Registracija oldtimera

Registracija oldtimera

Član
danas bas pitam dedu, bio sam kod njega i sjetim se ovoga, kaze 270km je platio registraciju, kad sam mu rekao da moze kao oldtimer nije vjerovao, auto je 74 godiste, registracija mu istice u aprilu mjesecu 2012 godine, ne znam da li ce ga on tada registruje jer mu istice vozacka (78 godina :icon_biggrin:)
ali ako bih ja htio da regam znaci bitno je da navedem da je auto oldtimer i da se tako i tretira:icon_smile:
 
Član
Sorry sto dizem staru temu ali da ne pravim novu...


Zanima me kako sada nakon godinu dana stoji stanje sa ovom registracijom. Imam Reno 4 iz '81 godine. Moze li se trajno registrovati :icon_question::icon_question:
 
Član
AmmarMazda je napisao(la):
ima li ko da radi registracije za oldtimera?

Evo ja se danas raspitivao za registraciju oldtimera imam mečku 123 240D god je 1982 tako da po godinama može. E sad tu nastaje zavrzlama ja sam u kantonu Srednja bosna i kažu mi u MUP u da mi treba iz nekog oldtimer kluba potvrda da je auto fabričko ( ma šta to značilo ) e sad u nekom od tih oldtimer klubova neko bi mi trebao izdat tu potvrdu... Elem danas sam išao u Zenicu i odem u bihamk pitat imaju li oldtimer klub kažu nemaju ?? Tako da mi sad nije ništa jasno vezano za tu trajnu registraciju automobila koji prelazi 30 god ..
zna li neko više ??
pozz svima
 
Član
lazu te. obavis tehnicki,naglasis nekome ko ti sredjuje registraciju da je auto dovoljno staro ili sam to naglasis i to je to. ne treba ti nikakva potvrda.
jest da je stara tema ali citam svasta je nasarano sto veze nema sa istinom. dakle nema ogranicenja nikakvih na kilometrazu modele i slicno. 30 i vise godina i to je to.
:123:
 
Član
U klub se mozes uclaniti amo ako je auto 95% u orginalnom stock stanju. Znaci nema djidja po njemu i da je sve kako je izasao iz tvornice... Tako su meni rekli a jos mi nije istekla rega jer planiram i ja w123 trajno da regam
 
Član
Mediteran je napisao(la):
lazu te. obavis tehnicki,naglasis nekome ko ti sredjuje registraciju da je auto dovoljno staro ili sam to naglasis i to je to. ne treba ti nikakva potvrda.


Samo što u ZDK kažu na tehničkom pregledu "Nemamo mi podzakonske akte kojima bi to bilo regulisano"....dok, valjda, u Kantonu Sarajevo istim ljudima na istim mjestima podzakonski akti ne trebaju....
 
Ja kad sam nedavno registrirao jedno auto bas upitah za tu trajnu registraciju, rekose mi da je bio taj zakon da se moze trajno registrirati ali sad je UKINUT, to vazi za Hercegovacko-neretvansku zupaniju/kanton, i odem sutradan u Siroki, tamo mi rekose da u toj zupaniji, tj. Zapadno-hercegovackoj nikad nije ni postojao. Tako da se u zapadnoj Hercegovini oldtimer ne moze trajno registrirati.
 
Nisam dugo bio ovde... Ali eto mislim da mogu pomoc. Moja buba je registrovana trajno, sve zavrsio prosle godine sad uplatio samo osiguranje za 4 mjeseca buduci da je nevozam zimi...
Za trajnu registraciju JE POTREBNA (znaci mora biti) potvrda od nekog automoto kluba da je vozilo oldtajmer tj.da ima preko 30 godina.
Moras biti clan tog istog kluba minimalno godinu dana. Kao dokaz traze potvrdu o uclanjenju a to je standardna upisnica koju dobijes kad se uclanis.. Srecom mi imamo Buba klub pa nam nije bila problem ni prva ni druga potvrda.
Sve ostalo je isto kao i za obicnu registraciju
Tehnicki pregled
polica osiguranja
sve one uplatnice
Znaci placas punu cijenu registracije.
Svaka promjena vlasnika vozila znaci i ukidanje trajne registracije i sve se mora ponovo...
Sto se kilometara tice nema ogranicenja, ali je logicno da to auto sto si sredio za vozikanja i kuliranja neces vozit svaki dan i prelazit snjim 10000 godisnje, kao primjer ja sa svojom bubom predjem oko 1000 za sezonu..
Malo policajci znaju zafrkavat, al to je sve ljubomora... ;)
 
Top