RE: Porsche -- foto galerija & evolucija modela
I ja sam čuo za tu transformaciju, uzeo je dizajn Touarega i mehaniku Cayenne-a, čini mi se Turbo verziju, ali on je inače čudak - na pozitivan način :icon_smile:, zbog njega i još nekoliko takvih faca Ferrari je produžio proizvodnju Enza sa 349 na 399 komada, iako je bila riječ da definitivno neće popustiti narudžbama.
CAYENNE druga serija (facelift) (2007.-2010.)
Osim vizualnih promjena, kao što su manja svijetla, nova maska i branici naprijed i nazad, i osvježene unutrašnjosti, najvažnije promjene kod Porschea tradicionalno su ispod lima, novosti u mehanici.
Osnovni model je sada v6 3600ccm (kao u passatu r36) i 290ks.
Cayenne S ima V8 povećan na 4800ccm i 385 ks
Cayenne Turbo ima isti v8 4.8 twin turbo i 500ks -- 0-100 km/h za 5 sek, 275 km/h
Cayenne Turbo S je još jači , ima 550 ks i pccb kočnice, 0-100 km/h za 4.7 sek, 285km/h
A predstavljen je i potpuno nova verzija --- Cayenne GTS, taj model je mješavina Izgleda Turbo modela i mehanike S modela. Motor je v8 4.8 ali pojačan na 405 ks. Ovaj model je nešto kao 911 gt3 ali u suv klasi.
A sada, ono šta svi fanovi ove marke sanjaju u noćnim morama -- Porsche DIESEL
U Cayenne je ugrađen VW-Audi v6 tdi, 3000ccm, 240ks, i 550 nm okr momenta.
drugo ne želim ništa pisati jer mi se gadi... :icon_mad:
Istina je da je Porsche 50-ih godina proizvodio i traktor, oko 200000 komada, imao je dizel motor i 90% ih je prodano u SAD-u, ali on je razvijen za popunjavanje proračuna.
Ali istina je i to da se kroz povijest zna kakvi su Porsche automobili. Dizel tu jednostavno nema mjesta.
CAYENNE GTS
CAYENNE S TRANSSYBERIA
Ovo je specijalni limitirani model -- 26 trkaćih i oko 600 cestovnih primjeraka. Natječe se u Transsyberia Rally-u, pobjedio je nekoliko puta, a 2009. je uzeo 6 prvih mjesta. Ovaj rally je azijska verzija rally-a Paris -Dakar.
Mehanika se temelji na Cayenneu S facelift.