@dellas
ove nagrade vaze samo za subotu.. u nedjelju ide svima isto, klase po sekundama..
cilj ovoga je nagraditi takmicare koji zele da se bave utrkama kao sportom i koji po pravilniku moraju vise uloziti u sebe/auta da bi imali pravo nastupa.. ipak, onima koji zele sa svojim svakodnevnim autom iskoristiti priliku i u sigurnim uslovima stisnuti to je omoguceno ovim A1/A2 klasama..
one su na sekunde, kao i ranije samo sto je granica malo niza i zbog sistema takmicenja nije moguce nastaviti u sljedecoj klasi ako se probije u voznjama top 8..
nedjeljom je sve kao sto je do sada bilo..
@esso
veliki broj vozaca vani vozi na 'fedimama' i uvijek je bilo jesu to protekt ili trkace gume.. zbog certifikata i specifikacija koje fedima gume imaju (nisu jedine, ima jos marki) odlucili smo se dozvoliti njihovu upotrebu.. igrom slucaja ja sam jedan od prvih koji je te gume koristio iz BiH, ali nema nikakve veze sa mnom..
cak stovise, novi auto koji spremam bit ce na hoosier gumama, jer tu mi ni 100 fedima ne moze pomoci da krenem
zvanicni pravlnici su na stranici BIHAMK-a, i jeste malo nespretan naziv teme.. bolje bi bilo pravilnici za Sampionat/Otvoreno Prvenstvo BiH..
ipak, na 402.ba ima dosta korisnih informacija i bit ce azurirane redovno u narednim danima tako da taj zvanicni site sampionata svakako treba pratiti..
@ dzin16v
isto kao dellas..
nagrade za A1 i A2 subotom su simbolicne.. tu se vise radi o mogucnosti da se vozi nego o mogucnosti za nagradu.. ko vozi radi nagrade ima nedjelju gdje je svima ista nagrada, a ko vozi radi sebe, a ne zeli ucestvovati kao takmicar u sampionatu sa licencom moze voziti ove klase i subotom..
to je bilo neko kompromisno rjesenje koje moze zadovoljiti vecinu..
generalno radimo na tome da obezbijedimo pojacani nagradni fond za takmicare u SBiH/OP BiH sto bi onda otvorilo mogucnost da se pojaca i nagradni fond za amatere subotom..
PS:
uskoro nove obavijesti sa tacnim lokacijama svih staza za sezonu 2013...
:123: :123:
pozz