Bilo je samo pitanje vremena kad ce se načeti ova tema swapa motora, jer su i mene masirali sa time redovno. Doduse nisam se puno opterecavao. Mislim ja da je trenutno najbolje ostavit ovaj motor jer je u savrsenom stanju , zajedno sa mjenjacem i kompletom kvacila i bez ulaganje. To kazem prije svega zbog potrosnje u ovoj citavoj nasoj losoj situaciji u drzavi. Ako se ne varam i juce je otislo gorivo 10-ak feninga. Bolje i imati dizela 51kw pa ga voziti svaki dan nego ABF-a pa ga voziti svaki cetvrti dan. Nadam se da ce nesto da se promijeni jer ako ova propast se nastavi ostacemo bez tuning scene jer sve vise nasih kolega se odlucuje na odustajanje od projekata , pa cak i na rashodovanje i prodaju gotovih projekata (moj primjer je dovoljan). Samo da kazem jos, da je kojim slucajem ostao kod mene i da sam mogao izdrzat finansijski da ostane kod mene, bio je dogovoren swap motora 1.8T iz audija S3.
Sto se tice auta , opet cu se ponoviti, da mi je drago sto je otisao u prave ruke i sto je covjek uradio mnogo da vrati prvobitni izgled. Motor Buco kad ti dodje - dodje , nemoj srljati i pokusaj sto vise uzivati u radovima na autu i u voznji sa njim. Sto jaci motor i vise trke - to auto ce gubiti na izgledu. (trkanje, slajfanje, kamencici itd. - znamo svi kako to ide i samo se pojavljuju ostecenja na laku "niotkud")
BBS RS su pravi pogodak. Bas me interesuje kako ce mu stajati. Ja sam trazio RS i u nemogucnosti nabavke uzeo sam RM. Kasnije su mi se vise i svidjele od RS. Lifteri su prava stvar, pravo osvjezenje i detalj za motorni prostor. i trpaj tih slika , nemoj da si škrt. Lijep je on i na zimskom setupu :lol::lol::lol: