Fazon je sto je Firma Llumar vec atestirala sve svoje proizvode i imaju licencu za radu u cijeloj evropi, jer niu oni izmislili folije nego oni su samo zastupnici, jer ustvari to se zove CAC Llumar folitech. I tako da su oni prije nego su poceli sa radom u BiH to zavrsili sa policijom ustvari sa odjelom koji izadaje i atestira i motore i plin i folije i sve ostalo.
Tako da opet sve to sto pise neodnosi se na njih. A ja spominjem Njemacku i Italiju i Sloveniju itd zato sto se kod njih vec sto godina primjenjuje taj zakon i sto kod njih nista nemozes imat bez atesta ni sire ni uze ni vece gume ni felge ni auspuh ni opruge ni nista na kolima, sto ce reci da ljudi znaju sta rade. Znaci u nasem zakonu pise da se nemije nista imat na kolima.
Hajde sad mi treba jedno objasnjene VW golf 5 eno ga u NIPEX-u parkiran kosta 55.000 Ima opreme tonu izmedju ostalog proizveden je u Njemackoj i Fabricki na njemu dodju zatamljena stakla, znaci ne u boji nego fino zatamljena zadnja sajba i zadnja dva stakla 60% zatamljenje. Sta ce tu uraditi nas pametni policajac, ili ustvari jos pametniji organ koji je donio taj zakon. Uostalom mislim da je taj zakon nesto stariji jer su skoro dodali zakon da autobusi, kombiji, kamioni, i ostala prevozna teretna vozila nesmiju imati nazad nikakavo zatamljenje niti nikakve naljepnici niti bilo kakvu Auto grafiku. Pricam o ovome zato sto sam se bavio ljepljenjem auto grafike, i u Tuzli firma LORA, tj DITA Tuzla ima sva svoja auta izljepljenje. Firma MILKA i COLA imaju sva svojaauta izljepljena, Firma STANIC, MIS LG HINEKEN sva vozila, ali nastranu to eto privatna su. Sarajevski GRAS ima sva svoja vozila izljepljena ful grafika to koooooosta vjerujmi.....Tramvaji, Trolebusi, Autobusi svi imaju. Hoces mi rec da ce svi to skidat. Jah garant, vlada BiH ili je toliko glupa ili neznaju sta se desava u pojedinim djelovima BiH. Sto me u principu i ne cudi.
Opet kazem mene mogu samo povuc, jer kao sto rekoh mene su zaustavili u Sarajevu radi folija, i da nisu bile LLumar i da nisam imao atest morao bi skidat i sta vec ne. Tako da ja znam 100% da ja nemam problem sa zakonom, a sad kad budem registrovo auto upisacu atest u saobracajnu i zdravo mala raja
.