Prljav lak na autu.

Prljav lak na autu.

Član
Hoće li mi se onda razlikovati da mi nebude išarano?
I hoće mi se to ponovo vratit ako to sredim i zaštitim voskom?

rs6

Član
Franki je napisao(la):
Hoće li mi se onda razlikovati da mi nebude išarano?
I hoće mi se to ponovo vratit ako to sredim i zaštitim voskom?

sve zavisi kako ispoliras, a ne bi se smjelo vratit posto ce pasta poravnat lak ....
ako ostane imalo sareno predji voskom ostatak auta i zdravo ;)

MTR

Član
odakle ti to da pastom za zube deres po laku ???? , ovako nesto ko kod tebe jos nisam vidio a sve me vuce na to da lak gubi strukturni integritet i da ce do proljeca progledat .
ovo se ne moze rijesit poliranjem djaba ces skinut sloj laka

Član
To sam samo probao na jednoj gdje se nevidi i dužine je jedan cm, nisam čitavo auto. Tu sam ogrebotinu uspio skiniti sa pastom za zube za pola minute bez trljanja i pristiskanja.
Kad se prođe noktom preko ovoga ne zapinje nokad nimalo samo mjenja zvuk.
Stvarno sam iznenađen ovim što mi govoriš da će progledat, pogledaj mi malo bolje garažu i slike auta.
Nisam ni mislio polirat, samo sam mislio preć nekim čistačom laka. Ovo sam primjetio da se pojavi kad duže pada kiša. Isto kao da u običnu okrebotinu uđe prljavština. Još sam stavljao vosak pa je to sada sve speklo možda. Postoji li ta mogućnost?

rs6

Član
Franki je napisao(la):
To sam samo probao na jednoj gdje se nevidi i dužine je jedan cm, nisam čitavo auto. Tu sam ogrebotinu uspio skiniti sa pastom za zube za pola minute bez trljanja i pristiskanja.
Kad se prođe noktom preko ovoga ne zapinje nokad nimalo samo mjenja zvuk.
Stvarno sam iznenađen ovim što mi govoriš da će progledat, pogledaj mi malo bolje garažu i slike auta.
Nisam ni mislio polirat, samo sam mislio preć nekim čistačom laka. Ovo sam primjetio da se pojavi kad duže pada kiša. Isto kao da u običnu okrebotinu uđe prljavština. Još sam stavljao vosak pa je to sada sve speklo možda. Postoji li ta mogućnost?

pa ako mijenja zvuk, znaci da je lak se izdig'o na tom mjestu ....
onda buraz jbg ...

Član
Pa od čega to? Ne znam kako je se to moglo od jednom tako desit? Sad će mi spast boja sa tih mjesta ili?
Ne znam kako sam onda mogao skinit jednu ogrebotinu sa pastom.
Meni se sve čini da se mi nismo razumili oko ovoga.
Ovo su ogrebotine nalik onima što budu ispod šteka od vrata. Isto onako crne i sve samo što ih nema toliko kao ispod šteke.

rs6

Član
Franki je napisao(la):
Pa od čega to? Ne znam kako je se to moglo od jednom tako desit? Sad će mi spast boja sa tih mjesta ili?
Ne znam kako sam onda mogao skinit jednu ogrebotinu sa pastom.
Meni se sve čini da se mi nismo razumili oko ovoga.
Ovo su ogrebotine nalik onima što budu ispod šteka od vrata. Isto onako crne i sve samo što ih nema toliko kao ispod šteke.

ako mijenja zvuk ( susti ) na tom mjestu ond se izdig'o lak, a nece ti spast boja samo lak ......
ako kazes da mijenja zvuk onda je too .....

Član
Nema tu nikakvi izbočenja ni išta.

Evo slika gdje se nalazi to .
Ps ova hauba nije ovako šare nego je hlad od drveta pa se čini.

Uploaded with ImageShack.us

Je li ima neki čistač laka od sonaxa da probam sa njim, ali da neskida sloj laka jer onda mogu jos vece sranje napravit, jos vise to stanjit.Pa da probam sa njim nista me ne kosta 10-15 km Pa poslje njega vosak da se koliko toliko zastiti.

Hvala svima na pomoći

buraz najbolje odleti kod nekog lakirera nek predje sa 3000 masinom i prepolira sa pastama,,
to je jedino rjesenje ako se moze popraviti :cool:

Član
Ne znam je li to pametno brusit i polirat ako je na tom mjestu podignut lak, znači da je morao i otančat malo, nije mogao tek tako u kompletu se dignit a da sve zdravo ostane.
Znači za sada mi treba neki čistač laka ako postoji to uopće (bilo bi dobro da je od sonaxa jer samo sonax mogu nać)ali da neskida sloj laka nimalo. Jer najlakse je ispolirat i skinit sloj laka a ako je se stvarno podigao lak onda sam sjebo stvar skroz. Pa ću poslje toga preći voskom.

ja da sam na tvom mjestu ofarbo bih ga citavog u crno i tada nes imat 100% problema a te boje su osjetljive i ja imam jednog bjelana i imam tih spura po njemu poslije kise kao sto ti kazes ili kad se vratim od nekog mehanicara pa hajvan ima prljave ruke i nasloni se na njega odmabih ga zadavio
ja svog operem cifom i onda mu udarim vosak i miran po godine tak da me to puno i ne zamara kad se pojave cif i vosak i mirna bosna to radim vec 3 godine i za sada s bojom sve ok ne hrdja niti se korupa boja

Član
:lol::lol::lol:

trebalo bi biti neko sredstvo za čišćenje laka prije voskiranja.
Pogledaj malo šta je MTR napisao na prvim stranicama za cif vim i ostalo ;)
Ukloni li cif sve? Je li ti se počeo dizat lak gdje se pojavi crtica?
Meni sve ovo vuče na to da se prljavština uvuče u one sitne ogrebotine što se skoro nevide okom. Plus jos boja osjetljiva.

Član
i meni se pojavljivaju crne tackice al sam skontao od cega. pored garaze imam 3 sljive i sa njih spada nesto slatko i cim se nakupi malo prasine to se skori, operem auto al tackice ostanu jedva s noktom nekako skinem. mozda je i u tebe nesto slicno vidim da parkiras ispod drveta. cuo sam od nekog da smola moze ostetit lak sad nez jel tacno

Član
Istina da parkiram ispred kuće, oko 2 metra od gepeka je višnja, metar od vrata trešnja, i dva metra od haube šljiva.
Ali nisu točkice kod mene nego crtice. Ali i svakako na toj strani imam najmanje, tj nijednu.