Prljav lak na autu.

Prljav lak na autu.

BHT Ovisnik
pa nece uzet žicu za pranje suđa pa izgrebat,normalno sa spuzvom nek oproba,imam 2 bijela auta u koja perem arfom obicnim,a i susjedovo novije bijelo auto isto tako ako je prljavo

MTR

Član
ARF na auto stavit je totalna glupost , to vam je isto da ste uzeli papir za slajfanje granulacije P320 i trljali po autu .
ARF skida LAK 100 puta jace od paste

ostalo sve zavisi od toga kakva je boja , neko je spomenuo vec , ali ima toga vise , 1K,2K , acril , baza , voda ....... , od toga zavisi sta ce te radit na autu , jer ne mogu se sva auta polirat na isti nacin

rs6

Član
CoL3 je napisao(la):
pa nece uzet žicu za pranje suđa pa izgrebat,normalno sa spuzvom nek oproba,imam 2 bijela auta u koja perem arfom obicnim,a i susjedovo novije bijelo auto isto tako ako je prljavo

jarane, meni doso covjek da mu poliram SLK , oprao ga arfom dvaput, obicnom spuzvom cijelo auto imalo " sitnije ogrebotine "
neko mu tako prodav'o maglu da nece izgrebat ....

Član
Ja još nisam probao arfom nesto mi to pravo sumnjivo.
Ne znam koja je boja na auto mogu vam dati sifru i ime ako vam to ista znaci.

rs6

Član
MTR je napisao(la):
aj daj pa da vidimo sta je i sta ces , al pozuri ;)

sudeci po avataru i onoj slici sto je postavio, mogla bi biti lakirana bijela .... ali ajd cekat cemo da nam da sifru :D

MTR

Član
ako je golf 3-ca i fabricka boja , onda je dvoslojni akril , a ako nije onda bog mu dusa mu :icon_biggrin:

ajde jaruga :D,imas samo dvije ili L90E - Alpine White ili R902 - Arctic White

rs6

Član
MTR je napisao(la):
ako je golf 3-ca i fabricka boja , onda je dvoslojni akril , a ako nije onda bog mu dusa mu :icon_biggrin:

ajde jaruga :D,imas samo dvije ili L90E - Alpine White ili R902 - Arctic White

L90E ne vjerujem da je, prije da je alpine white, posto sam prije cca 2 mjeseca radio jedan kamion sa L90E drugacija je ...... opet kazem moguce je svasta :D

Član
LB9A je boja i tvornička je.

http://www.google.ba/search?hl=hr&q=lb9a&gs_sm=e&gs_upl=337l1669l0l2189l4l4l0l0l0l0l229l736l0.2.2l4l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&biw=1680&bih=915&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=iw

I jos na netu pise CAndy White

jbg kako ne znas je li obicna boja ili je sa bezbojnim???a
ako je obicna dobro operi auto, i mozes rucno te dijelove
ispolirati, trazi 3m pastu,, oko 6km na 100g,, to ti je nabolja varijanta

Član
Ne znam brate kako cu znat.
Poslao sam poruku MTR da vidim sta cu sa tim i plus vosak na kraju. Trebalo bi bit to to.
pozz

Član
Još uvijek nije riješen problem.
Nije moguće da nitko ne zna.:icon_rolleyes:
Bilo kakva pomoć dobro došla, jer nervira me pravo ovo, čak je se pojavila još koja.
Hvala unaprijed.

EDIT : Evo slike.

http://www.zaslike.com/viewer.php?file=855s1h9xeobiftykgu9.jpg

Član
rs6 je napisao(la):
jesil pokus'o sa 3M pastom ???? ona mora moci 100 % ....

Nisam brate, jedino sam probao pastom za zube. Skine ono to ali se opet vrati.
Meni se čini da je ovo skroz plitko u laku, da nije duboko skroz. I da je prljavština ušla u one sitne ogrebitine što se nevide.
Šta si konto da 3M probam samo ogrebotine ili da čitavo auto ispoliram? Danas samo gledao Sonax za čišćenje laka ne znam pomaže li to išta.

rs6

Član
Franki je napisao(la):
rs6 je napisao(la):
jesil pokus'o sa 3M pastom ???? ona mora moci 100 % ....

Nisam brate, jedino sam probao pastom za zube. Skine ono to ali se opet vrati.
Meni se čini da je ovo skroz plitko u laku, da nije duboko skroz. I da je prljavština ušla u one sitne ogrebitine što se nevide.
Šta si konto da 3M probam samo ogrebotine ili da čitavo auto ispoliram? Danas samo gledao Sonax za čišćenje laka ne znam pomaže li to išta.

samo ogrebotine predji sa 3M mora iscistit garant ....