Cim se promjeni mapa BC nije tacan ali se moze uradit da bude (tako sam ja cuo od Srdjana SM)
2.2 do 9.0 je ukupno ubrizgana potrosnja.U leru bi trebala biti od 3,xx do 4,xx ako je sve ok.Ispod 3 nemoze raditi kako treba a preko 4,5 povecava potrosnju.Pogledaj senzor temp motora(neko je vec naveo)i pogledaj stanje EGR-a i usisne grane.
Desava se na svakom TDI PD da zbog EGR-a toliko granu zacepi da nedostatak zraka namiruje gorivom.Znao sam skinut granu i na usisu rupa da mogu dvije cigare stat.
A kakva je razlika u motoru ATD 75kw ili ovaj ARL 110kwNajgore sto nema majstora za ove motore. Rijetki su i nisu se majstori toliko susretali sa njima.
Zato ti kažem provjeri na dijagnostici šta ti piše pa ćeš i vidjeti.Znam ja koliko treba biti.. Pitanje je sto moj pokazuje i trosi toliko.. A to je radio i prije chipa
Nije ukupno nego od 2.2-9.0 sve ispod ili iznad ove vrijednosti miješa više zrak odnosno gorivo.
Deci gore dole... To su samo parametri koji su pohranjeni u procesoru i nisu vezani motorom, ako je ista radjeno sa ECU-om, chip ili nesto slicno, moze biti da je zbog toga. Board comp se moze podesiti da na leru stoji 5L ili 0,2L/h, a moze se i da ti u voznji trenutna ne prelazi 5L ni na punom gasu...Da pitam i ja ovdje, interesuje me ako neko zna koliko na bordu treba da pokazuje trenutnu potrosnju na leru, kad su pogaseni svi potrosaci i na radnoj temperaturi.
Konkretno kod mene pokazuje 0.4 l/h i par ljudi mi kaze da je to premalo i da treba da stoji 0.5-0.6 l/h.
Da cujem i vas ovdje