Promjena Halogen sijalice na xenon sijalici H4

Promjena Halogen sijalice na xenon sijalici H4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
E raja kolegi mi neki dan crkla sijalica od dugih svjetala na xenonima ona mala,pa me zamolio da upitam ovdje na forumu da li se moze posebno zamjeniti ta sijalica i ako moze koja ide :icon_question:.Je li ima neko crknutu xenon sijalicu da mi da bi bih mu zahvalan ;) ;) pozzz
evo slika ova desno mala
slika675201101129639591.th.jpg
[/URL][/img]

Član
imam ja polovnu, ali radi komplet h4/h 6000K, cijena 15KM. ili ako hoces novu, cijena 25KM ne koristena

Član
Brum Brum je napisao(la):
imam ja polovnu, ali radi komplet h4/h 6000K, cijena 15KM. ili ako hoces novu, cijena 25KM ne koristena

Znam ja to vidio sam.Samo sto ce mu nova ako moze promijeniti ovu malu sijalicu ;)

Skrabo je napisao(la):

Znam ja to vidio sam.Samo sto ce mu nova ako moze promijeniti ovu malu sijalicu ;)

verga je to jarane,moja ti je preporuka da uzme ovu od brum-a,to je jako malo para...nedaj boze da sta zezne,moze ga scicati nekih 30.000V jer na tom naponu rade sijalice tako da mu je jeftinije dati 15 KM nego 20 na kreme za opekotine ili jos gore nedobog!!! :icon_eek:

Početnik
verga je to jarane,moja ti je preporuka da uzme ovu od brum-a,to je jako malo para...nedaj boze da sta zezne,moze ga scicati nekih 30.000V jer na tom naponu rade sijalice tako da mu je jeftinije dati 15 KM nego 20 na kreme za opekotine ili jos gore nedobog!!! :icon_eek:
[/quote]

mene neki dan balast od xenona streso 3 sata mi ruka utrnuta bila:lol::lol::lol::lol:

nermin suljagic je napisao(la):
Skrabo je napisao(la):

Anaravno nece to mijenjat dok je spojeno na struju...mislim tko bi pametan to napravio

Ma basanjeee...ovo je halogena crkla nije xenon...skines polovni s druge i zalenis na ovu i zivio...kakvi 30.000 v kakve opekotine?:lol:

dzinn16v je napisao(la):
Skrabo je napisao(la):

Ma basanjeee...ovo je halogena crkla nije xenon...skines polovni s druge i zalenis na ovu i zivio...kakvi 30.000 v kakve opekotine?:lol:

kad je zalemi treba je jelde probati,hajd budi dasa pa je nastiklanu drzi u rukama dok 30.000V prolazi kroz nju!! a za info procitaj onu malu plaketicu na balastu i vidjet ces da tamo pise nekoliko hiljada volti radnog napon,zavisno od boje i snage zarulje!!!kod mene na golfu bili xenoni H1 10.000K 38W napon paljenja je bio 36.000V a radni bio 30.000...(pitaj clana Gele@ kod njega su mislim jos uvijek u upotrebi)

mjenjao sam ja sebi tu sijalicu nekada na starim xenonnima.... moze se uglaviti h3 sijalica umjesto te male, samo je leziste malo uze nego kod h3, pa ces morati malo iskombinovati oko ucvrscivanja..... ja sam ucvrstio jednom vrstom plastelina (ako ga mogu tako nazvati)..... cini mi se da mozes i gipsom malo ucvrsstiti

ali kao sto rekose, ako nisi strucan (a iz dosadasnjih postova bi se moglo zakljuciti, bez uvrede...) bolje daj brumu 15KM i uzivaj,,,,,

Naravno...znam ja sve to kupio sam xenone ima 4 god kad su bili 300E nego ovo je obicna halogen zarulja...skines crknutu stavis novu zalemis navuces buzire na zice,stavis u farove spojis upalis i vidis neces je drzat u ruci...i koliko znam xenon zarulja radi na tolikom naponu,a ne halogen...i nevidim koja je mudrolija zalemiti 2 zice plus i minus......

dzinn16v je napisao(la):
Naravno...znam ja sve to kupio sam xenone ima 4 god kad su bili 300E nego ovo je obicna halogen zarulja...skines crknutu stavis novu zalemis navuces buzire na zice,stavis u farove spojis upalis i vidis neces je drzat u ruci...i koliko znam xenon zarulja radi na tolikom naponu,a ne halogen...i nevidim koja je mudrolija zalemiti 2 zice plus i minus......

zipa malo pitanja kolege,bez uvrede ali msilim da se nije susretao s time... malo je to novca! ali dobro,neko mozda zeli popraviti staru sijalicu jer je jos xenon intakt :icon_confused:

dzinn16v je napisao(la):

zipa malo pitanja kolege,bez uvrede ali msilim da se nije susretao s time... malo je to novca! ali dobro,neko mozda zeli popraviti staru sijalicu jer je jos xenon intakt :icon_confused:
A ne mislim,nema smisla kupovati novu ako nemas novaca,a ovo se da lako promijeniti...a i sta kad tu polovnu kupi...dobro se zna da xenon sijalice imaju vijek radnih sati...tko zna koliko je pretrpila,moze mu sutra crknuti....
Ne zelim nikoga vrijedati,ali mislim da je ovo nepotrebna rasprava......

Član
zen_3dom je napisao(la):
mjenjao sam ja sebi tu sijalicu nekada na starim xenonnima.... moze se uglaviti h3 sijalica umjesto te male, samo je leziste malo uze nego kod h3, pa ces morati malo iskombinovati oko ucvrscivanja..... ja sam ucvrstio jednom vrstom plastelina (ako ga mogu tako nazvati)..... cini mi se da mozes i gipsom malo ucvrsstiti

ali kao sto rekose, ako nisi strucan (a iz dosadasnjih postova bi se moglo zakljuciti, bez uvrede...) bolje daj brumu 15KM i uzivaj,,,,,

Jbga drug svi se ucimo neko vise neko manje :cool:
Pa nije to neka mudrolija zalemiti i pricvrstiti ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.