Porsche boxster ili audi tt???(vase misljenje)

Porsche boxster ili audi tt???(vase misljenje)

Član
ma nemoj dzaba, nema porschea da ga odrzavas za 50 km kod "mehe" u komsiluku, u tom slucaju TT i mirna Bosna. A Boki je naveo bas ono radi cega sam rekao da je porsche king i u toj "jefinoj" klasi, izvedba pogona i sl., raspored mase itd. , jednostavno PUNO ozbiljnija vozilica od bilo kojeg TTa i slicnog....al' ako je bitno samo da je sminka i da se ustedi lova onda svakako TT...

Član
trizex je napisao(la):
ma nemoj dzaba, nema porschea da ga odrzavas za 50 km kod "mehe" u komsiluku, u tom slucaju TT i mirna Bosna. A Boki je naveo bas ono radi cega sam rekao da je porsche king i u toj "jefinoj" klasi, izvedba pogona i sl., raspored mase itd. , jednostavno PUNO ozbiljnija vozilica od bilo kojeg TTa i slicnog....al' ako je bitno samo da je sminka i da se ustedi lova onda svakako TT...

zna li ko koliko kosta odrzavanje....jbg nisam na servisima na mk4 stedio necu ni na jednom autu... i radi li ko u tz porsche...interauto???

Član
Porsche ti radi ASA sigurno, al garant nije jeftino. Nije to Golf, isti seleni skoro idu na Golf 2, Golf 4 i Audi TT. Sumnjam da Porsche djeli mnogo toga sa drugim autima, a ako se pravi samo za taj model, skuplje je. I nece ti ga svaki majstor koji Golfa popravlja moc radit. Uzmi ti TT-a, ako nemas fine pare i da ga odrzavas. Porsche je jedan od najpouzdanijih auta na svijetu, al opet ako iscjedis zadnju paru da ga kupis, nece ti bas bit lako to odrzavat.

trizex je napisao(la):

Dobro ti covjek rece, koliko ja znam, nema ni jednog ovlastenog servisa za Porshe, kamoli kakav spacan majstor.. BTW negdje si spomenuo potrosnju, nema misla tu rijec uzimati u usta kod ovih auta.. Moj izbor bi bio TT radi odrzavanja, ipak je Porshe nesto egzoticnije, i mora se van drzave ici ako hoces kvalitetnog majstora, u kratko, mislim da je to za osobe koje imaju za racunima mnogo nula da se pokriju haha... Mada mi je nekako realno gledajuci i TT precijenjen, ja bi prije A6 za tu lovu kupio, kad smo vec kod audija! Da ne bude zabune, znam da su to potpuno razlicite klase, al' gledajuci cijenu i sta nudi, po meni je skup, jer osim dobre sminke i sto mozes kupiti sponzorusice sa njim, i nije nesto praktican!

Član
kad je stari dovezao ovog golfa na servis smo dali 1600 maraka...ja ne mislim puno prelaziti sa tim autom... i ako je servis unutar cijene od 3000 km nije problem bice porsche...nisam ga najvise htio samo zbog platnenog krova ali evo vidim da ima i hardtop da se stavi...

btw. u sarajevu ima porsche prodavnica mozda tu ima i servis....:D

Član
ja da kupujem znao bi i sam...kao obicno :)

ali ocito cim pitas za odrzavanje onda porsche nije auto za tebe, uzmi audi TT i kurci se ko i ostala raja s istim ;)

Član
AnDel je napisao(la):
ja da kupujem znao bi i sam...kao obicno :)

ali ocito cim pitas za odrzavanje onda porsche nije auto za tebe, uzmi audi TT i kurci se ko i ostala raja s istim ;)

mene brine gdje ima odraditi servis...ne bih nikad dao da mi po autu rade nestrucni radnici... evo malo offa ali nema veze...
kaze jedno dole u hercegovini pokvarilo se auto i sad zovu oni majstora...dolazi majstor otvara prednju haubu nema motora a on se sjeti joj kaze u porsche je motor u gepeku..otvori gepek kad i tamo prazno nema motor kad ce ti covjek..na sto bgt ovaj auto ide....:D

Član
haahhah legendarno, nasmija me pravo....

drug realno ako si dobar s lovom za odrzavanje ti nije problem (nisi jedini koji ce imati porsche u bih)....imas ASA servise i plati i merak....
ali ako ces razmisljati kako platiti odrzavanje porscha, onda uzmi audi...cak ni on nije jeftin za odrzavat na danasnjem vaktu kod nas ;)
a voziti i porediti porsche i audi je prilicno pretenciozno od ovog drugog :)

Član
nije isto kad te neko pita ee sta vozis?? i ti kazes vozim porsche ili vozim audija...:D porsche je porsche... jos sam vidio da ima kupiti i hardtop...:D vidjecemo sta ce biti...:D

Član
Drug odi na Pik i nadzi nekog ko ima bokstera da prodaje i nazovi pitaj oko toga..ja bi tako uradioo.ew upravo gledam na piku ima ih par ..Sretno :cool:

Imam par drugova u Sarajevu sa Porscheima, sto Cayman, sto Cayenne, sto Carerra i licno mislim da ti se ne isplati imati Porschea u Bosni, ako bas nemas velika primanja, ovi drugovi moji hvala Bogu imaju pa mogu, ali odrzavanje je skupo, a strucnost servisera je nikakva (ovo se na ASA auto odnosi). Kad ne znaju rijesiti neke stvari na A8, kako ce neki ozbiljniji kvar na Porsche-u...

Član
Boxter je bolje auto ali ako ces uzimati ne trazi najjeftiniji primjerak i uzmi bar onaj 2.7 motor jer sam cuo da 2.5 ima problema sa odrzavanjem. Idelano bi bilo boxter S tek on ima prave performanse :)

Član
Koliko znam Interauto u Tuzli je ovlasteni prodavac i za Porsche. Lijepo odes i pitas iz prve ruke koliko bi te kostao servis i neki potrosni dijelovi lupam na trapu i sl. Sto Boki kaze , Porschei su stvarno "supercars" koji se mogu koristiti i svaki dan, nerijetko ima modela s preko 300000 km na satu, ali za takva "skuplja" ili egzoticnija auta "najmanji" je problem kupiti ga, fazon je odrzati ga takvim, u savrseno ispravnom stanju bez improvizacija itd ;) Mozes ti M5 naci za , lupam, 30.000 km, ali odrzavanje samo te godine ce ti pojesti jos pola toliko :)

Član
Ti trazis momacko auto???
Uzmi sebi Punta 1.1 i gargaj...

Ja licno nikad nebi trazio misljenja od drugih za ovakvu stvar iz par razloga... odes sjedes probas, odlucis...
ipak ako imas pare Porch se zna sta je... samo servis (ulje, filteri, plocice i sitnice) za 200KM morat ces zaboraviti i zavuci ruku u dzep do koljena prika moj ;)

Član
ok hvala puno svima na odgovorima...otic cu interauto i pitati....:D

Bekir_SA je napisao(la):
Ti trazis momacko auto???
Uzmi sebi Punta 1.1 i gargaj...

Ja licno nikad nebi trazio misljenja od drugih za ovakvu stvar iz par razloga... odes sjedes probas, odlucis...
ipak ako imas pare Porch se zna sta je... samo servis (ulje, filteri, plocice i sitnice) za 200KM morat ces zaboraviti i zavuci ruku u dzep do koljena prika moj ;)

kakav crni fijat.....:D:lol::lol::lol: