Član
badboy je napisao(la):ja pticu puko sinoc mislim vrabac,ode mi vozacka eaj evo cuga brate ..zene mogu sve
7 mjesec kakoo sam polzio a evo pjan,sad kuci doso autom,i lizalo pokaza..kaze poslije 11,pjan 4.5 promila ,6 osoba u autu,60 vise oranicenja...sve ukupno 300 km kazne vozacka na minimala 1 mjesec i neki bodovi neisam zapamtio jeggbiga aj ccccccccua kauci sad pa sce cuujemo kad usatanem
Evo u vezi ovih ribolovackih o pijanstvu.....:icon_rolleyes::lol:
- sa do 0,6 promila alkohola u krvi, osoba postaje opuštenija i manje sramežljiva, ponekad emotivnija i intenzivnijeg ponašanja. Koordinacija je i dalje nesmetana, ali mogu se pojaviti problemi sa prisjećanjem ili razboritošću.
- sa 0,7 do 1,25 promila alkohola u krvi, osoba je euforična, a pojavljuju se smetnje u ravnoteži, govoru, sluhu, rasuđivanju i motorici. Osoba teško može pravilno procjenjivati, a javljaju se i teškoće u govoru i funkcionalnosti.
- sa 1,3 do 1,9 promila alkohola u krvi, osoba ima velike smetnje u ravnoteži, fizičkoj kontroli, govoru i shvaćanju, zamućuje se vid. Osoba više nije euforična nego tjeskobna i vrlo emocionalna, a u ovom se razdoblju javlja i mučnina.
- sa 2 do 3 promila alkohola u krvi, osoba je izgubljena i dizorijentirana. Moguće je da ne osjeća bol pri ozljedi, javlja se povraćanje, a može doći i do gušenja. Osobi su poremećene sve fizičke, mentalne i osjetilne funkcije. Ne shvaća gdje se nalazi. Može doći i do nesvjestice i težeg buđenja.
- sa 3,5 promila alkohola u krvi, osoba može pasti u komu, što je jednako razini kirurške anestezije.
- sa 4 ili više promila alkohola u krvi, dolazi do kome i mogućnosti smrti zbog prestanka disanja, preniskog tlaka ili gušenja od povraćanja pri zastajanju tekućine u grlu i ždrijelu, zbog izostanka refleksa kojim bi se tekućina izbacila povraćanjem.