Potrebni savjeti : FIAT STILO ABARTH 2.4 20v

Potrebni savjeti : FIAT STILO ABARTH 2.4 20v

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Bezi od selespeed-a, ne ide nista posebno, tj ni priblizno onome sto se ocekuje od njega i treca stvar ne sme da kosta preko 4000e jer je teska vencanica...

BlackPrince86 je napisao(la):
Nisam ni znao da postoji Stilo Abarh sa 4 vrata.

Ja sam samo takve i vidjao vecinom, mislim da ih ima cak i vise nego onih sa 3....

MTR

Član
dellas je napisao(la):
Bezi od selespeed-a, ne ide nista posebno, tj ni priblizno onome sto se ocekuje od njega i treca stvar ne sme da kosta preko 4000e jer je teska vencanica...

sad sam gledao , u Njemackoj su po 1500-2000 najskuplji :lol::lol::lol::lol::lol: et toliko je dobar

Član
Ma kakav sa 4 vrata, jos abarh, nije ti to neka sreca, ako imas para uzmi multijet od 140KS sa abarth opremom i onda ces vidjeti sta je auto...
Ako hoces benzinca uzmi 1.6 ili 1.8 16V
Bolji ti je JTD u svakom slucaju, al je i skuplji 30%.
A to da je Stilo sa 2 vrata ruzan, je individualno misljenje koje se ne poklapa sa 90% ljudi, suvisno je raspravljati sa nekim kome je pug 106 prelijep... ta dizajnerska rijesenj koja je taj stilo sa 2 vrata imao tad, se primjenjuje na naj novijim modelima dosta jacih brendova.
A sa 4 vrata, pa i nije neki ljepotan.Al to je moje misljenje.

Član
Ti bas navalio na 4 vrata, mene je karavan skroz o.k. cak je malo i podignutiji od obicnih, zatamnis zadnja stakla i vozi.Jos 2005-ta za te pare...
Neki ce reci da je ruzan nazad ali je meni uvijek bio cool, drugaciji od ostalih, bas mi je bio ljep...

Postavi link da vidimo kakav je??

Član
Ako si se vec odlucio za kupovinu stila, evo da ti dam par savjeta na sta trebas obratiti paznju.
Kao i pri kupovini svakog auta, prvo obratis paznju da li je negdje jace udaran, sto ces moci vidjeti ako pogledas da li je mjenjana sofersajbna, da li ima supljine izmedju farova i blatobrana, da li je falc oko sofersajbne isti, da li je oko vrata i blatobrana priblizno isti, a onaj koji je naj mjerodavniji je onaj falc iznad farova, gdje se spajaju hauba i blatobran.Taj falc je jeako osjetljiv i jako tezak za uraditi kako treba.
Pregdledaj sve plastike ispod haube, jer ih on ima puno a svaka u slucaj udesa pukne.
Provjeri i da li su nove te plastike, sto za auto od 6-10 godina i ne treba da bude.
Pogledaj kako stoje prednji i zadnje tockovi jer ima one pixle koje vole otici na nasim putevima.Takodje pokudaj da ga okrenes negdje u brdu, i ako cujes neki tako jak i tup udar, onda neces nikad ni saznati sta je to, tako da gledas da ga kupis bez toga ;-))
Obavezno skini malo kedere oko vrata i vidi da li je sjecen krov i da li je farbano.
Sto se tice motora, nemas nekih zamjerki, odnosno nemas nikakvih, turbina nebi trebala puno da zvizdi, ali pogledaj dim iza sebe, da li je crn, sto je dobro ili je neke druge boje sto ne treba da bude dobro.
Ako bas puno cadi, imas vise simptoma, a to je zaprljan egr ventil, zaprljane dizne i naj cesce pokvaren protokomjer zraka.
Kad ga budes vozio, ako je mrtav pri niskim obtajima, tamo negdje do 1.800, a onda povuce kao sivonja pa opet stane negdje oko 3.500 i skoro da nemoze vise, onda je protokomjer zraka naj vjerovatnije.
Pogledaj kvacilo, ako ne vraca dobro pedalu, to je cilindar kvacila, koje je oko 50KM, ako je tvrdo kvacilo previse, onda je losa korpa kvacila.MAda je stilu jako cudna pedala kvacila i neoj da te zabrinjava.
Ako je mjenjac malo tezi, onda je auto puno preslo.
U globalu na motor nema vise nikakvih zamjerki.
Obavezno provjeri kako puni bateriju i kako alansuje, jer vole otici cetkice na alternatoru i alnaseru.
Jos jedna bitna stvar koju trebas da provjeris je da li se sjediste klima, i kako se vracaju pojasevi za vezanje, jer ti je to dobar pokazatelj da li je udaran ili ne.
Provjeri i kako mota volan, da li nailazis na neke cudne otpore pri motanju, ako jeste, onda je losa servo pumpa ili je losa letva volana.

Član
djogi86 je napisao(la):
Ma kakav sa 4 vrata, jos abarh, nije ti to neka sreca, ako imas para uzmi multijet od 140KS sa abarth opremom i onda ces vidjeti sta je auto...
Ako hoces benzinca uzmi 1.6 ili 1.8 16V
Bolji ti je JTD u svakom slucaju, al je i skuplji 30%.
A to da je Stilo sa 2 vrata ruzan, je individualno misljenje koje se ne poklapa sa 90% ljudi, suvisno je raspravljati sa nekim kome je pug 106 prelijep... ta dizajnerska rijesenj koja je taj stilo sa 2 vrata imao tad, se primjenjuje na naj novijim modelima dosta jacih brendova.
A sa 4 vrata, pa i nije neki ljepotan.Al to je moje misljenje.

Pričaš o pravu na osobno mišljenje pa onda kažeš da nema smisla raspravljati s nekim zbog tog istog mišljenja. Mislim ono...Naravno da svatko ima pravo da bude bez ukusa, ćorav i neznalica. Iskoristi to pravo do punog potencijala. Odlično ti ide.

Član
Ti to osobno misljenje nameces drugima, svjeso ili nesvjesno ljagas nesto sto je posluzilo kao uzor na dosta modela nove generacije, zato mi je to i zasmetalo.
Rekao sam da sa takvim ljudima se uzalud raspravljati jer su oni sebi uvjek upravu... tip ljudi, "Moje naj bolje, tvoje nista nevalja, ja znam sve ti neznas nista", sto si pokazao i u par predhodnih suludih rasprava..... a ja sam rekao, po meni je tako i tako..... ne postavljam ti svoje misljenje kao mjerodavno.
U tome je razlika

Član
Ti svoje mišljenje možeš postaviti kao mjerodavno djetetu od 12 godina. Nemoj me tjerati da izvlačim tvoje bisere. Okani se komentiranja mojih postova.

Član
Oy, zbog čega da psujem?:icon_eek:

Ako netko proziva, onda mora da snosi posljedice. Tako je u mom bukvaru:D

Član
Ne vuci ni ti mene za jezik sad, optuzujes me da trabunjam neki dan, ispravimo te a ti pobjegnes s teme bez izvinjenja :icon_biggrin:

Član
Sve sto se kosi sa tvojm misljenjem je neciji biser za tebe??
Jesu to ti biseri o kojima pricas??
Ako nisi imao nista pametno reci covjeku koji trazi pomoc pri kupovini auta, nisi morao ni pisati svoja misljnja koja pri tome nikom nista ne znace niti pomazu.
Necemo se dalje raspravljati, da covjeku kvarimo temu, nego cemo se fino naci negdje i ispitati masine, pa cemo da vidimo sta su ciji biseri!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.