Reli Brčko - Banovići 29.9.2013

Reli Brčko - Banovići 29.9.2013

Član
Na prvom Organizacionom odboru, održanom u petak, povodom obilježavanja 33. auto-relija „Brčko–Banovići 2013“ dogovarana je cjelokupna organizacija ove turističko-sportske manifestacije koja će biti upriličena 29. septembra 2013. godine.

Zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta BiH Esed Kadrić istakao je da je ova manifestacija dio višedecenijske tradicije Brčkog i Banovića te je Vlada Distrikta istu i ove godine finansijski podržala, što će nastojati i u narednim godinama.

Pored pruge koja povezuje ova dva grada, sigurno da i ovom manifestacijom te drugim sličnim događajima u oblasti turizma i sporta, želimo istinski ojačati saradnju sa susjednim sredinama“, istakao je zamjenik gradonačelnika Kadrić. On je, takođe, podsjetio da je ovo najstariji reli u BiH koji se u posljednjih osam godina održava svake godine, bez prekida, te da je već postao dio tradicije ovog područja.

Ovom tradicionalnom manifestacijom auto-sporta cilj je promovisati turističke kapacitete šireg područja sjeveroistočne Bosne sa posebnim naglaskom na turističke kapacitete Brčkog i Banovića. Reli se vozi na relaciji od Banovića prema Brčkom i to itinererom: start Banovići – Zlaća – raskršće Živinice Banovići – Treštenica, jezero Modrac, raskršće Lukavac, Panonika Tuzla, petlja Šićki brod – Srebrenik, stari grad Srebrenik, Cerik–Brčko.

Učesnici relija biće upoznati sa turističkim destinacijama putem turističkih punktova. Informativni punktovi su predviđeni na startu u Banovićima, Zlaći, jezeru Modrac, jezeru Panonika Tuzla, stari grad Srebrenik te u Brčkom gdje će se dijeliti turističko-promotivni materijali. Svaki učesnik dobiće i turističku kartu relacije te naljepnice koje lijepi na predviđena mjesta na karti.

U sklopu ove manifestacije održava se takmičenje u ocjenskoj vožnji spretnosti auto-slalom koji se boduje za Šampionat Bosne i Hercegovine u auto-sportu. Uvršten je u kalendar Šampionata BiH kod Komisije za auto-moto i karting-sport BiH, te ima međunarodni karakter uz učešće posada iz Srbije i Hrvatske.

33. auto reli „Brčko– Banovići 2013“ realizuje Auto-moto klub Brčko i Auto-moto klub Banovići, dok organizaciju, tehničku i stručnu podršku pruža tuzlanski Auto-moto klub Tuzamk iz Tuzle.

Hoce li se tko prijavljivati. Koliko znam do sada je bilo besplatno gorivo za ucesnike tako da ako nista mozemo se "besplatno" druziti :) a ako neke od ovih relacija (Zlaca - Banovici, Trestenica (Vijenac)) budu zatvorene za saobracaj moze se lijepo odvoziti :)
 
Član
druze koji je pravilnik? koliko si siguran za to "lijepo odvoziti" jer kad sam ja vozio taj reli bili su termini kad moras doci a oni nisu termini punog gasa vec neke normalne voznje. Samo jedne godine nije bilo termina kad gdje treba da dodjes pa je bio haos.
 
Član
Pravilnik jos nije objavljen na bihamkovoj stranici tako da nemam detalja ali otici cu sutra do Banovica do bihamka i prijaviti se.

Pod lijepo odvoziti mislio sam da su to lijepe dionice puta koje bi bile idealne za gasanje kad bi ble zatvorene za saobracaj u oba smjera :)
 
Član
Vozio sam jednom ovaj rally prije 6-7 godina, bude zanimljivo. Ovo je rally druge kategorije, saobracajnice se ne zatvaraju. Samo neki dijelovi su zatvoreni, tipa karting staza, te naravno poligoni za ispite spretnosti. Skuzio sam da vecina raje ne zna pravila i to ih najvise zajebe na kraju, jer im je mrsko procitati 5-6 strana pravilnika, da skuze kako stvari stoje. Onda naberu bruku kaznenih poena bez potrebe i nema ih nigdje, iako solidno odvoze poligone. Tamo je sve u kaznenim poenima, sto ih imas manje na kraju, to si bolji. Imas ispite spretnosti, tu trebas biti sto brzi - ako vozis npr. 34.12 sekundi, za to dobijes 3412 kaznenih poena. Ko je sporiji i vozi 41.55, dobije 4155 kaznenih poena. Onda imas one dijelove poligona gdje moras u tacno odredjenom vremenu nesto odvesti, jednako kao i one kontrolne tacke. Sve je to vrlo jednostavno, kad skuzis kako stvari stoje i sta smijes, a sta ne smijes raditi. Ko poznaje rutu kojom se vozi, to mu je samo prednost :)
 
Član
to sam i pitao jer kolega leon misli da ce mu zatvoriti put da proba auto e nazalost nece. ja kad sam vozio u bn je bio radar koji kad te upuca prijavljuje se na kraju koju si brzinu preko ogranicenja imao i pisu se negativni bodovi.
 
Član
Hjoj Peshta sjecas se ti kad smo ikad ucestvovali hahahaha, to je bilo upravo te god kad nisu pazili na vremena na punktovima, tj. pazilo se do Sickog Broda kraj Tz, tu su nesto zajebali s vremenima i odatle je bilo pun gas ko ziv ko mrtav :)
 
Član
Putevi ne budu zatvoreni, mozete se prijaviti kao turista ili kao takmicar, ako vozite kao takmicar ocekuju vas 2 ili 3 poligona odnosno ispita spretnosti..I moze se prijaviti u BIHAMK-u u vasem gradu, ne morate dolaziti u Ban ili Brcko
 
Član
I da gorivo je placeno, stim da se sipa u Brckom i morate imati naljepnice sa svih kontrolnih tacaka..
 
Član
Bio sam danas u BIHAMK-u i prijavio se na OSV.
Imaju 2 dijela OSV (ispiti spretnosti) i turisticki. Broj takmicara je ogranicen na 180 i svi takmicari ce u Brckom dobiti kupone od 50 KM za gorivo (da to skinem sa dnevnog reda odmah) te ce biti obezbjedjen rucak.

Bit ce 2 ispita spretnosti, u Banovicima kod Radnickog doma i u Brckom kod Merkatora.
Reli krece iz Zlace gdje ce biti odrzan pregled auta itd. Poslije ispita spretnosti ide se prema Lukavcu na jezero Modrac gdje je prvi punkt, zatim u Tuzlu na Panonsko gdje je drugi punkt, zatim u Srebrenik (gdje se po slobodnom izboru moze obici Stari Grad) gdje je treci punkt te ciljni punkt u Brckom gdje ce biti odrzan ispit spretnosti.
Na punktovima ce se skupljati naljepnice koje morate lijepiti na putnu kartu, ukoliko se promasi neki punkt slijedi diskvalifikacija.

Pravilnik ima 18 strana tako da je ovo ono najvaznije ako ko ima konkretnih pitanja pregledat cu pravilnik.

Uglavnom morate se do 27.9.2013 prijaviti u lokalnom BIHAMK-u ili koji vec je klub u RS-u.
 
Legend
Ovo je dosta zanimljivo... :) Nazalost ove godine preskacem, al ako bude sve OK do godine... zasto da ne... :)
 
Član
Ja sam danas bio sa jaranom i prijavili smo se za taj turistički dio, al ona žena dole nema pojma ni o čemu, samo zna da ima taj turistički i takmičarski dio i šta treba popunit u prijavi, i samo govori "sve ćete saznat gore na zlaći" :cool: pa da li mi vi možete objasnit o tome, jel se ide u koloni ili kako, i da li ima određeno vrijeme za koje se treba doć do tih punktova :cool:
 
Član
Ja sam danas bio sa jaranom i prijavili smo se za taj turistički dio, al ona žena dole nema pojma ni o čemu, samo zna da ima taj turistički i takmičarski dio i šta treba popunit u prijavi, i samo govori "sve ćete saznat gore na zlaći" :cool: pa da li mi vi možete objasnit o tome, jel se ide u koloni ili kako, i da li ima određeno vrijeme za koje se treba doć do tih punktova :cool:
Nema odredjeno vrijeme i ne ide se u koloni..
 
Član
Ima odredjeno vrijeme, kako nema? Na startu rallya dobijes karton i na njemu ti pise vrijeme tacno u minutu kada moras proci pored odredjenog punkta. Sve prije i kasnije dobijas kaznene bodove. Starta se iz kolone i pustaju vozila u razmaku od par minuta. Kasnije vozis sam, mada ces na punktovima vjerovatno sretati druge vozace. Ako si turisticki, to vjerovatno znaci da ne vozis ispite spretnosti, a sve ostalo vozis. Gledam imaju samo dva ispita spretnosti i ne djeluju preteski...
 
Top