prelaz preko granice

prelaz preko granice

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
eh ovako, pitanje za one strucnije, kontamo na more ja i 2 rodjaka, rodjaci su braca ali je jedan maloljetan ima 17god. sad me interesuje moze li taj 17-ogodisnjak sa mnom preci preko hrvatske granice? ima licnu.. ili treba pravit neku punomoc il drugi vrag,

Član
nece biti nikakvih problema, jer nakon 16 godina moze sam, tako sam ja u sloveniju, imao 17 god, pasos...sam otisao sam se vratio...
a tako i na more isto moze, samo licna:123:

ne znam da li moze s licnom dok je maloljetan jedino pasos

ma najlakse ti je da odes u CIPS i dobijes sve informacije

BiT

Član
Najsigurnije ti je da nazoves neki granicni prelaz i pitas.
Posto su susjedi postali strogi sto toga tice.

moras imati punomoc od roditelja, ovjerenu u sudu ;)
mada ti ovo rijetko traze, ali desi se jbg, mogu te bratiti sa granice zbog gluposti..

Član
Cim imas licnu mozes i bez pasosa..e sad sto se tice punomoci mozes uzeti samo onu opcinsku ne treba ti sudska i tu opcinsku izvadis na salteru opcine, kojoj pripada doticni, za 2 minute...
Mada mislim da ti ne treba ta punomoc,ali da ti se nebi desilo da te radi gluposti vrate sa graniice uzmi barem tu opcinsku ,ne oduzima puno vremena,a sto je sigurno sigurno je...
Ja svoju sestricnu uvijek vodim na more samo sa opcinskom ,a ima samo 5 god!!!!

bez problema mozes proci,samo cipsovu licnu mora imat.onu sto traje 2 god. jer nije punoljetan.sestra prosle godine prolazila sa prijateljicama imala 17 god;)

Član
ja svoju kcerku saljem sa mamom za njemacku i potrebna joj je punomoc - ovjerena kod - notara

Naravno da te MOZE vratiti bez pismene potvrde ovjerene u sudu kojom ti oba roditelja dozvoljavaju da ides " s tim i tim, tad i tad"...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.