Problem sa karburatorom??

Problem sa karburatorom??

Član
Znači ovako, u pitanju je Jetta MK2, 1.6 55kW, benzinac
Da bih približila okvirno koji zapravo problem imam, moraću malo detaljisati.
Odmah ću napomenuti da je karburator nedavno očišćen i zamjenjena mu je membrana.
Promijenjene su sve 4 svjećice, zajedno sa kablovima, fingerom i kapom, accu je nov.
Problem koji ja imam sa autom je slijedeći:
Moram je ostaviti na leru da odradi tj. da digne temperaturu na otprilike pola, u protivnom ako krenem već na hladan motor da vozim, auto se gasi čim se barne kočnica ili prebaci u niži stepen prenosa. Da mi se to kao ne bi dešavalo, ja je "prevarim" da se ugrije. I frcera sve super. Ne gasi se pri kočenju ili promjeni stepena prenosa.
Međutim, kako u putu (jer mi auto služi do posla i nazad) ima "otvorene" vožnje, oko cca 40km čim dođem u grad počne motor da treska i nemirno radi, krene neko štucanje, i gašenje, a da stvar bude gora krene mi gubiti gas i kad ga pritisnem počne da grmi iz auspuha užasno, a to mi se nije dešavalo dok nisam promijenila ove svjećice nedavno.
Ono što mi je bitno napomenuti, na poziciji 17 gdje mi stoje osigurači ( Vergaser) ja nemam osigurača i uvijek mi je tako stajalo (od kada je kupljena), i nije skoro nikako ni vožena zimi zadnjih 6-7 godina, tj. ovo joj je prva zima da radi. Probala sam ubaciti osigurač na poziciju, ali pri startu motora, čulo se neko kao grebanje (vjerovatno iz karburatora) i osigurač je pregorio. Dalje nisam pokušavala.
Ako bi iko znao barem približno o čemu se radi, da mogu da riješim problem dok se ne skrpam za nešto bolje. Msm auto mi služi ekstra kad je temperatura vani i visočija, ljeti nema tih problema, ali ona je zimi neupotrebljiva.
Da li da tražim električara da vidimo što pozicija 17 ne radi i da li je to uzrok tom iznenadnom štucanju, gušenju i nekakvim eksplozijama iz auspuha ili je nešto drugo u pitanju?
Hvala svima.
 
Predpostavljam da je pierburg 2e karb sto je na autu dolazio fabricki, na njem imas kilu vakumskih crijeva, pogledaj jesu uredu, a moze biti i do elektronickog sauga jer si spominjala nekakav problem sa osiguracima vezanim za karburator.
 
Član
Provjeriti vakume na karburatoru, svjecice koje su stavljene moguce da su losijeg kvaliteta.. Predpaljenje da li je dobro nastimano? Razvodna kapa kablovi sve to treba pregledati..

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
 
Top