Član
Kod mene u 9g zamjenjeni grijaci i pumpa za vodu, pa me i ne cudi.
U mene grad varira od 8 do 12l Peugeot 206 1.4 zavisi od voznje, guzve i mojih relacija, cijelo vrijeme vozim po gradu znaci otkad ga upalim dok stanem. Znaci 12l trosi kad ga vozim u relacijama 500m do 1/2km, sa cekianjima u koloni i voznja sve 1 eventualno 2 brzinom. Niko ne racuna vrijeme provedeno cekajuci motor radi trosi gorivo a kilometri stoje pa tu ima uticaja hladno auto, gasanje.... U druga citigo 1.0 44kw 10l po gradu, tdi-evi 7.5- 8l znaci kad bi i ja uzeo neku normalnu potrosnju po gradu 9-10lMene samo zanima, kada se računa gradska potrošnja, napravi li itko cijelih 100km baš u gradu bez ijednog kilometra na otvorenoj cesti? Ne bih rekao, jer ispada po ovim podacima na forumu da auti prilikom vožnje u gradu počinju proizvodit gorivo.
p.s. BMW e46 2.2, LPG, grad 16l/100km, a zadnja tri punjenja do vrha pa ponovo do vrha prosjeci su bili 10.5, 11.5 i 13l/100km, naravno potpuno različiti uvjeti i vrsta ceste i režim vožnje.
Sto se tice benzina meni se u mostaru najbolja hifa pokazala najgori gasprom.Ima li kakve razlike u gorivu u odnosu na druge pumpe?
da,napravim ja,bas juce je izaslo 9,7 l/100kmMene samo zanima, kada se računa gradska potrošnja, napravi li itko cijelih 100km baš u gradu bez ijednog kilometra na otvorenoj cesti? Ne bih rekao, jer ispada po ovim podacima na forumu da auti prilikom vožnje u gradu počinju proizvodit gorivo.
p.s. BMW e46 2.2, LPG, grad 16l/100km, a zadnja tri punjenja do vrha pa ponovo do vrha prosjeci su bili 10.5, 11.5 i 13l/100km, naravno potpuno različiti uvjeti i vrsta ceste i režim vožnje.