerviram, vec nisam upucen, pa pitam, ne pravim se pametan! Ko nece da pomogne ne mora, a kome je do sprdnje, i toga mora biti:cool: Forum i sluzi za to;)

Član

OggyBoy je napisao(la):
ArminM je napisao(la):
OggyBoy je napisao(la):
ersan_sa je napisao(la):

hahahahah

Daleko bilo da se nerviram, vec nisam upucen, pa pitam, ne pravim se pametan! Ko nece da pomogne ne mora, a kome je do sprdnje, i toga mora biti:cool: Forum i sluzi za to;)

upravu si,samo opusteno;);););)

Član

pregledaj da ti far nije pricvrscen(vibrira nije stegnut ili slicno ) kako treba pa da ima preveliko vibriranje na leru
pa strese nit u sijalici a sad o kvaliteti sijalice to je ?????
ili ti je unutrasnjost far losa tamo gdje su nosaci sociva pa vibrira na leru

Početnik

stavi kvalitetan xenon i zaboravi na farove godina dana...

Član

muha je napisao(la):
stavi kvalitetan xenon i zaboravi na farove godina dana...

Jel' treba neka prerada za xenon?! Stvarno veze nemam, prvi put sam sad u zivotu mjenjao sijalicu na autu, nisam znao ni koja je! Vidim da se bavis sa tim stvarima, pa daj malo, ne skrtari!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.