Ovaj gore mail ne radi.
A i sajt sam probao ne radi
Pa cu zvati posle telefonom pa se javim.
muha je napisao(la):
sto kupujete auta kad ih mozete napraviti sami???
Moze se i auto napraviti, ni to nije toliko strano, bilo je cak postova o tome, mrzi me sad traziti.
Ali nije stvar u tome, nego u politici ljudi koji prodaju dijelove iliti opremu za auta.
Cast izuzetcima koji ne moraju da zarade duplo na svemu sto prodaju.
Primjer konkretan su recimo plocice za kocnice, ako su dvije istih dimenzija i od istog proizvodjaca ne moze im cijena biti duplo razlicita. Moze se razlikovati serija u koliko komada se prave da su jedne skuplje od drugih ali opet ne moze toliko pogotovo ako se desi da slucajno saznam nabavnu cijenu koja se razlikuje u koji fening sam sto posto siguran u ovo sto govorim.
Drugi primjer bi bio recimo distancer koji je relativno lako napraviti, ili strut bar koji je isto tako lako napraviti ili kutija za zvucnik, malo komplikovanije ali ne skupo moja koja je bila bandpass a zauzimala cijeli gepek sa materijalom i radom covjeka je kostala 30 KM
I tako mogu do sutra nabrajat, poenta je da trgovci uvjek navode razloge i prednosti zasto bi trebalo kupiti nesto "fabricko" naravno od tih istih trgovaca jer je samo kod njih "original" a kod svih drugih kineske kopije a onda se ispostavi da svi "nabavljaju robu" na istom mjestu.
Nemam nista protiv niti prozivam niti zelim koga da vredjam ali sa nase strane, strane kupaca je mnogo isplativije i cesto kvalitetnije nesto napraviti sam ako je moguce.
Opruge konkretno vani i nisu skupe ako ih nije neka poznata firma potpisala sto ne mora da znaci da su bolje od ne potpisanih tako da se vani ne bi isplatilo praviti ali kod nas se jos uvijek isplati.